Асист Довбика та град голів. Жирона вирвала перемогу в Атлетіко

В іспанській Ла Лізі відбувся матч 19 туру, в якому зустрілися «Жирона» та мадридський «Атлетіко». Матч пройшов у Жироні на стадіоні «Естаді Монтіліві» та завершився перемогою господарів поля з рахунком 4:3.

Вже на першій хвилині зустрічі чудовий шанс відкрити рахунок упустив Артем Довбик: українець замкнув простріл із флангу, але не влучив у ворота. Проте активність на стартових хвилинах принесла успіх «Жироні». Індивідуальною майстерністю блиснув Валері Фернандес, який прийняв м’яч перед штрафним суперників і обвідним ударом пробив точно в кут. Втім, «матрацники» досить швидко відігралися. Свій рейд у штрафний майданчик суперників точним ударом завершив Мората. Спочатку арбітр зафіксував офсайд у форварда, але після допомоги ВАР зарахував взяття воріт.

До другого взяття воріт «Атлетіко» в середині першого тайму спричинила помилка Коке, у якого відібрав м’яч Мартін. З ударом суперника Облак упорався, але Савіо впевнено зіграв на добиванні. А незадовго до перерви Довбик передачу до штрафного майданчика продовжив на дальню штангу і м’яч у ворота переправив Блінд.

«Матрацники» ще в першому таймі зуміли скоротити відставання в рахунку: точним ударом знову відзначився Мората. Форвард вже в першому таймі міг оформити хет-трик, але з лінії воротарського Мората не влучив у ворота «Жирони».

Гості агресивно розпочали другу половину зустрічі: напруга біля воріт «Жирони» не припинялася, а Гассаніга кілька разів врятував свою команду. Але голкіпер «біло-червоних» виявився безсилим після технічного удару Морати, якому майстерною передачею асистував Де Пауль. Вдруге у матчі зрівнявши рахунок, «матрацники» продовжили активно атакувати, але більше гольових моментів створити не змогли. А «Жирона» відповіла ударом Довбика, який не без зусиль парирував Облак.

Розв’язка цього драматичного поєдинку відбулася у компенсований час, коли здавалося, що команди вже погодились на нічию. Мартін у штрафному майданчику «Атлетіко» опинився в оточенні суперників, але зумів завдати удару у верхній кут. Господарі вирвали перемогу, і двовладдя на чолі турнірної таблиці Ла Ліги збереглося.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

26 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

31 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

40 хв. ago

УЄФА оголосив ім’я найкращого футболіста тижня в Лізі чемпіонів

Півзахисник "Баєра" Флоріан Вірц став найкращим гравцем Ліги чемпіонів за підсумками першого ігрового тижня.Читати далі

49 хв. ago

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

2 години ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

2 години ago