Categories: Інше

Джанні Інфантіно: Загалло запам’ятають, як хрещеного батька бразильського футболу

Президент ФІФА Джанні Інфантіно висловив співчуття у зв’язку зі смертю чотириразового переможця чемпіонатів світу легендарного бразильця Маріо Загалло, про яку стало відомо сьогодні, 6 січня.

– Із глибоким сумом ми дізнаємося про смерть одного з по-справжньому великих людей і людини, чий вплив на чемпіонат світу з футболу не має собі рівних. Маріо Загалло виграв чотири чемпіонати світу з футболу, як гравець, а потім і як тренер. Але його спадщину неможливо виразити цифрами. Вплив Загалло на футбол, і бразильський футбол зокрема, величезний.

У важкі часи Бразилія дивилася на “професора”, як на особистість, здатну його заспокоїти, дороговказну руку і тактичного генія. Його запам’ятають, як хрещеного батька бразильського футболу, а його присутності буде дуже бракувати всім учасникам гри, але особливо ФІФА.

Історію чемпіонату світу з футболу неможливо розповісти без Маріо Загалло. Я хочу висловити свої щирі співчуття Бразилії, Бразильській футбольній асоціації, а також його сім’ї та друзям, – цитує Інфантіно пресслужба ФІФА в Twitter.

Нагадаємо, як гравець збірної Бразилії Загалло вигравав світову першість у 1958-му і 1962 роках. Як тренер бразильської національної команди Загалло здобував перемогу на чемпіонатах світу 1970-го і 1994 років.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

4 години ago