Кубок Англії. Ман Сіті розгромив Хаддерсфілд, на Вест Хем, Лутон та Ноттінгем очікує перегравання

Відбулися чергові матчі 1/32 фіналу Кубка Англії.

Кубок Англії, 1/32 фіналу

Стадіон: “Етіхад Стедіум” (Манчестер)

Головний суддя: Майкл Солсбері (Англія)

“Манчестер Сіті” (I) — “Хаддерсфілд” (ІІ) 5:0

Голи: Фоден (33, 65), Альварес (37), Джексон (58, автогол), Доку (74)

“Манчестер Сіті”: Ортеґа — Аканджи (Нуньєш, 18), Діаш, Гвардіол, Ґомес — Льюїс, Ковачіч (Райт, 76) — Бобб, Фоден (Гемілтон, 76), Ґріліш (Де Брюйне, 57) — Альварес (Доку, 57)

“Хаддерсфілд”: Нікколз — Спенсер, Ліз, Гелік, Едмондс-Ґрін, Джексон — Уайлз (Іорпенда, 90), Рудоні, Матос (Радуловіч, 62), Корома (Діарра, 81) — Сорба

Попередження: Матос (13), Спенсер (90+3)

Пеп Гвардіола вирішив скористатись можливістю для ротації, тому випускати найсильніший склад проти “Хаддерсфілда”, який виступає в Чемпіоншипі, наставник не хотів. Сьогодні у старті знайшлось місце для другого воротаря Штефана Ортеґи, лівого захисника Серхіо Ґомеса, півзахисника Ріко Льюїса та вінгера Оскара Бобба. Не вистачало тільки Майки Гемілтона, який вже показав свій потенціал у Лізі Чемпіонів проти “Црвени Звезди”.

Проте і в цілковитий резерв Пеп не відійшов, розуміючи відповідальність за результат, тому головні герої останніх матчів в особі Альвареса та Фодена були на місці. На жаль, не зміг взяти участь у грі Родрі, у якого нещодавно померла бабуся, тому півзахисник був не в кращому психологічному стані. “Хаддерсфілд” приїхав на “Етіхад” з думкою про можливу сенсацію, принаймні по їхній сміливості на перших хвилинах могло так здатись, але то був лиш один маленький спалах, який не розгорівся і швидко згас. Це ми про момент Сорби Томаса, який виглядав багатообіцяюче.

Не хотіли “містяни” вмикати швидкості і сильно напружуватись, а коли спробували це зробити, то одразу забили гол. Першим відзначився Філ Фоден після невдалого прострілу від Альвареса, рикошетом м’яч долетів до Філа і той ударом в ближній кут без проблем відкрив рахунок.
Кубок Англії. Очікуваний розгром від Сіті, сенсація від Блекпула та прохід клубу Раяна Рейнольдса – изображение 1

А через кілька хвилин класну комбінацію розпочав все той же Фоден, він віддав розрізний пас на Матеуша Нуньєша, той далі на Ріко Льюїса, який хотів вдарити, але у нього вийшов пас на Альвареса. Останній дотик був від аргентинця і це 2:0. Інтрига вбита ще у першому таймі. Якщо ви задались питанням: а що ж там робив Матеуш Нуньєш, його ж не було в старті, то це справедливо. А все через прикру травму Мануеля Аканджи на початку гри, його довелось поміняти.

У другому таймі легка прогулянка “Манчестер Сіті” продовжилась. На 53-й хвилині Оскар Бобб міг забивати третій, але після його удар м’яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки воріт Нікколза. А згодом ми побачили повернення Кевіна Де Брюйне на футбольний газон, бельгієць вийшов у офіційному матчі вперше з серпня, місцеві трибуни дуже гучно зустріли такий вихід. З виходом Кевіна “містяни” забили третій гол, хоча він не приймав участь в гольовій атаці. Це Оскар Бобб подавав на пусті ворота своєму партнеру, але м’яч рикошетом від Джексона залетів у ворота, тому це автогол. 3:0.

І після третього голу “терр’єри” відверто поплили. Філ Фоден встиг оформити дубль ударом з-за меж штрафного майданчика точно в дальній кут воріт. А потім Кевін Де Брюйне прийняв пас від Бобба та виконав класну подачу на Жеремі Доку, який забив вже п’ятий гол у цій грі, а Кевін відсвяткував своє повернення асистом.

Очікувано спокійна та красива перемога від “містян”, які впевнено крокують далі.

“Лутон Таун” (І) — “Болтон” (IІI) 0:0

 

“Ноттінґем Форест” (І) — “Блекпул” (ІІІ) 2:2

Голи: Домінґес (39), Ґіббс-Уайт (56) — Ґабріел (25), Морґан (27)

 

“Пітерборо” (ІІІ) — “Лідс Юнайтед” (ІІ) 0:3

Голи: Ампаду (34, 90), Бамфорд (47)

 

“Шрусбері Таун” (ІІІ) — “Рексем” (IV) 0:1

Гол: О’Коннор (72)

 

“Вест Бромвіч” (ІІ) — “Олдершот Таун” (V) 4:1

Голи: Чалоба (7), Малколм (15), Дайк (27), Феллоуз (88) — Брей (90+5)

 

“Вест Гем” (І) — “Брістоль Сіті” (ІІ) 1:1

Голи: Боуен (4) — Конуей (61)

У ранній вечірній слот грали відразу чотири представники АПЛ, але лише Манчестер Сіті зумів без проблем оформити путівку в наступний раунд турніру. Вест Хем дуже швидко відкрив рахунок в матчі з Брістоль Сіті, але середняк Чемпіоншипа відігрався в другому таймі. Ноттінгему взагалі довелося рятуватися після 0:2 з Блекпулом. Лутон взагалі грав проти представника третього дивізіону, але в цьому матчі глядачі так і не побачили голів. Тож усім цим суперникам доведеться зустрітися ще раз.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

20 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

24 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

33 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

42 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago