Categories: Єврокубки

Юрій Коваль: З Брейдабліком гра буде складною

Виконувач обов’язків головного тренера “Зорі” Юрій Коваль поділився очікуваннями від поєдинку 6-го туру групового етапу Ліги конференцій проти “Брєйдабліка”.

– Буде важка гра. Так, у суперника закінчився чемпіонат. Вони не грають календарні матчі. Два тижні тому зіграти в Лізі конференцій. Але до одного поєдинку завжди можна підготувати. “Брєйдаблік” достатньо добра команда. Сьогодні немає клубів нетехнічних чи неготових. Усюди працюють спеціалісти. Збірна Ісландії добивалася успіхів у світових турнірах. Тому, гра буде складною.

Важливо, наскільки в наших гравці вистачає ще терпіння. Є сили, є майстерність, а ось з “Маккабі” та “Гентом” не вистачало саме терпіння працювати проти м’яча, коли спочатку м’яч був у суперника, а потім треба було проводити власні атаки.

Те, що гравці мотивовані – це факт. По-перше: це престиж країни, це залікові пункти, які допомагають в підсумку рано чи пізно грати в єврокубках більшій кількості команд. По-друге: це престиж гравців. По-третє: це бонуси, які виплачуються клубу за перемогу. Сподіваюся, що ті гравці, котрі вийдуть на поле, зроблять все від себе залежне, щоб здобути перемогу.

– Це фінальна зустріч для нас у 2023-му році. Чи є хвилювання з приводу того, що може бути в когось “відпускний настрій”?

– Професіоналізм тренера – побачити гравців, які вже втомилися психологічно або фізично. Хоча, на мою думку, все в головах футболістів. Кількість матчів, які проводять провідні гравці світу говорить про те, що все залежить від менталітету, від бажання. Відпускний настрій має бути тоді, коли гравець уже взяв валізу і вийшов. Якщо немає оптимального стану в грі, значить це вже тренерські питання. Тоді треба знаходити тих гравців, які мотивовані.”, – сказав Коваль.

Матч “Зоря” – “Брєйдаблік” відбудеться сьогодні, 14 грудня і розпочнеться о 22:00 за Києвом.

Максимович Назар

Recent Posts

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

11 секунд ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

2 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

4 хв. ago

Пересоляк знову став кінцевим бенефіціарним власником Миная – у квітні сплив термін дії накладених на нього санкцій РНБО

Президент «Миная» Валерій Пересоляк став кінцевим бенефіціарним власником клубу. Читати далі

8 хв. ago

Експерти визначили найкращого тренера, гравця та символічну збірну 4-го туру УПЛ

Відбувся перенесений матч 4-го туру («Динамо» — «Ворскла»), і після того, як зіграли усі команди,…

9 хв. ago

Юрій Беньо: Такий період у кожного буває. Якщо Судаков хоче бути зіркою – мусить витримувати цей тиск

Колишній тренер «Шахтаря» Юрій Беньо в коментарі Тribuna.com прокоментував гру півзахисника гірників Георгія Судакова та виділив гравців донецької команди, які сподобались фахівцю,…

9 хв. ago