Categories: Інше

Шевченко отримав конкурента на посаду голови УАФ, який погрожує йому судами

Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний розповів про те, що він хоче стати президентом Української асоціації футболу. Функціонер пройшовся по Андрію Шевченку.

Нещодавно стало відомо про те, що в УАФ прийняли рішення про те, що нового президента організації буде обрано в кінці січня наступного року в Будинку футболу у Києві.

Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний прийняв рішення висунути свою кандидатуру на цю посаду, що він робив і у 2014 році.

Функціонер висловився стосовно цієї теми, відзначивши свій досвід у футболі.

«За виключенням чотирьох років, які я втратив через репресії Віктора Януковича, я працюю в футболі 24 роки. Члени громадської організації АФУ на загальних зборах, які відбулися 25 листопада, обрали мою кандидатуру для участі в виборах президента УАФ.

Я подаю документи, щоб приймати участь в Конгресі. На початку грудня піде передвиборча кампанія. Знаю український футбол від А до Я. В мене є хороша команда».

Окрім цього, Печорний висловився стосовно того, що на цю посаду ймовірно буде претендувати й Андрій Шевченко.

«Зараз наш футбол знаходиться «на дні». Ще не оголошені кандидати, але, як ми розуміємо, що головним кандидатом є Андрій Шевченко. На мою думку, йому потрібно визначитися – він тренер, радник Офісу Президента чи функціонер? Робота функціонера є дуже серйозною.

Можливо, Шевченка хочуть «запустити» в УАФ та привести «стару гвардію», яка ще працювала при Януковичові чи Порошенкові? При всій повазі до нього, як до легендарного футболіста, в нього немає команди».

Функціонер зазначив, що у будь-якому разі буде боротися з Шевченком за посаду голови УАФ і застеріг, що екстренера збірної України можуть недопустити до лідерства в українському футболі.

«Він являється резидентом Великобританії і може перебувати на території України лише 100 днів. Вибравши його головою УАФ, будь-який суд може скасувати це рішення.

В будь-якому разі, я конкуруватиму з Андрієм Шевченком на виборах президента УАФ, якщо він подасть свою кандидатуру».

Також Печорний поділився думками щодо змін, яких потребує український футбол.

«Перш за все, я привів би нову молоду команду професіоналів. В нас достатньо людей. Не буде ніякої корупції, городів-полів. Потрібно навести порядок на ВАРі, він має бути на кожному матчі і на ньому мають працювати професіонали.

Також, потрібно на керівні посади повернути українців. У нас є люди, які гідні замінити Лучано Луччі та Ніколу Ріццолі. Немає сенсу платити іноземцям мільйони, коли є свої професіонали в суддівському корпусі», – сказав Печорний для 1927.kiev.ua.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

5 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

5 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

5 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

5 години ago