Categories: УПЛ

Валерій Іващенко: До першого вилучення питань немає, але при першому голі був фол

Тренер “Оболоні” Валерій Іващенко прокоментував поразку своєї команди у матчі 17-го туру від “Динамо” (0:2).

– Складна гра, було раннє вилучення нашого гравця, після чого нам довелося перелаштовуватися. Ми внесли певні корективу. За самовіддачу я подякував хлопцям. Вони молодці попри всі ті моменти, які були у грі.

– Ваша команда грала досить жорстко. Це була така установка чи футболісти самі були такі заведені?

– Чому жорстко? Це футбол, а не балет. “Динамо” теж моментами грало жорстко, це футбол. Були червоні картки, в першому епізоді ми навіть не сперечалися. Немає питань. А при першого голі, який нам зарахували, був фол на Прокопенку. Однак судді чомусь дивилися щодо офсайду. А на фол чомусь не зважали. Всі ми емоційні люди, хлопці завелися. Це нормальні речі, бо ми всі живі люди. Таке трапляється у футболі.

– Шість жовтих карточок у минулому матчі, сьогодні дві червоні, чотири жовтих. Це щось дуже дивне. Ми рідко таке бачимо у футболі. З чим це пов’язано?

– Є напруга, є гра. В Англії дають грати, а у нас за кожен дотик дають жовту. Я не знаю, з чим це пов’язано. Це треба питати у тих, хто роздає ці картки. Є моменти, які дійсно тягнуть на жовту, але трактування в різні сторони різне. Проти однієї команди це так трактують, проти іншої – по-іншому. З чим це пов’язано? Питання до тих, хто дає картки.

– Після кубкової гри гравець вашої команди Суханов сказав, що установка на гру тривала 15 хвилин, бо й так всі знають, як грало “Динамо”. Сьогодні було важче готуватися? Скільки часу тривала установка?

– П’ятнадцять хвилин – це довго? Я думаю, ми в цьому сезоні вже достатньо ігор зіграли проти “Динамо”, хлопці знають як грати, а проти таких команд тим паче не треба мотивувати. У Кубку – так, ми готувалися. Сьогодні були непрості умови для підготовки, погодні умови заважали, але виходили з того, що є. Претензій немає. Хлопці намагалися, попри меншість, старалися грати у футбол.

– Перша частина сезону для вас закінчилася. Можете підбити підсумки? Чим задоволені, чим не задоволені, що потрібно покращувати, і чи буде підсилення взимку?

– Звісно, треба ставати кращими. Перша частина сезону показала наші плюси і мінуси. Треба корегувати деякі моменти. Аби набирати бали, потрібно підсилюватися. Журналісти ще раніше писали про те, що ми десь відстаємо на трансферному ринку. Ми намагалися працювати з тими хлопцями, які є в обоймі, але будемо працювати.

Є позитивні моменти, десь нам просто не вистачало майстерності і досвіду. Деколи заважали амбіції. Налаштування є, але не вистачало майстерності, що заважало нам краще зіграти з м’ячем. Втрачали багато м’ячів через технічний брак. Це треба виправляти. Це наслідок кваліфікації футболістів. Будемо працювати над цим, виправляти і готуватися до весняної частини.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

27 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

31 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

32 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

36 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

38 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

40 хв. ago