Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Дніпро-1 розгромив Чорноморець

В межах 15-го туру чемпіонату юнацьких команд Дніпро-1 впевнено переміг Чорноморець

Чемпіонат юнацьких команд. 15-й тур.

СК «Дніпро-1» – «Чорноморець» (Одеса) 3:0 (0:0)

«Дніпро-1»: 1.Макаренко, 2.Рашківський (16.Єршов,57), 4.Авраменко, 5.Терещенко, 15.Варжау, 25.Мельниченко (кап), 10.Баденко (19.Венделл.57), 8.Хан (18.Плічко,87), 14.Гаджиєв, 7.Жданов (17.Міндінью, 65), 11.Гребенюк (22.Бурда,87)
Запасні: 12.Крапивцов, 26.Зелінський, 3.Громський, 24.Корж, 27.Коваленко, 21.Поліщук, 9.Шолупець,
Головний тренер: Імад Ашур

«Чорноморець»: 1.Пірожок, 5.Марков, 4.Макзенко, 2.Дебелко, 3.Граджан, 11.Гопкало (22.Божек,80), 71.Мельник (кап), 10.Присяжнюк, 7.Пшеничнюк, 8.Ратушняк, 21.Бакаляров (20.Драч,63).
Запасні:31.Черкасов, 19.Пилипенко, 13.Кобцев, 16.Гажа 17.Євдокименко, 9.Дьомічев, 18.Захаров.
Головний тренер: Анатолій Діденко

Голи: Венделл (58), Мельниченко (79), Гаджиєв (90+1).

Попередження: Рашківський (50), Мельниченко (68).

Дніпряни з перших секунд матчу почали виправдовувати статус фаворита протистояння (команди займають протилежні позиції у турнірній таблиці), одразу захопивши ініціативу. Господарі багато пресингували і різноманітна комбінували, переводили гру з флангу на фланг, звідки постійно турбували суперника гострими прострілами, але у стартові хвилини одеситам вдалося відбитися. Двічі дніпрян підвела і неточність в завершальній фазі атак – Гребенюк пробив з близької відстані повз цілі після прострілу Гаджиєва, а Баженко не влучив у дальній кут після сольного проходу. Одразу кілька ударів у карному майданчику гостям вдалося заблокувати, а на 24-й хвилині голкіпер «Чорноморця» у двох поспіль атаках впорався з ударами Жданова і Гребенюка.

Витримавши такий шалений тиск одесити поступово трохи вирівняли гру і стали наближатися до володінь дніпрян. Перший дзвіночок був після розіграшу стандарту, коли Пшеничнюк з близької відстані пробив у руки Макаренку, а на 30-й хвилині гості взагалі зуміли забити, але з офсайду.

Вже перед самим свистком на перерву у дніпрян був ще один спалах активності, але і цього разу одеситам вдалося відбитися, блокуючи удари у власному карному майданчику.

Другий тайм дніпряни знову розпочали атаками і на 48-й хвилині Жданов з вигідної позиції пробив поруч із стійкою. У наступній атаці гострий простріл Баденка на Гребенка став здобиччю голкіпера, а на 54-й хвилині після того, як Гребенюк на лицевій лінії видряпав м’яч у захисника Мельниченко несильно пробив повз стійкі з лінії карного майданчику.

Врешті-решт дніпрянам вдалося пробити захист одеситів і зробив це кращий снайпер команди Венделл, якому для взяття воріт вистачило 30 секунд після виходу на заміну – бразилець першим був на добиванні після того, як голкіпер зреагував на простріл Гаджиєва. Це сьомий гол Венделла у поточному чемпіонаті і він вийшов на одноосібне четверте місце у сперечанні снайперів першості U-19.

Тим часом, дніпряни продовжують тиск. На 69-й хвилині Венделл був близький до дубля, але не зумів перекинути голкіпера з близької відстані, а красивий повторний удар в падінні ножицями вже прийшовся у ноги захисникам гостей. У наступному моменті вже Гребенюк потужним ударом влучає у спину Венделлу, а воротар «Чорноморця» в стрибку тягне удар Гаджиєва. Після чергових хвиль атак спортклубівців неточно б`є Гребенюк, а Мельниченко з хорошої позиції несильно пробиває у руки голкіперу. І все ж таки капітану дніпрян вдалося відзначитись голом у цьому матчі, замкнувши головою навіс Гребенюка -2:0!

На 83-й хвилині Мельниченко знову бив головою, тепер після скидання Гаджиєва, але Пірожок зумів скластися і відбити м’яч на кутовий. А вже у компенсований арбітром час остаточний рахунок у матчі встановив Гаджиєв, який скористався передачею головою від Варжау! 3:0 – переконлива перемога дніпрян, котрі повернулися у трійку лідерів чемпіонату.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago