Categories: Єврокубки

Ліга чемпіонів. Реал з Луніним у складі переміг Наполі

Реал переграв Наполі (4:2) в рамках п’ятого туру групового раунду Ліги чемпіонів.

Лунін у листопаді отримав шанс внаслідок пошкодження Кепи. Українець провів три хороші гри за Реал, але не переконав Карло Анчелотті. Тренер заявив, що Андрій сяде в запас, як тільки конкурент повернеться з лазарету. Така позиція тотально розходиться з враженнями фанів Реала – вони вимагають більше ігрового часу для нашого кіпера.

Мадрид сьогодні приймав Наполі без Кепи, тому Лунін вийшов у стартовому складі. Йому не пощастило пропустити гол вже на дев’ятій хвилині: Кварацхелія закинув, Ді Лоренцо прострілив, а Сімеоне з близької відстані пробив українського воротаря. Андрій парирував удар, але м’яч на декілька сантиметрів перетнув лінію воріт.

Реал оперативно відігрався зусиллями Родріго – бразилець підкрутив м’яч у дальню “дев’ятку”. Ще через деякий час господарі повели в рахунку. Алаба після затяжної атаки віддав під ривок Беллінгему, а Джуд головою переправив м’яч у сітку. Лідер “вершкових” отримав пошкодження лівої ноги та корчився від болю, однак продовжив матч.

Наполі намагався комбінувати на чужій половині, тоді як Реал відповідав контратаками, в які вибігали лише два-три футболісти. На початку другого тайму тактика гостей дала результат. Мадрид у власному штрафному майданчику загубив Замбо-Ангісса, і той з гострого кута прошив Луніна. Камерунцю дали занадто багато часу та дві спроби завершити атаку.

Неаполітанці карали Реал за розхлябану гру. Замбо-Ангісса, Кварацхелія та Осімхен втрьох вирвалися на ворота Луніна, однак грузин все зіпсував поганою передачею. Пройшло п’ять хвилин – Хвіча знову погано розпорядився м’ячем. На щастя для гостей, Хоселу також далеко не майстерний бомбардир – іспанець незграбно коліном пробив повз порожній кут воріт.

Лунін не мав роботи, адже Наполі не доводив свої моменти до ударів. В українця взагалі були обмежені можливості якось себе проявити. У площину його воріт прилетіло три удари, два з яких перетворилися в голи. Без шансів врятувати команду. Не дивно, що Андрій отримав найнижчу оцінку в Реалі (6.2 від SofaScore).

Воротарю Наполі довелося значно більше працювати. Мадрид додав у швидкості наприкінці зустрічі та постійно загрожував володінням Мерета. От тільки партнери не встигали за ідеями Беллінгема. Рюдігер замкнув подачу Джуда неточним ударом, а Хоселу жахливо зіграв на добиванні після удару англійця та сейву голкіпера.

І все ж Реал вирвав перемогу. Сенсаційним героєм став Ніко Пас. 19-річний хавбек накрутив свого візаві та пальнув здалеку – м’яч закотився в нижній кут. У компенсований час Хоселу таки зумів забити у порожні ворота з передачі Беллінгема та поставив крапку.

Мадрид святкує успіх, набирає 15 очок і гарантує собі перше місце у групі з посівом в 1/8 фіналу. Наполі залишився другим (7 балів) з чудовими шансами на плей-офф Ліги чемпіонів. В останньому турі неаполітанцям треба уникнути поразки від Браги.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago