Ароука – Бенфіка: анонс матчу 16-го туру чемпіонату Португалії

6 січня 2024 року. 20:00. Арока. Муніципальний стадіон
Чемпіонат Португалії. 16-й тур
“Арока” – “Бенфіка” (Лісабон)
Де подивитися: Megogo
Можуть пропустити матч: Куарежма, Мілованов – Ба, Бернат, Нерес, Тенгштедт, Юрасек, Гуедеш

“Арока”

Ефект Даніеля Соузи. 39-річний тренер навряд чи вам відомий, але у Португалії вже поспішили його назвати новою зіркою місцевого футболу. Соуза ніколи не грав у професійному футболі, але це не завадило йому у 25 років влаштуватися на роботу аналітиком до тренерського штабу Андре Віллаша-Боаша. З цим фахівцем Соуза пройшов весь шлях: “Коїмбра”, “Порту”, “Челсі”, “Тоттенгем”, “Зеніт”, “Шанхай”, “Марсель”. Коли Віллаш-Боаш вирішив на якийсь час зав’язати з футболом, Даніель Соуза продовжив свій шлях і спробував працювати самостійно. Перший досвід – у “Жил Вісенте” – вийшов неоднозначним, бо вдалося зберегти місце у Прімейрі, але від єврокубкової зони клуб фінішував дуже далеко.

Соуза був призначений тренером “Ароки” у листопаді, з того моменту клуб зіграв 5 матчів: обіграв “Боавішту” у Кубку Португалії, а у Прімейрі набрав 10 очок у 4 іграх. У тому числі обіграв “Жил Вісенте” 3:0. “Арока” перетворилася з безнадійного аутсайдера на середняка, але Соуза мріє про більше – поборотися за єврокубки.

“Бенфіка”

Погана перша частина сезону змусила керівництво клубу виходити на трансферний ринок. Руї Кошта вірить у Роджера Шмідта, тому виконав побажання німецького тренера. По-перше, було посилено атаку. Бразилець Маркос Леонардо вже представлений у “Бенфіці”, але поки що він не у формі, тому дебют відкладається. Цікаво, що влітку до Леонардо виявляли інтерес багато багатших і сильніших команд, але тоді “Сантос” не хотів відпускати талановитого форварда. Тепер “Сантос” вилетів із Серії А, тож клуб змушений продавати гравців.

Прибув до Португалії також Престіані, який має посилити атаку. Але він зможе дебютувати лише у лютому, оскільки контракт офіційно буде підписано 31 січня.

“Бенфіка” планує посилити лівий фланг оборони, підписавши Альваро Фернандеса з “Гранади”. А Бенжамін Роллхейзер з “Естудіантесу” може посилити атаку на флангах, але з цим гравцем ситуація складніша через велику конкуренцію.

Також повернулися до розташування команди Отаменді (він був дискваліфікований) та Ді Марія (у нього була незапланована відпустка). З огляду на величезну кількість травмованих гравців це важливе посилення для Шмідта. Головне питання – чи зіграє Аурснес, який отримав невелике ушкодження на тренуванні. Норвежець вимушено закриває правий фланг. Шмідт сказав, що ухвалить рішення щодо участі Аурснеса вже в день гри.

У січні залишити “Бенфіку” можуть Юрасек (“Марсель”), Муса (“Болонья”), Гуедеш (“Вільярреал”), Чикіньо (“Олімпіакос”) та Бернат (повернеться до ПСЖ).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал Мадрид – Еспаньол: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид) Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро…

6 години ago

Валенсія – Жирона: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 19:30. “Месталья” (Валенсія) Головний арбітр: Алехандро Ернандес Пряма трансляція:…

6 години ago

Ліверпуль – Борнмут: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, п’ятий тур 21 вересня, 17:00. “Енфілд” (Ліверпуль) Головний арбітр: Тоні Гарріентон Пряма трансляція:…

6 години ago

Вест Хем – Челсі: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур. 21 вересня. 14:30. Лондон. "Лондон Стедіум" Головний суддя: Семюел Барротт (Англія)…

7 години ago

Україна – Афганістан: анонс матчу ЧС-2024 серед футзальних збірних

Вирішальний матч у боротьбі за друге місце у групі С. Україна та Афганістан мають по…

7 години ago

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

7 години ago