Categories: УПЛ

Нападник Руху U-19: Ми ставимо перед собою тільки найвищі цілі – команда повинна боротись за чемпіонство

Костянтин Квас став найкращим гравцем «Руху» U-19 у 2023 році за версією вболівальників.

Так, у фінальному раунді голосування в соцмережах «жовто-чорних» нападник набрав 56% голосів та обійшов Олега Федора та Святослава Ванівського. В інтерв’ю клубному медіацентру Костянтин Квас розповів про те, як команда повернулась з відпустки та мотивацію потрапити в основу «жовто-чорних».

– Костянтине, вболівальники визнали тебе найкращим гравцем 2023 року в команді U-19. Це є додатковою мотивацією?

– Я дуже вдячний вболівальникам та всім, хто мене підтримував. Попередній рік був дуже цікавим і важливим для мого розвитку. Таке визнання мотивує рухатись вперед, прогресувати та тішити вболівальників своєю грою.

– Цього тижня команда повернулась з відпустки. Як ти провів цей час і чи встиг скучити за футболом та партнерами?

– Кожен з нас встиг скучити за футболом та один за одним під час цієї відпустки. Команда вже зібралась на клубній базі та проводить тренування, але також ми спілкуємось, обговорили свій відпочинок, ідеї, ділимось емоціями. Я провів відпустку вдома разом із батьками. Ми давно не були стільки часу разом, це був дуже душевний і приємний період.

– Як ти оціниш виступи «Руху» U-19 в першій частині сезону?

– На літніх зборах команда заклала фундамент добре підготувавшись і це було помітно на старті сезону в офіційних матчах. Звісно, результат є важливим, але в юнацькому футболі основний акцент робиться на розвитку футболіста.

Якщо оцінювати з точки зору результату, то перша частина сезону для «Руху» U-19 була не зовсім вдала. Після впевненого проходу «Сараєво» в Юнацькій лізі УЄФА ми потрапили на «Мідтьюлланн». Данці в першій грі зловили шалений кураж з яким «Рух» нічого не зміг зробити. В другому матчі навпаки – ми атакували й могли забити ті ж 4 голи та боротись за вихід в наступну стадію, але нас підвела реалізація, хоча моментів було більш ніж достатньо. У чемпіонаті справи поки теж складаються не найкращим чином, але ми продовжуємо боротись за чемпіонство.

– Нещодавно «Рух» U-19 очолив Юрій Бакалов. Чи встигли гравці помітити якісь нововведення, чи зміни в тренувальному процесі?

– Кардинальних змін наразі непомітно, але зараз команда лише вийшла з відпустки, тож основна робота ще попереду. На першому тижні тренувань ми вже почали працювати над поверненням оптимальних кондицій, а також – над технічними та тактичними моментами. Команда поступово набирає обертів і хоч поки що важко тренуватись двічі на день, але ми покращуємо свою фізичну форму і розуміємо, наскільки це важливо для кожного з гравців.

– Також у складі юніорів зараз відбувається зміна поколінь, відтак з’явилось багато молодих гравців з Академії. Ти відчуваєш тепер більшу відповідальність як досвідченіший гравець? Наскільки важливою є роль старших футболістів в адаптації юнаків до нових вимог та умов?

– Так, я відчуваю більшу відповідальність. Зараз основу команди складають гравці 2005 року народження і після відпустки до нас приєдналось багато футболістів 2006, 2007 та 2008 років народження. Старші партнери мають допомогти молоді адаптуватись в юніорському футболі, адже цей перехід з Академії на більш професійний рівень є дуже складним. Необхідно підтримати хлопців і зробити так, аби вони почували себе у своїй тарілці та демонстрували свої найкращі якості.

– Водночас деякі твої партнери з команди U-19 отримали шанс проявити себе на зборах у першій команді. Як ти вважаєш, що тобі потрібно зробити, аби також отримати таку можливість, адже раніше ти встиг дебютувати на дорослому рівні в Другій лізі у складі «Руху-2»?

– Перехід з юніорського футболу є найважчим, але найважливішим для гравця. Кожен має свої індивідуальні особливості та по-різному адаптується, це залежить від багатьох факторів. На високому рівні стає більше боротьби, інший фізичний спротив, все робиться набагато швидше, ти граєш проти дорослих чоловіків, а не однолітків та дітей.

Мене мотивують приклади гравців, які ще нещодавно грали за команду U-19, а тепер є невід’ємною частиною «Руху» і виступають в УПЛ. Це Євген Пастух, Денис Теслюк, Ілля Квасниця та інші футболісти. Вони дуже добре зарекомендували себе на цьому високому рівні.

Мені ще потрібно працювати: віддавати асисти, забивати голи, більше впливати на гру команди в атаці і, можливо, тоді я також отримаю шанс проявити себе у першій команді.

– Зараз команда розпочала зимові збори, що є найважливішим у цьому етапі підготовки?

– Дуже важливо плідно попрацювати на зборах, адже правильна підготовка – запорука успіху на дистанції сезону. У нас новий тренер і багато нових футболістів у команді, тож потрібен час, аби звикнути до цих змін. Ми ж повинні якомога швидше пройти цей адаптаційний етап і якісно провести ці зимові збори, аби якомога краще зіграти в другій половині сезону.

– Які цілі та завдання «Руху» U-19 на другу частину сезону?

– Як вже казав Юрій Михайлович Бакалов, ми ставимо перед собою тільки найвищі цілі – команда повинна боротись за чемпіонство.

Максимович Назар

Recent Posts

Ла Ліга. Жирона без Циганкова програла Валенсії

Жирона у шостому турі чемпіонату Іспанії поступилася Валенсії (0:2).Читати далі

33 хв. ago

Олег Очеретько: Ми здобули три важливих очки

В матчі 7-го туру УПЛ львівські «Карпати» здобули мінімальну перемогу над одеським «Чорноморцем» (1:0).Читати далі

2 години ago

Олександр Кемкін: Відчуваю, що додаємо. Рухаємося далі

7 тур в УПЛ відкривався поєдинком в Одесі, де футболісти «Чорноморця» поступилися «Карпатам» – 0:1.Читати…

2 години ago

Олександр Шовковський: Думаю, вболівальники отримали велике задоволення від гри

У матчі 7-го туру чемпіонату України "Динамо" з рахунком 0:0 зіграло внічию з "Рухом".Читати далі

2 години ago

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

2 години ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

2 години ago