АПЛ. Манчестер Юнайтед розгромно поступився Борнмуту Забарного

У матчі “Манчестер Юнайтед” – “Борнмут” з перших хвилин за “вишеньок” зіграв український захисник Ілля Забарний.

АПЛ, 16-й тур.

Манчестер Юнайтед – Борнмут 0 : 3.

0 – 1. Соланке – 5.

0 – 2. Біллінг – 68.

0 – 3. Сенесі – 73.

Манчестер Юнайтед: Онана – Далот, Магвайр, Шоу (Еванс 79), Регілон – Мактоміней, Амрабат – Антоні (Пельїстрі 79), Фернандеш, Гарначо (Рашфорд 79) – Марсьяль (Гойлунд 56)

Борнмут: Нето – Сміт, Забарний, Сенесі, Керкез – Кук (Уаттара 88), Крісті – Семеніо (Біллінг 68), Клюйверт (Сіністерра 72), Таверньє (Ротвелл 88) – Соланке

Попередження: Регілон 30, Гойлунд 60, Фернандеш 84 – Таверньє 27

Ілля Забарний традиційно вийшов у стартовому складі. Команда українця набрала 10 очок з 12 за попередні 4 тури, тож приїхала на стадіон Олд Траффорд, видавши другу найкращу серію серед усіх клубів.

Вибуховий початок миттєво оголив проблемні місця господарів. Шоу ледь не привіз пенальті, але Соланке надто картинно падав після контакту з Онана. А на 5 хвилині Льюїс Кук блискуче зіграв у пресингу на правому фланзі, випередивши Мактоміная і прострілив на лінію воротарського, де той же нападник гостей п’ятою покотив повз голкіпера. Відзначаємо і ризикований пас Фернандеша, і надто пасивні дії Амрабата, Шоу та Магвайра.

Команда тен Хага відповіла загрозою від захисників. Далот і Регілон у штрафному Борнмута пробивали самі та знаходили ударні позиції для партнерів. Магвайр навісним ударом головою змусив політати Нету. Марсьяль добротно пресингує з перших хвилин. Забарний необачно вибивав під тиском француза, який перехопив м’яч своїм блоком, але екс-воротар Барселони вчасно вибіг з воріт і підстрахував нашого легіонера. Онана диво-сейвом потягнув розстрільний удар Соланке головою, Таверньє добив у сітку, але офсайд перед першою спробою.

Вінгер Борнмута отримав жовту за буцімто надто довгу підготовку виконання кутового. Таверньє не міг стримати емоцій обурення, але подав ідеально на голову Забарного з правого кута воротарського – Далот на дальній стійці вибив на ще один корнер. Ілля в одному з попередніх епізодів якісно відігрв на перехопленні. Це Гарначо відкрився ліворуч за спинами захисників, але українська стіна завадила Марсьялю, який вже заносив ногу на удар у межах воротарського.

І знову привозить МЮ на своїй половині. Мактомінай недбало покотив назад, високе перехоплення “вишеньки” стрімко перетворюють у розрізну передачу – Соланке влучає у ліву стійку. Зі стандартами і пресингом гостей МЮ сьогодні ніяк не дає раду. Дуже гострі ці випади підопічних Іраоли. Щільно діє Забарний проти Марсьяля і в серединці, тактичний фол далеко від воріт. Як і в матчі з Крістал Пелас, Ілля ледь не персонально стежить за французьким центрфорвардом суперника.

А тепер уже круте закидання з правого флангу на Соланке, який обігрався із Семеньйо, але нічого не вдіяв проти шлагбауму Магвайра – нарешті хоч якесь тверде рішення в обороні манкуніанців. Друга половина стартує серією з 4 ударів поспіль – усі від МЮ, усі заблоковані. Непогано відіграв ці епізоди і Забарний, який переборщив з перетягуванням футболки Хьойлунда, зриваючи небезпечну атаку господарів на дальніх підступах. Данець так просив жовту для українця, що отримав “гірчичника” сам.

Борнмут намагається огризатися у стрімких контрах. Після перерви гості ще менше володіють м’ячем, ніж у першій половині. Контроль манчестерців виріс з 73 до 77 відсотків. Бруну з допомогою простенької стіночки відіграв Забарного, проте удар Хьойлунда заблокував у відчайдушному підкаті Сенесі. Інший португалець загострив на протилежному, правому фланзі. Далот отримав пас, виконав добрячий ривочок і стіночку, а насамкінець пробив з гострого кута в зовнішню сітку.

До 68 хвилини Борнмут навіть жодного удару за другий тайм не завдав. Вийшов Біллінг, і на 68 хвилині забив розстрільним ударом з подачі Таверньє. Ще один гол з другого поверху. Сенесі перевисів Магвайра, реалізувавши подачу того ж Таверньє з кутового. Довели до розгрому за якихось 5 хвилин. Амрабат ризиковано віддав у центр, Магвайра накрили у пресингу, Еванс підкоригував на хід. Уттара, ще один джокер Борнмута з лави запасних, довів до 0:4 на 90+3. Однак VAR скасував через влучання в руку Данго.

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

9 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

18 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

20 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

26 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

36 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

39 хв. ago