Categories: УПЛ

Володимир Шаран: З якими відчуттями залишаю Минай? Тільки з хорошими!

Вже колишній наставник “лисів” Володимир Шаран підсумував свою роботу у Минаї.

“Рішення про припинення співпраці було спільним. Думки про це як у керівництва клубу, так і в мене, виникли після домашнього поєдинку з Оболонню, у якому ми програли 0:1. Результату на той час не було і ми сподівались на гру з “пивоварами”, думаючи, що можемо їх обіграти. Тож у нашому тренерському штабі, у якого є достатньо досвіду, все прекрасно розуміли.

З якими відчуттями залишаю Минай? Тільки з хорошими! У Минаї, на мою думку, попрацювали дуже добре.

Якщо говорити про причини невдач команди, то тут все в комплексі. У міжсезоння я казав, що потрібно збільшити бюджет – і президент клубу це зробив. Однак ті клуби, які увійшли до Прем’єр-ліги, були іншого гатунку – як за гравцями, так і за бюджетом та інфраструктурою. І я прекрасно розумів, що у нас єдиний шанс – це перехідні матчі. Та попри це все ж сподівались, що другий сезон поспіль зможемо виступити вдало. Однак, і ми, тренери, і люди, які займалися трансферами, трішки недопрацювали. Не можу сказати, що нам вдалося підсилити команду. Влітку з Минаю пішли гравці, які були не гіршими за тих, кого ми на їхні місця взяли. Це, звичайно, провина головного тренера та відповідальних за трансферні справи осіб.

Щодо підготовки, то у нас було все на хорошому рівні. У плані фінансування нічого поганого сказати не можу – гроші нам виплачували. Щодо мікроклімату в колективі, то він був цілком нормальним. Звичайно, деколи бувало, що я, як тренер, не витримував, і це підвищувало градус у роздягальні. Але так завжди трапляється, коли тисне психологічний тягар. Однак скажу відверто: жодних конфліктів, які буцімто стали причиною відсутності результату, у Минаї не було. Команда у нас підібралась хороша, і я дуже вдячний нашим хлопцям, що вони ретельно працювали і віддавались у кожному матчі.

Найближчим часом ми з моїми помічниками будемо в Ужгороді. Потрібно збирати речі, пакувати валізи та збиратися додому. Не можу сказати, що їхатимемо з високо піднятою головою. Але й опускати очі теж не будемо, адже є відчуття реалізованості за минулий сезон. Ним ми дуже задоволені. А ті проблеми, які були цього сезону – це вже інша історія. Хоча, зрозуміло, хотілося б більшого. Втім, шкодувати не доводиться, бо вдалося попрацювати у хорошому місті, у клубі УПЛ. Тому хочу побажати Минаю лише перемог”, – сказав Шаран у коментарі UA-Футбол.

Нагадаємо, 17 листопада Минай оголосив про припинення співпраці з Володимиром Шараном. За його каденції команда так і не змогла здобути жодної перемоги у поточному сезоні і після 14-ти турів з 6-ма очками перебуває на останній сходинці турнірної таблиці УПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

15 секунд ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

9 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

11 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

13 хв. ago