Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо на класі обіграло Рух

“Динамо” зараз не серед лідерів таблиці УПЛ, але має потенціал до відвоювання позицій. У попередньому турі кияни перемогли “Кривбас” з топ-3, зараз матч з ще одним представником топ-5 – “Рухом”.

УПЛ, 15-й тур.

Динамо Київ – Рух Львів 2 : 0.

1 – 0. Тимчик – 6.

2 – 0. Кабаєв – 44.

Гра пройшла у столиці України стадіоні імені Валерія Лобановського. Інший поєдинок ігрового дня, який мав відбутися в Олександрії, скасували через погодні умови, а от у Києві команди таки змогли зіграти.

Для Олександра Шовковського цей матч став першим домашнім на посаді головного тренера Динамо. Його підопічним належало перервати ганебну серію в УПЛ. Останні два домашні матчі чемпіонату кияни програли, не забивши жодного гола – такого в історії “біло-синіх” ще не було. У випадку перемоги Динамо на відстань трьох очок (з матчем у запасі) наближалося до Шахтаря, який у п’ятницю втратив очки з Поліссям.

Рух ще ніколи не обігрував Динамо, натомість у поточному сезоні вже відібрав очки в Шахтаря. Міжнародну паузу на матчі збірних “жовто-чорні” заповнили спарингом проти тих-таки “гірників”, яких доволі впевнено обіграли з рахунком 3:1.

У стартовому складі Динамо замість Ваната, який травмувався у таборі молодіжної збірної, але таки потрапив у запас, вийшов Беніто. У Руха Юрій Климчук теж не потрапив у старт, опинившись в резерві.

На старті гри саме Рух більше володів м’ячем. Підопічні Віталія Пономарьова, як і у спарингу з Шахтарем, активно пресингували суперників, але натомість отримали швидкий гол. Вже на 6-й хвилині Юрій-Володимир Герета “привіз” гол у свої ворота. Спершу кіпер Руха під пресингом невдало вибив м’яч. Олександр Тимчик був першим на перехопленні та пробив у ближній кут з-за меж штрафного. Воротар цілком міг брати, але пропустив. 1:0 – Динамо швидко повело в рахунку.

Рух міг швидко відігратися. На 12-й хвилині гості не забили лише дивом. Спершу потужний удар/простріл Сапуги прийняв на себе гравець гостей, а буквально тут же Слюбик не зміг акцентовано пробити з меж воротарського. Георгій Бущан забрав м’яч.

І тут на авансцену вийшов арбітр. Володимир Шепелєв виходив віч-на-віч із Геретою після помилки Едсона, який впав на рівному місці. Арбітр Володимир Новохатній “зіграв” за Рух, зафіксувавши фол. Якого насправді не було – повтор показав, що Едсон банально послизнувся. Відібрали у киян чистий вихід віч-на-віч. Невдовзі після цього Едсон отримав травму і не зміг продовжити гру. Його замінив Підгурський, який, забігаючи наперед, теж вийшов не дуже вдало.

До перерви обидві команди мали ще моменти. Шепелєв пробив вище. Бражко наважився на удар з центра поля – дуже невдало. У Руха Дідик пробив повз ворота після кутового від Таллеса. Було небезпечно.

А забило знову Динамо. На 43-й хвилині вдруге помилився Герета. Воротар, як і у випадку з першим голом, невдало вибив м’яч. Кабаєв випередив Підгурського, який теж зіграв не найкращим чином. Владислав увійшов у штрафний, хитнув суперника і лівою пробив у дальній кут. Дебютний гол Кабаєва за Динамо в офіційних матчах. Ігор Суркіс одразу ж відзначив цю подію запаленою цигаркою у VIP-ложі. 2:0 після першого тайму – Рух більше володів м’ячем (56 проти 44%) і мав моменти, але дві індивідуальні помилки призвели до двох пропущених голів.

Другий тайм краще розпочало Динамо. “Біло-сині” швидко вирівняли відсоток володіння м’ячем, але гостроти біля воріт Герети не було. Хіба що можна згадати момент, коли Караваєв не зміг віддати точний пас на Беніто – Слюбик у підкаті перехопив, а Герета відбив м’яч після другої спроби Олександра. Був ще удар Кабаєва в руки Гереті.

“Каба, ти просто дуже сильно мотався, того й отримав по ногах”, – арбітр Володимир Новохатній потролив Кабаєва після чергового фолу гостей проти динамівця. Є й свої бодай маленькі плюси відсутності уболівальників.

На полі з’явилися Ванат і Климчук. Останній ледь не скористався помилкою Дячука, однак його простріл не знайшов адресата. По перерві стало помітно, що Рух втратив свою головну зброю – пресинг. За відсутності сил у футтболістів “жовто-чорних” вони вже не створювали динамівцям таких проблем, як у першому таймі.

Останні хвилини гри пройшли без моментів. Хіба що Ванат з гострого кута не влучив у площину. Ще з одним його ударом впорався Герета, а Вівчаренко на добиванні пробив вище. Кияни спокійно довели поєдинок до перемоги.

2:0 – Динамо виграло дебютний домашній матч під керівництвом Олександра Шовковського, перервавши невдалу серію в рідних стінах. Кияни набрали 22 пункти і піднялися на 6 місце турнірної таблиці. До Шахтаря – три очки і матч у запасі. Дніпро-1 відірвався від киян на 8 балів, зігравши на два поєдинки більше. Рух не зміг випередити Шахтар, залишившись на 5-й позиції – 24 очки.

У наступному турі “жовто-чорні” зіграють проти Зорі в Ужгороді. Динамо теж на виїзді протистоятиме Минаю.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago