Стали відомі оцінки Мудрика за матч із Манчестер Юнайтед

У 15-му турі АПЛ український вінгер лондонського “Челсі” Михайло Мудрик міг зіграти ще яскравіше, ніж туром раніше, проти “Брайтон енд Хоув”.

Підопічні Маурісіо Почеттіно на виїзді зустрічалися з “Манчестер Юнайтед”, який намагається не тільки грати сам, а й дає грати суперникові – команда Еріка тен Гага періодично залишає величезні вільні зони, що стилістично максимально зручно для Мудрика.

У підсумку Михайло, вийшовши в стартовому складі і відігравши 77 хвилин, провів дуже неоднозначний матч. Явний плюс – залученість Мудрика в гру “синіх” була вищою, ніж у минулому турі проти “Брайтон енд Гоув”. Де український вінгер “Челсі” заробив надважливий пенальті, що дозволив взяти три очки, коли команда залишилася в меншості. З іншого боку, продуктивність Мудрика, можливо, теж могла бути вищою. До перерви вінгер, використовуючи свої сильні якості – різкість, швидкість і таймінг – спочатку стукнув у ближню стійку, потім не влучив у ближній кут, але, зрештою, віддав перший у сезоні асист – Коул Палмер зрівняв рахунок.

Втім, у другому таймі центрхав “МЮ” Скотт Мактоміней, оформивши дубль, приніс перемогу манкуніанцям – 2:1. Які мали на добу для відновлення більше, на що одразу після матчу звернув увагу Маурісіо Почеттіно. “Челсі” не вистачало свіжості, тож за грою “Манчестер Юнайтед” володів відчутною перевагою, награвши за xG-метрикою більше, аніж на чотири (!) очікувані голи. Не дивно, що першою зіркою матчу у “синіх” статпортали визнали кіпера Роберта Санчеса, який не тільки відбив удар Бруно Фернандеша з “позначки”, а й оформив ще п’ять сейвів.

У Мудрика за матч, крім двох ударів (один із них – упущений гольовий шанс, згідно SofaScore) і асисту, ще один заблокований удар, дві ключові передачі, невдала спроба дриблінгу і сім втрат м’яча, чотири з яких – невдалі паси. Точність передач Мудрика склала 69% (9 точних передач із 13), а ось у єдиноборствах Михайло особливо не відзначився – одна виграна дуель із шести. Можливо, тому український вінгер отримав середні оцінки (незважаючи на асист!) – 6.6 від WhoScored (cередня оцінка команди) і 6.5 від SofaScore – це вже трохи нижче середньозваженої оцінки “Челсі”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

11 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

14 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

16 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

20 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

22 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

24 хв. ago