Categories: Перша ліга

Максим Гірний: Епіцентр достойний грати в УПЛ

Герой 18-го туру у Першій лізі Максим Гірний поділився враженнями від перемоги над бузівською Нивою, а також проаналізував успішну осінню частину сезоні для Епіцентру.

– Наскільки важливим для вас є визнання найкращим гравцем туру у Першій лізі?

– Безумовно, перемога у такій почесній номінації є приємною і важливою для мене. Визнання додає мотивацію працювати ще більше і прогресувати від матчу до матчу. Рухаюся вперед до нових звершень.

– Ваша команда завершила осінню частину сезону з рекордною для себе серією з дев’яти матчів без поразок. У чому сила нинішнього Епіцентру?

– Насамперед варто відзначити атмосферу всередині колективу. Ми домовилися, що кожен відпрацьовує на максимум з першої і до останньої хвилини. Згуртованість всієї команди допомогла нам досягнути результату у першій частині сезону.

– Перед грою з Нивою напевно думали про те, що у випадку перемоги зможете завершити рік на другому місці? Чи для вас це було не так важливо?

– З турнірної точки зору для нас це була дуже важлива гра. Прагнули на мажорній ноті завершити 2023 рік. Перед нами стоять найбільш амбітні завдання, тому кожен заліковий пункт є надважливим.

– Перший тайм був непростий для вашої команди, але ви на 34-й хвилині після передачі Ляшенка ударом під поперечину відправили м’яч у сітку. Поділіться своїми емоціями від першого голу за два місяці?

– Відчув неймовірні емоції, адже через проблеми зі спиною довелося пропустити 2-3 тижні. Чимало працював, щоб у хорошій формі підійти до останніх матчів у році. Гол безумовно додав мені впевненості у власних силах.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

– Важливо було більше контролювати м’яч, відвести гру від власних воріт. При першій можливості намагалися швидко переходити до заключної третини поля, щоб збільшити свою перевагу. Щасливий, що змогли досягнути свого.

– Можливо, після перерви вас чимось здивував суперник чи несподіванки не було?

– Не можу сказати, що суперник запропонував нам щось нове. Ми досконало розібрали всі сильні і слабкі сторони Ниви. Зробили правильні висновки після минулої очної зустрічі.

– На 77-й хвилині ви відзначилися після прострілу Станіслава Кристіна. Розуміли, що всі питання про переможця вже зняті?

– Такі думки були в голові, але розуміли, що не варто заспокоюватися. Важливо було грати у свій звичний футбол і намагатися забити ще. У нашому виді спорту все може перевернутися з ніг на голову за декілька хвилин, тому тримали концентрацію до останньої секунди. На жаль, не зміг реалізувати ще один момент, але і цим досягненням задоволений.

– Можливо, дещо засмучені що осіння частина сезону завершилася, адже ви зараз у своїй оптимальній формі?

– Не можу сказати, що почуваюся на всі 100%, адже проблеми зі здоров’ям не могли не позначитися. Довелося витратити час на лікування та відновлення. Після тритижневої паузи непросто швидко набрати оптимальну форму. Під час міжсезоння матиму час повністю відновитися і вже у відпустці набиратиму форму.

– Пригадайте, після якого матчу ви зрозуміли, що команда досягнула суттєвого прогресу і може конкурувати за підвищення у класі?

– Склад нашої команди зіграний, всі знають що їм робити у тій чи іншій ігровій ситуації. Завжди намагаємося продемонструвати свій найкращий футбол. На жаль, не завжди все виходить, а буває просто не щастить. Вважаю, що Епіцентр достойний грати в УПЛ.

– За шістнадцять матчів ви забили шість голів. Наскільки суттєво проблеми зі здоров’ям вплинули на вашу результативність?

– Я два тижні взагалі не грав, а потім вже було складно влитися після цієї паузи. Виходив на заміну у непростих матчах, старався зробити все, що у моїх силах. На жаль, ніяк не міг знайти моменти, щоб відзначитися. Проте, результативність у матчі з Нивою додає оптимізму. Сподіваюся, що навесні досягну суттєвого прогресу.

– Хто із захисників у групі є найбільш незручним для вас? Можливо, хтось вразив у першій частині сезону серед усіх гравців?

– Безумовно, насамперед відзначу Бабогла, який має досвід виступів в УПЛ і національній збірній Молдові. Це дуже незручний суперник, проти якого будь-якому нападнику грати непросто. Владислав завжди знаходить за спиною, тому обіграти його надскладне завдання.

– Що вам сказав після останньої гри у 2023 році головний тренер? Які емоції панували у роздягальні?

– З хорошим настроєм завершили 2023 рік. На мажорній ноті завершили осінню частину сезону. Тренер сказав, що не варто розслаблятися, адже вся боротьба ще попереду. Важливо у відпустці працювати індивідуально, щоб у хорошій формі підійти до початку зборів.

– Які зараз у вас плани на відпустку?

– Протягом найближчих двох тижнів відпочиватиму морально і фізично. За цей період варто пройти декілька медичних процедур і вже потім розпочати роботу, набирати форму.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago