Челсі – Кристал Пелес: анонс матчу 19-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 19-й тур.
27 грудня. 21:30. Лондон. “Стемфорд Брідж”
Головний суддя: Майкл Солсбері (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Челсі”

Емоційні гойдалки на “Стемфорд Брідж” продовжуються. Після емоційного сплеску, який отримала команда Почеттіно після проходу до півфіналу Кубку Англійської Ліги у матчі з “Ньюкаслом”, вони приїхали в гості до “Вулвергемптона” на Святвечір і показали пік бездарної реалізації, через яку отримали чергову поразку до свого пасиву.

До цього була відносно спокійна перемога над “Шеффілд Юнайтед” (2:0), а передувало цій серії дві беззубі поразки на виїзді проти “Манчестер Юнайтед” та “Евертона”. Як і на початку сезону, підопічні Почеттіно максимально нестабільні і якщо відзначати у їхній грі якийсь позитив, то його надзвичайно мало.

Напевно, деякого оптимізму вболівальникам додає повернення Крістофера Нкунку, який після виходу на заміну в першому матчі реалізував післяматчевий пенальті, а в другому забив свій перший гол у дебютному матчі Прем’єр-ліги, хоча той гол не приніс лондонцям жодного балу. Команда продовжує свою незрозумілу серію, яка максимально далека від визначення слова “стабільність”. Чого чекати від них у наступній грі? Ми не знаємо.

“Крістал Пелас”

Остання перемога “орлів” була ще на початку листопада, коли вони обіграли “Бернлі” з рахунком 2:0. Після того вони жодного разу не покидали поле в якості переможців, хоча і встигли назбирати кілька важливих нічиїх, як-от проти “Вест Гема”, “Брайтона” та “Манчестер Сіті”.

Підопічні Роя Годжсона не в кращій формі і це очевидно, за останні кілька тижнів вони поступились “Ліверпулю”, “Лутону”, “Борнмуту” та “Евертону”. Але прямо зараз вони мають чудову нагоду набрати всі три очки, адже суперником виступає “Челсі”, який любить дарувати результати командам, що давно не перемагають. “Ноттінґем Форест”, єдина виїзна перемога якого у цьому сезоні була саме на “Стемфорд Брідж”, не дасть збрехати.

Частково всі ігрові проблеми можна виправдати травмами, які не відпускають “орлів”, однак травми переслідували їх ще з серпня, а перемоги вони здобували частіше, ніж це відбувається останні 2 місяці.

Особисті зустрічі

15.01.23 АПЛ “Челсі” — “Крістал Пелас” 1:0

01.10.22 АПЛ “Крістал Пелас” — “Челсі” 1:2

17.04.22 КА “Челсі” — “Крістал Пелас” 2:0

19.02.22 АПЛ “Крістал Пелас” — “Челсі” 0:1

14.08.21 АПЛ “Челсі” — “Крістал Пелас” 3:0

Цифри та факти

“Челсі” виграв останні 12 матчів проти “Крістал Пелас” в усіх турнірах;
“Челсі” грав нічию після перерви, але вигравав після фінального свистка в останніх 4 матчах проти “Крістал Пелас”;
“Челсі” зберіг свої ворота “сухими” в останніх 5 домашніх матчах проти “Крістал Пелас”.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Коли в якийсь момент здалось, що у “Челсі” нарешті покращується ситуація з травмованими, все почалось наче з нуля. Хоча сьогоднішній список відсутніх характеризується не лише станом здоров’я, але і відсутністю дисципліни.

Через дискваліфікації не зможуть зіграти Коул Палмер та Рахім Стерлінг. Через травми будуть відсутні: Енцо Фернандес, Уеслі Фофана, Бен Чілуелл, Карні Чуквуемека, Трево Чалоба, Ріс Джеймс, Роберт Санчес, Марк Кукурелья та Леслі Уґочукву. Також під питанням готовність Мойзеса Кайседо, який пропустив попередній матч через грип.

Щодо кадрових проблем у команді Роя Годжсона, то там також не все ідеально. Не зможуть допомогти своїй команди Шейк Дукуре, Єсурун Рак-Сак’ї, Роб Голдінг, Сем Джонстон, Одсон Едуар та Жоель Уорд.

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Ґюсто, Дісасі, Сілва, Колвілл — Кайседо, Ґаллахер — Мадуеке, Нкунку, Мудрик — Бройя

“Крістал Пелас”, 4-2-3-1: Гендерсон — Клайн, Андерсен, Ґейї, Мітчелл — Річардс, Лерма — Олісе, Езе, Айю — Матета

Максимович Назар

Recent Posts

Реал Мадрид – Еспаньол: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид) Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро…

3 години ago

Валенсія – Жирона: анонс матчу 6-го туру Ла Ліги

Чемпіонат Іспанії, шостий тур 21 вересня, 19:30. “Месталья” (Валенсія) Головний арбітр: Алехандро Ернандес Пряма трансляція:…

3 години ago

Ліверпуль – Борнмут: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга, п’ятий тур 21 вересня, 17:00. “Енфілд” (Ліверпуль) Головний арбітр: Тоні Гарріентон Пряма трансляція:…

3 години ago

Вест Хем – Челсі: анонс матчу 5-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 5-й тур. 21 вересня. 14:30. Лондон. "Лондон Стедіум" Головний суддя: Семюел Барротт (Англія)…

3 години ago

Україна – Афганістан: анонс матчу ЧС-2024 серед футзальних збірних

Вирішальний матч у боротьбі за друге місце у групі С. Україна та Афганістан мають по…

3 години ago

Динамо – Рух: анонс матчу 7-го туру УПЛ

21 вересня, 18-00. Київ, Динамо ім. Лобановського  Арбітр: Віталій Романов (Дніпро) провів 146 ігор в…

4 години ago