Ароса – Валенсія: анонс матчу кубка Іспанії

5 грудня 2023 року. 22:00. Вільягарсія-де-Ароса. “Естадіо Мунісіпаль да Ломба”.
Кубок Короля 2023-24. 2-й раунд
“Ароса” – “Валенсія”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Хосе Луїс Гая, Андре Алмейда, Дієго Лопес (всі – “Валенсія”)

“Ароса”

“Ароса” – випадковий учасник 2-го раунду Кубка Короля. Місяць тому галісійці вдома програли 0:3 “Гранаді”, але залишилися в турніри через недбальство адміністраторів представника Ла Ліги. На той матч Пако Лопес виставив воротаря Адрі Лопеса, який регулярно грає за “Гранаду ІІ”, але через його вік (більше 23 років) було порушено Регламент в питанні реєстрації гравців на Кубок Короля, що у підсумку призвело до дискваліфікації “Насрідів”. Таким чином вболівальники невеличкого галісійського містечка Вільягарсія-де-Ароса вдруге протягом місяця побачать гру своєї команди проти представника Ла Ліги.

Клуб “Ароса” ніколи не мав визначних успіхів. Його максимум – виступи у третьому дивізіоні іспанського футболу, але востаннє на цьому рівні галісійці грали ще наприкінці 1980-х років. А востаннє до нинішнього сезону у Кубку Короля команда зіграла у сезоні 1993-94, дійшовши тоді до 3-го раунду. Історичний максимум при цьому – 1/16 фіналу у сезоні 1988-89. За підсумками темпоради 2021-2022 “Ароса” опустилися до п’ятого дивізіону, у якому зараз й знаходиться. Також саме тоді (квітень 2022-го) команду очолив її нинішній головний тренер Луїсіто (Хосе Луїс Мігес Іглесіас).

За підсумками попереднього сезону “Ароса” фінішувала другою у своїй групі регулярного чемпіонату, здобувши тим самим путівку до Кубку Короля, але зрештою не змогла підвищитися в класі, програвши у плей-оф клубу “Расінг Вільяльбес”. Щодо результатів команди Луїсіто в поточному сезоні, то після формальної поразки від “Гранади” на початку листопада вона здобула три перемоги у п’яти наступних матчах. Остання з них – домашні 1:0 днями над “Оуеренсе”, клубом, який наразі випереджає “Аросу” у таблиці регулярного чемпіонату. Сама ж команда Луїсіто нині ділить 6-7 місця з “Рапідо Боусас”, на три очка відстаючи від зони плей-оф і на вісім від лідера, клуба “Бергантіньйос”, якому вона нещодавно програла на своєму полі з рахунком 1:3.

“Валенсія”

Команда Рубена Барахи в 1-му раунді Кубка Короля не те щоб геть без проблем і питань, але виграла на виїзді у “Логроньєса” з рахунком 2:0. Перемогу “Кажанам” принесли голи їхніх кантеранос – наприкінці 1-го тайму Пабло Госальбес забив, як виявилося, переможний перший гол, а на 88-й хвилині Дієго Лопес закріпив успіх гостей. Ще за кілька днів “Лос Чес” здобули свою останню перемогу на сьогоднішній день, мінімально здолавши вдома “Гранаду” (1:0). У наступному домашньому матчі “Валенсія” знову не пропустила, але й не забила “Сельті”, а два поспіль поєдинки на виїзді були очікувано програні лідерам Ла Ліги – мадридському “Реалу” (1:5) та “Жироні” (1:2) минулими вихідними.

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

21 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

30 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

32 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

39 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

49 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

52 хв. ago