Лаціо – Дженоа: анонс матчу 1/8 фіналу Кубка Італії

5 грудня. 22:00. Кубок Італії. 1/8 фіналу
Рим. “Стадіо Олімпіко”
“Лаціо” – “Дженоа”
Головний арбітр: Хуан Лука Саккі

Стан команд

Ще тиждень тому, після поразки від останньої команди Серії А, “лаціале” вирували. Мауріціо Саррі заявляв, що готовий подати у відставку, якщо проблема в ньому, Клаудіо Лотіто закликав негайно отямитися, інакше полетять голови. Такі слова, схоже, подіяли. Оскільки надалі вдалося перемогти “Селтік” у Лізі Чемпіонів та забезпечити вихід з групи, а також “Кальярі” у лізі та повернутися до її Топ-10.

Святкувати, щоправда, рано, оскільки обидва матчі відбулися вдома. Оскільки суперником в першому була найгірша команда групи, та й її дотиснути вдалося лише після 80-ої хвилини. Оскільки суперником в другому був новачок Серії А, якому вдалося забити лише один м’яч, причому жодного – в чисельній більшості з 27-ої хвилини. “Кальярі” навіть мало не зрівняв наприкінці, і місцеві вболівальники свистіли.

Сьогодні знову грати вдома, і вихід з ігрової кризи видається неблизьким. Але “лаціале” готові, спираючись на “Олімпіко”, здобути результат за будь-якої гри, і продовжити серію перемог на цьому стадіоні до трьох. Якщо вийде – то й серію матчів без пропущених на ньому до шести. Серію матчів без поразок – до десяти.

Остання почалася після поразки від “Дженоа” в першому домашньому матчі сезону. Тоді “лаціале” невдало відіграли першу чверть матчу, пропустили, потім висіли на воротах суперника, але створили не так багато. Навіть за ударами у площину матч програли. А те, що створили – змарнували. Тоді Саррі вважав, що просто не пощастило. Чи вистачить щастя нині?

З того часу генуезці, також новачок Серії А, дуже страждають в гостях. Набрали лише одне очко в шести матчах. Хоча в п’яти з них пропустили після 80-ої хвилини. Чотири з цих п’яти голів стали вирішальними і відібрали очки, тобто більшу частину матчів вони грали цілком пристойно. Грають вони цілком пристойно загалом, на всіх стадіонах. Тому в п’яти очках над зоною вильоту і можуть трохи відволіктися на Кубок.

У попередньому гостьовому матчі вони якраз і пропустили на 94-ій хвилині, через що поступилися в Фрозіноне з рахунком 1:2, але грали загалом навіть краще за суперника. Після цього грали загалом і краще за “Емполі” вдома в матчі за шість очок між аутсайдерами, відкрили рахунок, але не втримали перемогу.

Володіння м’ячем вони не шукають, але і “Лаціо” не здатний витягнути з нього багато і віддає перевагу контратакам або високому пресингу та перехопленням. Тож чекаємо на обережну в’язку гру. Тим паче, що у Римі очікується “жовтий рівень” штормового попередження. Це на два рівні нижче максимального і нерідко виявляється просто дощем з трохи сильним вітром. Але бажання грати в футбол точно не додає.

Цифри та факти

  • “Дженоа” переграла “Лаціо” у серпні після шести матчів проти нього у всіх турнірах на всіх полях з однією нічиєю та п’ятьма поразками. Також той 1:0 перервав серію очних матчів, в яких забивали обидві команди, на п’яти. Загалом обидві команди забивали в 12-ти з 14-ти останніх очних матчів у всіх турнірах на всіх полях
  • “Лаціо” не пропускав в п’яти останніх домашніх матчах у всіх турнірах, здобув шість перемог та нічию в останніх семи таких та не програвав в останніх дев’яти. Останньою та єдиною у сезоні у всіх турнірах, хто перемагав його на “Олімпіко”, була “Дженоа” – 1:0 у серпні у лізі завдяки голу Ретегі
  • В останніх п’яти домашніх матчах “Лаціо” у всіх турнірах було забито лише п’ять м’ячів. Більше двох в матчах на “Олімпіко” цього сезону забивалося лише в одному з десяти
    В п’яти з семи останніх матчів “Дженоа” на всіх полях у всіх турнірах забивалося менше трьох м’ячів
  • Після перемоги над “Лаціо” “Дженоа” грала в гостях шість матчів. Їхні результати – нічия та п’ять поразок з загальною різницею м’ячів 4:10. Щоправда, п’ять з цих результатів та шість очок у лізі втрачено через пропущені після 80-ої хвилини
  • “Лаціо” виграв чотири свої останні домашні матчі в Кубку. Щоправда, останні два – лише з рахунком 1:0. У додатковий час проти “Удінезе” та в основний – проти “Болоньї”
  • “Дженоа” вже грала в Кубку цього сезону. Вибила “Модену” та “Реджану” з Серії Б домашніми перемогами з результатами 4:3 та 2:1 відповідно. Причому другий було оформлено у додатковий час
  • “Дженоа” програла сім з восьми останніх гостьових матчів в Кубку, перемігши за цей час лише “Сампдорію”, що, як і вона, грає в Генуї. Щоправда, три з чотирьох останніх поразок відбулися у додатковий час або серії пенальті, а остання – в Римі від “Роми” у січні цього року – в основний, але з мінімальним рахунком 0:1

Кадри

Захисники “Лаціо” Казале та Романьолі далеко не вперше вилетіли через травму. Ротація можлива хоча б на флангах – Хюсай та Лука Пеллегріні замість Марушича та Лаццарі, які постійно грають. Говорять і про відпочинок для першого воротаря Проведеля на користь досвідченого Сепе чи молодого Мандаса. Обидва за першу команду ще не грали.

У центрі поля вилетіли Луїс Альберто через травму та Весіно через дисциплінарні причини (натякають, що це перша “голова” від Лотіто). А Гендузі грає забагато. Тому навіть можливий вихід глухого запасного Башича. Або Ровелла та Катальді вийдуть разом, хоча гравці одного плану. Ніколо, вихованець “Дженоа”, вже заявив, що цей матч для нього особливий.

Іммобіле відпочине на користь Кастельяноса, а серед трьох вінгерів – Феліпе Андерсон, Педро, Ісаксен – оберуть двох. Другий забив “Кальярі”, третій віддавав вирішальні паси Іммобіле проти “Селтіка” (зарахували один асист). Дзакканьї дискваліфікований.

У “Дженоа”, як і раніше, травмовані Бані, Строотман, Гудмундссон. Лідери в кожній лінії в центральній вісі. Ретегі тільки-но повернувся, не в формі, і в Кубку отримає відпочинок. Мессіас в формі, але також тільки-но повернувся. Відпочивають й інші провідні гравці – Бадель, Сабеллі. Перший воротар Мартінес. Френдруп дискваліфікований.

Не слід дивуватися, якщо стартовий склад на 10/11 відрізнятиметься від складу проти “Емполі”.

Чому лише на 10/11? Тому що Руслан Малиновський майже напевно залишиться. Справа в тому, що його дискваліфікували на наступний матч ліги. Тож спробує продовжити свою вдалу серію сьогодні. У двох попередніх матчах він забив свої перші м’ячі за нову команду блискучими ударами здалеку. Сьогодні вітряна та дощова погода сприятиме ще одному такому.

“Лаціо”: Сепе, Хюсай, Хіла, Патрік, Лука Пеллегріні, Ровелла, Башич, Камада, Ісаксен, Кастельянос, Феліпе Андерсон

“Дженоа”: Леалі, Хефті, Де Вінтер, Маттурро, Вольякко, Мартін, Кутлу, Торсбі, Гальдамес, Малиновський, Пушкаш

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

2 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

3 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

10 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

20 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

23 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

34 хв. ago