Гол Довбика з передачі Циганкова допоміг Жироні обіграти Барселону

Барселона і Жирона завершували недільну програму 16-го туру Ла Ліги.

Ла Ліга, 16-й тур

Барселона – Жирона – 2:4

Голи: Лєвандовскі, 19, Гюндоган, 90+2 – Довбик, 12, Гутьєррес, 40, В. Фернандес, 80, Стуані, 90+5

Віктор Циганков і Артем Довбик розпочинали каталонське дербі з перших хвилин. Мотивація Жирони була максимально проста – перемога дозволяла обійти Реал та вискочити на вершину таблиці, а поразка скорочувала відрив від Барси всього до одного очка.

Перший тайм став справжньою футбольною насолодою, особливо для українських фанатів. Вже на 12-й хвилині спрацювала зв’язка наших легіонерів. Коуту чудовою передачею запустив Циганкова на гектари простору, Віктор уникнув офсайду і не пожалкував покотити Довбику під розстрільний удар – 0:1! Для Артема це восьмий гол за Жирону в нинішньому сезоні, а земляк тепер може похизуватися трьома асистами.

Барселона не розгубилась. Господарі затиснули Жирону на її половині і відігралися вже за 6 хвилин. Гассаніга виграв ближній бій у Рафіньї, але кутовий виявився фатальним. Той-таки Рафінья подав на голову Лєвандовскі, і поляк забив вперше за місяць.

Суперники навіть не думали затримуватись в центрі поля. Циганков звично рухався по всьому фронту атак і ще раз виводив Довбика на ударну позицію. На жаль, Артем прокинув собі м’яч не в той бік. Ще одна невдача спіткала форварда, коли прямо перед носом виринув Кунде і зірвав перспективну подачу партнера.

Втім, лідером на перерву все ж пішла Жирона. Захисники Барселони люб’язно надали “коридор” Мігелю Гутьєрресу, який протягнув 20 метрів і по-футзальному носком вліпив у ближній кут. До слова, 22-річний латераль є вихованцем Реала.

По перерві Жирона очікувано діяла раціонально і відійшла на свою половину. Гостям довелося пережити кілька неприємних моментів, але Гассаніга і компанія витримали. На 73-й хвилині поле покинув Довбик, а незабаром і Циганков.

Нападника збірної України замінив “дідусь” Крістіан Стуані, який допоміг Жироні збільшити перевагу. 36-річний уругваєць головою скинув на Валері Фернандеса, який не помітив спротиву Кунде і встановив рахунок 3:1.

Жирона могла довести справу до розгрому, якби не підводила реалізація. Через неї підопічним Мічела довелося нервувати в кінцівці, бо Гюндоган скоротив відставання до мінімуму.

Лєвандовскі мав зрівнювати рахунок, але криво пробив плечем зі 7 метрів. Стуані показав, як треба вирішувати такі епізоди – 4:2. Жирона вперше обіграла Барселону у офіційному матчі і стала новим лідером Ла Ліги. Банда Мічела відірвалася від сусідів на 7 очок, а від Реала на 2. Зона ЛЧ виглядає гарантованою (12 пунктів запасу), проте на Монтіліві явно мріють про дещо більше…

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

2 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

2 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

2 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

2 години ago