Кубок Англії, 3-й раунд. Арсенал без Зінченка поступився Ліверпулю

Арсенал в рамках 1/32 фіналу Кубка Англії приймав Ліверпуль. Олександр Зінченко готувався до гри, але тренерський штаб не взяв його навіть до заявки. Вочевидь, українця досі тривожить травма литкового м’яза.

Кубок Англії, 1/32 фіналу

Арсенал – Ліверпуль 0 : 2.

0 – 1. Ківіор – 80-автогол.

0 – 2. Діас – 90+5.

Статистика першого тайму могла шокувати фанів Ліверпуля – 13:2 за ударами, 5:0 у площину. 10 разів господарі пробивали з меж штрафного. Арсенал награв на 1,27 очікуваних голів проти 0,10 у мерсисайдців. Трек очікуваної гостроти яскраво демонструє, наскільки серйозною була перевага лондонців.

Підопічні Мікеля Артети були кращі у всьому. Вони легко накривали нападників (особливо круто працював Саліба, який персонально грав по Нуньєсу), давали високий темп передач і надзвичайно агресивно тиснули без м’яча. Пресинг Арсенала став головною проблемою Ліверпуля у першому таймі – гості регулярно втрачали м’яч у ключових зонах, в т.ч. і біля штрафного.

“Гармаші” карали за це, доводячи контратаки до вбивчих моментів, але критично страждало завершення. Схеми розіграшів та зони завершення були шикарними, але удари виходили вкрай кволими чи неточними. Найкращі нагоду відкрити рахунок змарнували на 11-й хвилині, коли Арсенал розкатав красиву комбінацію з пасом на 11 метрів – удар Нельсона звідти заблокували, а Едегор підхопив відскок та зарядив у поперечку!

Ще одна крута нагода трапилась на 38-й хвилині. Опорники мерсисайдців не встежили за зоною підбирання, дозволивши Вайту прийняти відскок і увійти на правий край штрафного. Бен потужно вистрілив з підйому, але Аліссон виручив Ліверпуль!

За своє марнотратство господарі ледь не отримали покарання. На 45-й хвилині контратака мерсисайдців (їй передував шикарний момент, який запоров Хаверц) завершилась пасом на правий кут карного майданчика. Александер-Арнольд завдав гарматного удару – поперечина врятувала Арсенал!

Відпочивати команди відправились за нулів на табло. Замін у роздягальні тренери не провели, але характер гри став іншим. На старті другого тайму Ліверпуль перехопив ініціативу – можна навіть сказати, що лондонців притиснули. Щоправда, підопічні Юргена Клоппа зіткнулись з тією ж проблемою, що і Арсенал.

Дуже хороші атаки були провалені через технічний брак. До 60-ї хвилини лише один епізод вдалося довести до логічного й небезпечного завершення – це Нуньєс прийняв м’яч у лівому напівфланзі та пробив з дистанції. Повз дальню дев’ять!

Поступово Арсенал вирівняв гру, організувавши кілька перспективних входжень у штрафний, але проблема технічного браку та невдалих тактичних рівень у завершенні не зникла. З реальної конкретики пригадується тільки навіс Хаверца на 61-й, який зрикошетив від стегна Трента й ледь не пішов за комірець Аліссону. Бразилець дістав сферу.

Мікель Артета спробував посилити атаку Мартінеллі. Юрген Клопп, своєю чергою, кинув у бій Жоту й Граверберха (замість Гакпо й Макаллістера). “Каноніри” зиску від цієї перестановки не отримали, а от мерсисайдці на 70-х хвилинах створили серію гольових моментів.

Так, на 72-й Нуньєс і Діас вилетіли 2-в-1 проти Габріеля, однак Дарвін запоров атаку пасом у спину Луїсу. На 77-й же Жота викотив передачу на лівий край штрафного, а Діас звідти пробив з-під Саліба – Ремсдейл дістав м’яч з-під ближньої стійки! На 78-й же Жота виграв позицію у Саліби й замкнув навіс з кутового, поціливши у поперечку, а добивання Нуньєса з лінії воротарського пройшло над воротами!

Зрештою, на 81-й хвилині “каноніри” пропустили, а допоміг у цьому Ківіор. Гості заробили стандарт на лівому фланзі, Трент виконав подачу в район лінії воротарського, а Ківіор у боротьбі з Діасом вибив м’яч… у сітку своїх воріт. 0:1!

Мікель Артета тут же пішов ва-банк. На полі з’явились Нкетія, Троссар і Сміт-Роу. Арсенал всіма силами пішов уперед – втім, нічого серйозного команда не створила. Перспективні епізоди виникали, але нормально довести їх до кінця не вдавалося. Ліверпуль же при цьому карав гострими контратаками.

І на останній хвилині мерсисайдці таки спіймали господарів. Діас завершив контрвипад пострілом з правого краю штрафного у ближню дев’ятку – 0:2! Жота віддав асист. Таким чином, Арсенал вилетів з Кубка Англії, а загалом у всіх турнірах команда не знає перемог вже протягом чотирьох матчів.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

28 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

32 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

41 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

50 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago