Categories: Єврокубки

Барселона – Порту: анонс матчу Ліги чемпіонів

Ліга Чемпіонів. Група Н, 5-й тур.
28 листопада. 22:00. Барселона. “Естадіо Олімпіко”
Головний суддя: Даніеле Орсато (Італія)
Трансляція: Megogo Football 3

Новини “Барселони”

Після програного Ель Класіко у підопічних Хаві Ернандеса розпочались американські гірки, які носили команду від перемоги до поразки, а у підсумку і до нічиєї, як в останньому матчі проти “Райо Вальєкано”.

Каталонський колектив проходить досить складний період в сезоні і вже зараз в соціальних мережах нерідко можна прочитати сумніви вболівальників з приводу спроможності Хаві керувати цією командою та вивести її з невеличкої кризи, але чи можна це взагалі кризою назвати? Поки що скоріше виглядає як спад.

Незважаючи на цей спад, свої непрості перемоги “Барселона” все ж знаходить, як це було у матчах з “Реал Сосьєдадом” та “Алавесом”. В останньому ми побачили славне повернення Роберта Левандовського, який давненько не забивав у синьо-гранатовій футболці. Проте вже у наступній грі проти “Райо” поляк знову мовчав як риба.

Поразка проти “Шахтаря” в рамках Ліги Чемпіонів стала великою неприємністю у цей непростий період. Через неї каталонці ризикують вийти з групи лише з другого місця. В теорії вони взагалі можуть не вийти з групи, але для цього повинно співпасти занадто багато малоймовірних результатів, тому поки що про це всерйоз говорити не варто.

Новини “Порту”

Підопічні Сержіу Консейсау прямо зараз є найгіршою командою серед класичної португальської трійці “Бенфіка”/”Спортинг”/”Порту”. Дві лісабонські команди наразі займають перше та друге місце в національному чемпіонаті відповідно, а “Порту” відстає від них на 3 бали і знаходиться на третій сходинці.

Втім якщо брати до уваги саме нещодавню форму, то у “драконів” виділяється лиш поразки проти “Ешторілу” з рахунком 0:1. А все інше — суто перемоги. Вони двічі обіграли “Антверпен” в минулих турах групового етапу Ліги Чемпіонів, а в останніх двох матчах були здобути звитяги над “Віторією” Гімарайнш та “Монталеґре”.

Особливо в цих матчах постарався бразильський нападник Еванілсон. Вже не такий молодий футболіст, щоб називати його перспективним, але цілком можливо, що це зірка, яка пізно розкрилась? А також виділився син головного тренера, Франсіску Консейсау.

Особисті зустрічі

04.10.23 ЛЧ “Порту” — “Барселона” 0:1 26.08.11 СК “Барселона” — “Порту” 2:0 07.03.00 ЛЧ “Порту” — “Барселона” 0:2 01.03.00 ЛЧ “Барселона” — “Порту” 4:2 27.04.94 ЛЧ “Барселона” — “Порту” 3:0

Цифри та факти

  • “Барселона” виграла всі 5 останніх матчів проти “Порту” в офіційних турнірах;
  • “Барселона” залишила свої ворота “сухими” у 3 останніх матчах проти “Порту” в усіх турнірах;
  • В останніх 3 матчах між цими командами проходила ставка ТМ 2.5.
  • “Барселона” виграла 8 з 9 домашніх матчів у цьому сезоні, а “Порту” виграв 8 з 9 виїзних матчів у цій кампанії.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Хаві може справедливо скаржитись на долю після того, як Ґаві отримав важку травму у матчі за збірну Іспанії. В цьому сезоні півзахисника ми більше не побачимо, а каталонцям буде дуже складно грати без нього. Заміну такому футболісту знайти не те, що нелегко, майже неможливо в нинішніх реаліях “Барселони”. Отже, у цій грі вони не зможуть розраховувати на Ґаві та на Марка-Андре тер Штеґена. Під питанням участь у матчі Сержі Роберто.

Щодо “Порту”, то у них ще від початку сезону не може грати основний центральний захисник Іван Маркано. Також вилетів досвідчений оборонець Уенделл. Під питанням Іван Хайме та Самуель Портуґал.

“Барселона”, 4-3-3: Пенья — Канселу, Араухо, Кунде, Бальде — Ґюндоґан, Ромеу, де Йонґ — Ямаль, Левандовскі, Фелікс

“Порту”, 4-4-2: Кошта — Маріо, Пепе, Кармо, Санусі — Франку, Варела, Еуштакіу, Ґалено — Акуіно, Таремі

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

2 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

4 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

11 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

20 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

23 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

34 хв. ago