Categories: УПЛ

Гендиректор Металіста 1925: Перед клубом стоять амбітні цілі

Генеральний директор Металіста 1925 Андрій Недєлін дав перше інтерв’ю в оновленому статусі. В інтерв’ю клубній пресслужбі він розповів про зміни, які очікують харківський клуб.

– Вітаємо вас з призначенням на посаду генерального директора Металіста 1925. Як зміниться ваша роль у клубі?
– Дякую за привітання. Насправді для мене функції фактично не зміняться. Я продовжу брати участь у роботі всього клубу, займатися адміністративною складовою управління в Металісті 1925, буду це робити надалі, фактично як і раніше було на посаді виконавчого директора.

– Вас обрали новим генеральним директором клубу. До цього ви обіймали посаду виконавчого директора. Наближається до завершення перше коло чемпіонату, а за ним і перша частина сезону. Як оцінюєте виступ команди?
– Першу частину сезону оцінюю позитивно. Так, не вдалося досягти тих позицій в турнірній таблиці, про які ми мріяли та до яких ми прагнемо, які ми ставили собі за мету. Не в останню чергу, через низку суддівських помилок, ми не добрали певну кількість очок. Але загалом, нормальний виступ команди. Є куди рости та є до чого прагнути. Навесні намагатимемося перемагати в кожній грі, щоб таким чином покращувати свої позиції в турнірній таблиці.

– У 2023 році у клуба з’явилася жіноча команда. Чи звиклися вже з цим напрямком, які враження від роботи?
– Під керівництвом такого талановитого тренера, як Володимир Миколайович Пятенко, який цієї осені також очолив жіночу збірну України з футболу, команда не просто буде розвиватися. Вона зобов’язана розвиватися великими кроками. Узимку вболівальники побачать якісні зміни в складі, що дозволить нам досягти бажаного результату. Ми завжди для клубу ставимо амбітні цілі та завдання. З нашою жіночою командою – ми будемо боротися за чемпіонство.

– Яка ситуація зараз у клубу з дитячим та юнацьким футболом?
– Зараз, на жаль, наша академія не має можливості тренуватися на штучних полях біля стадіону Металіст. Проте ми пішли іншим шляхом. Сьогодні відкрито 9 філій нашої академії по всьому Харкову. Це дозволило нам розширити нашу присутність в місті й, тим самим, забезпечити зручність відвідування нашої академії. Наразі у нас займаються майже 500 дітей. Ми покращили матеріально-технічну базу, повністю екіпірували всі команди, закупили м’ячі. Також до нас повертаються діти з інших команд. У такий непростий час ми, перш за все, турбуємося, зокрема, про безпеку. Наші головні завдання: зробити відвідування футболу безпечним та зручним. Зараз плануємо проведення в Харкові дитячого зимового турніру з призами від компанії WhiteBIT. Хочемо, щоб участь у змаганнях взяли близько 80 команд. Ця подія буде великого масштабу з початку повномасштабного вторгнення.

– Наскільки стало несподіванкою для Металіста 1925 бажання Едмара залишити команду? Чи створило це якісь проблеми для функціонування команди?
– Структурно міцні клуби відрізняються тим, що, умовно, відхід однієї людини не може похитнути міцну конструкцію, розбалансувати механізм. Ми з великою повагою ставимося до роботи Едмара й вдячні за все, що він зробив для клубу, українського футболу та України.

– Ви отримали оновлену посаду, якісь ще кадрові зміни в клубі плануються?
– Кардинальних змін в клубі не планується. Принаймні, найближчим часом, таке питання не розглядається. Але в залежності від розвитку клубу, звичайно, ми будемо підсилювати клуб сильними фахівцями.

– Чи є вже в команди якісь попередні плани на зиму?
– Зараз розглядаємо варіант проведення зборів не лише у звичній для нас Туреччині. Дивимося також на інші регіони, де є можливість провести збори. У першу чергу нас цікавлять спаринги та якісна підготовка до другої частини сезону. Адже від підготовки буде залежати те, як команда виступить у другій частині сезону. А тут, як я вже казав, перед клубом стоять вельми амбітні цілі та завдання.

Нагадаємо, що трохи більше тижня тому з посади генерального директора Металіста 1925 пішов у відставку Ярослав Вдовенко. Трохи раніше клуб залишив Едмар, який разом з Олегом Голодюком складав тренерський тандем в головній команді.

Наразі Металіст 1925 після 15 турів з 15 очками посідає 11 місце в турнірній таблиці УПЛ.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

10 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

12 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

15 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

17 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

19 хв. ago