АПЛ. Лутон ледь не створив камбек у матчі з Челсі – Мудрик залишився на лаві запасних

“Челсі” зіграв проти “Лутона” в межах 20-го туру Англійської Прем’єр-ліги. Український вінгер Михайло Мудрик не вийшов в старті “пенсіонерів” на цей поєдинок.

АПЛ, 20-й тур.

Лутон – Челсі 2 : 3.

0 – 1. Палмер – 12.

0 – 2. Мадуеке – 37.

0 – 3. Палмер – 70.

1 – 3. Барклі – 80.

2 – 3. Адебайо – 86.

За відсутності Мудрика, який через пошкодження повернувся в запас, напрочуд активно починає правий фланг команди Почеттіно. Коул Палмер роздавав класні передачі на правий і лівий край атаки. Мадуеке праворуч вивів Галлахера у штрафний на 5 хвилині. Перший удар прийняв на себе Камінскі, як і наступні кілька спроб. А ось після того, як свій же Каборе виклав ідеально під удар екс-хавбеку Манчестер Сіті, не врятував Лутон і воротар. Палмер блискуче поцілив у правий кут. Можна казати, що традиційно агресивний високий пресинг “синіх” приніс плоди, але тут більше подарунок захисника.

Господарі без влучань у площину, хоча 5 ударів за 35 хвилин набили. Галлахеру дуже боляче дісталося шипами в щиколотку, коли Конор встиг відіграти кілька метрів і накрити удар у своєму штрафному. Перед тим Броя тримався за коліно. Дісталося так, що Стерлінг і Мудрик почали розминатися ще активніше, ніж досі. Албанський нападник, зрештою, повернувся у гру, а Палмер віддав ще й асист на Мадуеке. Крута атака з розмахом вийшла. Відзначаємо роль Колвіла, який поборовся на своєму лівому фланзі та своєчасно вивів Коула на вільний простір. Ну, й Ноні пробив так потужно, ніби його не накривали відразу двоє захисників.

Палмер, до речі, став лише 5 гравцем Челсі у молодіжному віці до 21 року включно, хто оформив 10 результативних дій за сезон АПЛ. І загалом перший такий у лондонській команді з моменту приходу Почеттіно. Ні в кого з гравців Челсі немає більше голів (7) та результативних пасів (4), ніж у вихованця Манчестер Сіті. Скільки ж простору отримує Палмер в серединці між лініями. Галлахер навіщось вирішив бити, хоча міг знову котити на вільного Коула.

Челсі солідно веде, але при цьому Джексон і Броя як розчаровували та тринькали моменти, так і не переконують навіть у такій грі. А ось реалізація інших двох гравців атакувальної лінії вирішує. Лутон не набагато відстав за очікуваними голами (0,31:0,38). Палмер стає повелителем новачків. У матчах з Бернлі, Шеффлд Юнайтед і тепер “капелюшниками” Коул видав гол плюс пас. Четверта його подібна жертва – Тоттенхем, який грав удев’ятьох. А Мадуеке настільки налякався чуток про дуже імовірний зимовий продаж, що взявся за розум: 2 голи за 2 останній матчі 2023 року, причому лише 1 в основі.

Другий тайм видався геть нудним. Челсі ніби припинив грати, а Лутон ніяк не міг серйозно натиснути на чужі ворота. І тільки Палмер знову в плащі-невидимці відривається по центру на пас Джексона. Розкішно на паузі розібрався з голкіпером і захисником – повіяло школою Гвардіоли. Дауті подав, Агбене замкнув, але Альфі не встиг вийти з офсайду, в який його майстерно загнали гравці Челсі. Адебайо з меж воротарського ще й у поперечину зацідив. Прості подачі господарів з флангів, а які ж ефективні!

Дауті таки віддав свій гольовий пас. З кутового подав ідеально на голову Барклі, який покарав колишню команду. Ще серія банальних навісів, кожен з яких перетворюється у більший момент, ніж навіть пенальті. Дивом відбивається Челсі, але подачі не припиняються. Дауті тепер уже сам замикає, Петровіч рятує, Адебайо добиває. Це 2:3 на рівному місці, а Почеттіно ніяк не реагує. Абсолютно провальні виходи Енцо та Нкунку на заміни.

Максимович Назар

Recent Posts

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

25 хв. ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

32 хв. ago

Хвроє Іліч: Я повернувся

Півзахисник "Кривбасу" Хрвоє Іліч відпові на питання прес-служби.Читати далі

34 хв. ago

Віталій Пономарьов: Важливий результат з погляду психології

Пономарьов задоволений нічиєю 0:0.Читати далі

38 хв. ago

Іван Юрич: Рома націлена на агресивну гру та Лігу чемпіонів

Новий головний тренер Роми Іван Юрич, готуючись до матчу з Удінезе, наголосив на потенціалі атакуючого…

54 хв. ago

УПЛ. Перша втрата очок – Динамо розписало суху нічию з Рухом

Обидві команди набрали потужну ходу. Динамо у 5 зіграних матчах УПЛ ще не втрачало очок…

1 годину ago