АПЛ. Евертон з Миколенком у складі розгромно поступився Ман Юнайтед

Сьогодні «Евертон» на стадіоні «Гудісон Парк» в матчі 13-го туру Англійської Прем’єр-ліги приймав «Манчестер Юнайтед». Український захисник «ірисок» Віталій Миколенко розпочав матч в основі. Для нього це була 9-та гра поспіль з перших хвилин.

АПЛ, 13-й тур.

Евертон – Манчестер Юнайтед 0 : 3.

0 – 1. Гарначо – 3.

0 – 2. Рашфорд – 56-пен.

0 – 3. Марсьяль – 75.

Евертон під час міжнародної паузи отримав 10-очковий штраф і опустився на передостаннє місце АПЛ. Болючий удар, але не критичний, адже “іриски” восени показують якісний футбол.

Вже на перших хвилинах Манчестер Юнайтед відкрив рахунок завдяки дивовижному голу Гарначо. Рашфорд підключив справа Далота, той подав, а Алехандро ударом через себе пробив у “дев’ятку”.

Втім, той момент залишився єдиним для “дияволів” до кінця першого тайму. Евертон своїм пресингом і високою інтенсивністю просто задушив гостей. Магуайр і Ліндельоф губилися і з м’ячем, і позиційно.

У центрі поля вийшов 18-річний Майну. Хлопчина старався просувати м’яч, але через проблеми команди мусив боротися, стелитися в підкати та підчищати за партнерами.

В одному з епізодів Майну зупинив м’яч на лінії власних воріт після удару Макніла. А перед тим Онана врятував МЮ, потягнувши постріл Калверта-Льюїна. Супершанс змарнував Дукуре, ще раз гостро бив Калверт-Льюїн.

Евертон розносив Манчестер Юнайтед у всіх стадіях. 10:1 за ударами до кінця першого тайму, 2:0 за явними гольовими шансами. Однак використати ці шанси господарі не зуміли.

На початку другого тайму МЮ подвоїв перевагу. Фернандеш знайшов пасом Марсьяля – того збив у штрафному Янг. Суддя показав французу жовту за симуляцію, але VAR допоміг призначити пенальті. Реалізував його Рашфорд.

Евертон старався триматися – пішла гра на зустрічних курсах. Гуйє запустив м’яч по цікавій траєкторії, проте Онана був на висоті. Рашфорд на іншому кінці поля прострілив на Гарначо, але той не влучив з гострого кута в ціль.

Манчестер Юнайтед зняв усі питання третім голом. Фернандеш ще раз тонко покотив на Марсьяля – француз спокійно перекинув воротаря. “Дияволи” перемогли, набрали 24 очки та піднялися на шосте місце. Евертон з 4 балами залишився передостаннім.

Миколенко набрав чудову форму. Українець відзначився голами у двох матчах поспіль. Він сьогодні вийшов у стартовому складі Евертона, а його суперником став Рашфорд.

Віталій загалом впорався зі складним завданнями закрити Маркуса. Після однієї з дуелей Миколенко відібрав м’яч в опонента та почав контратаку – Дукуре завершив її неточним ударом.

Проблеми виникали тоді, коли Рашфорд отримував підтримку Далота. Португалець забігав за спину Віталія та отримував час для загострень. Саме так МЮ створив перший гол.

На хвилі впевненості Миколенко сміливіше грає з м’ячем: пасує вперед, підключається до атак. Після двох стандартів спробував пробити здалеку – вийшло дуже невдало.

Але наприкінці зустрічі українець все зробив правильно. Увірвався між двома суперниками у штрафний майданчик і потужно пробив у дальній кут. Голкіпер вже був відіграний – забити завадила поперечина.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

32 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

35 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

37 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

41 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

43 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

45 хв. ago