АПЛ. Вулверхемптон розгромив Евертон Миколенка

Вулверхемптон розгромив Евертон (3:0) у 20 турі чемпіонату Англії 2023/24.

Віталій Миколенко почав гру в основі. Забагато провалів “ірисок” у перші хвилини. Хван у воротарському, як в себе вдома. Поперли ліверпульці на чужу половину, обрізалися, привезли контру 3 проти 1. “Вовки” якимсь дивом навіть до удару не довели. Гол став логічним наслідком того, що відбувалося на полі. Миколенко дозволив прострілити з правого краю, після боротьби Доусона і Брентвейта снаряд відскочив до Пікфорда, який вигрібав рукою у такій паніці, що збив з пантелику Тарковскі. Цим скористався Макс Кілман. Українець за походженням добив фактично у порожні ворота.

Напередодні в сторіс захисник, якому не дозволили зіграти за збірну України, опублікував жахливі наслідки обстрілу мирних українських міст, що влаштувала російська армія. Капітан Вулверхемптона не забуває, що війна досі триває. У Кілмана, до слова, дідусь живу в Києві. Чоловік відмовився переїжджати до Лондона. Макс, як і вся команда О’Ніла, ідеально відзахищався. Евертон так і не створив жодного моменту за 45 хвилин. Хіба що передачу Макніла за спини можна відзначити, але Калверт-Льюїн ще не такі моменти регулярно марнує.

Миколенко непогано відіграв 1 тайм, якщо забути його доволі пасивну роль в гольовій атаці і прострілі Куньї. Віталій 6 разів відвойовував володіння м’ячем і виграв усі 3 єдиноборства. Єдина спроба дриблінгу була вдалою, лише 5 неточних пасів з 19. Після перерви Евертон починає вже трохи жвавіше. Вибухають гостьові трибуни, але ж Тарковскі в обличчя Доусону пробивав, який пенальті за таке.

Атакувальний трикутник “вовків” розписав чергову ідеальну комбінацію. Сарабія покотив по флангу Миколенка, Хван відірвався і вклав під порожню ліву стійку на Кунью. Минає ще 8 хвилин, і Миколенко допомагає супернику відзначитися втретє. Спрацював маневр Хвана, який потягнув українця до воріт і залишив Доусона не в офсайді. Подачу Куньї з лівого флангу також ніхто й не думав накривати. У моменті з другим взяттям воріт український захисник дозволив Сарабії розрізати лінії пасом повз себе.

Сьогодні “вовки” на мить швидші за “ірисок” ледь не в кожному епізоді. Так, було після перерви кілька вдалих відбирань екс-динамівця у підкаті, але знову нічого не міг протиставити Жоау Гомешу після того, як господарі вчергове майстерно розкатали команду Дайча в короткому розіграші. На 71 хвилині проходить яка вже розрізна передача між Брентвейтом і Миколенком. Хван не прошив Пікфорда. Сарабія на фланзі Миколенка покотив за спини між двома центрбеками. Хван цього разу забив, але забрався у положення поза грою.

За пів години після удару Тарковскі на початку другої половини повний погром від “вовків” – 7:1 за ударами. Лише Макніл непогано приклався здалеку в хрестовину. Не допомогла і заміна на посилення атаки (замість центрбека Майкла Кіна вийшов хавбек Андре Гомеш), якою Дайч визнав, що система з 5 захисниками сьогодні геть не спрацювала. Педру Нету вийшов після травми вперше за понад 2 місяці. Португалець ледь не став джокером. Спершу вийшов сам на сам, але дав вище. А згодом уже реалізував момент, однак перед тим Хван опинився в офсайді. Крім трьох забитих, маємо ще 2 скасовані голи Вулверхемптона!

Евертон залишається на останній рятівній сходинці (16 очок у таблиці, 17 місце, хоча на полі взали 26). “Вовки” не відпускають Челсі, з яким ділять 10-11 рядки (по 28 балів).

Максимович Назар

Recent Posts

MLS. Інтер Маямі з Кривцовим втратив перемогу на останніх секундах

Відбувся черговий поєдинок регулярного чемпіонату MLS, в якому «Інтер Маямі» їздив на виїзд до «Нью-Йорк…

2 години ago

Спортивний лікар спрогнозував терміни відновлення Малиновського

Дмитро Бабелюк – прокоментував травму українського футболіста “Дженоа” Руслана Малиновського.Читати далі

2 години ago

Лупашко – про Поворознюка: Я завжди буду пригадувати його з вдячністю

Головний тренер “Карпат” Владислав Лупашко відповів, як склалися його відносини з одіозним президентом “Інгульця” Олександром…

2 години ago

Ракіцький може власником клубу Першої ліги

35-річний Ярослав Ракіцький може придбати український клуб.Читати далі

2 години ago

Галатасарай потролив Жозе Моуріньо після перемоги в дербі

Після перемоги в центральному матчі 6 туру чемпіонату Туреччини з футболу над «Фенербахче» (3:1) стамбульський…

2 години ago

Ярмоленко прокоментував на першу втрату очок Динамо в УПЛ у матчі з Рухом

Лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко прокоментував нічийний результат матчу 7-го туру УПЛ проти «Руха» (0:0): Читати далі

9 години ago