Ла Ліга. Підсумки 13-го туру: Бенефіс українців, Жирона все ще лідирує

У 13-му турі Ла Лігі Жирона за активної участі Віктора Циганкова та Артема Довбика зберегла лідерство у чемпіонаті, а Андрій Лунін та Роман Яремчук провели перше українське дербі Ла Ліги цього сезону.

Атлетік 4:3 Сельта

Зазвичай, п’ятничні матчі у Ла Лізі рідко бувають видовищними. Та у 13 турі Атлетік та Сельта влаштували справжній блокбастер! Що тут казати, коли на перерву команди пішли вже за рахунку 2:2. У другому таймі суперники обмінялися забитими голами, але не в правилах басків ділити очки: на 8-й компенсованій хвилині господарі заробили пенальті, який успішно виконав Беренгер.

Атлетік – Сельта – 4:3 (2:2; 2:1)
Голи: 0:1, Яго Аспас, 25; 1:1, Сансет, 37; 1:2, Ж.Бамба, 41; 2:2, Гурусета, 45; 3:2, Гурусета, 52; 3:3, Й-н Ларсен, 66; 4:3, з пенальті, Беренгер, 90+8.

Райо Вальєкано 1:2 Жирона

Цього сезону Райо Вальєкано виглядає як гроза авторитетів. Обіграти їх не змогли мадридський Реал (0:0), Реал Сосьєдад (2:2) та Севілья (2:2). Складно довелося і чинному лідеру – Жироні. Мічел з перших хвилин випустив на поле і Віктора Циганкова, і Артема Довбика. Але чи не одразу ж гості опинилися в ролі наздоганяючих, пропустивши вже на 5-й хвилині. Рятувати команду взялися українці: наприкінці першого тайму Циганков асистував Довбику і той уразив ворота суперника. У середині другого тайму Савіо вивів Жирону вперед і цей рахунок зберігся до фінального свистка.

Цікаво, що Артем Довбик забив вже 7 голів у поточному сезоні. За показниками результативності він поступається лише Жерару Морено з Вільярреалу та Антуану Грізманну з Атлетіко, які забили по 8 м’ячів, а також лідеру бомбардирських перегонів – Джуду Беллінгхему з мадридського Реалу, в активі якого вже 10 голів.

Альмерія 1:3 Реал Сосьєдад

Нелегкою вийшла і перемога одного з лідерів поточного чемпіонату в гостях у Альмерії. Відкрити рахунок Реал Сосьєдад зміг всередині другого тайму, коли відзначився Ойярсабаль. Однак Альмерія несподівано відігралася, завдяки влучному удару Аррібаса на 76-й хвилині. Гості відповіли двома точними ударами на останніх хвилинах гри. Спочатку Фернандес реалізував пенальті, а згодом Субіменді встановив остаточний рахунок. Варто відзначити, що якщо слідувати відомій формулі Олега Блохіна (голи у додатковий час не рахуються), то Альмерія цілком заслужила на нічию. До речі, Ойярсабаль у цій грі також забив свій 7-й м’яч у поточному чемпіонаті.

Альмерія – Реал Сосьєдад – 1:3 (0:0; 1:3)
Голи: 0:1, Ойярсабаль, 62; 1:1, Аррібас, 76; 1:2, з пенальті, К.Фернандес; 1:3, Субіменді.

Гранада 1:1 Хетафе

Якщо хтось ставить на матчі за участю Хетафе, той точно знає, що найлегший спосіб щось виграти – це зарядити на те, що заб’є Борха Майораль. Минулого туру від нього постраждала Мальорка, а цього разу настав час Гранади. Причому, 26-річний гравець відзначився вже на 2-й хвилині. Господарям вдалося зрівняти рахунок ще до перерви, але на більші звитяги їх не вистачило. Гості теж у другому таймі не мали успіху в атаках, відтак нічия стала закономірним підсумком. Борха Майораль, як і Артем Довбик, має 7 забитих голів.

Гранада – Хетафе – 1:1 (1:1; 0:0)
Голи: 0:1, Борха Майораль, 2; 1:1, Г.Вільяр, 45.

Осасуна 1:1 Лас-Пальмас

У матчі двох середняків сюрпризів не сталося. Тривалий час на табло горіли нулі, а в період з 70 по 73 хвилини команди обмінялися голами. Господарі за підсумками туру залишилися на 12-й позиції, а островітяни зафіксувалися на 8-й.

Осасуна – Лас-Пальмас – 1:1 (0:0; 1:1)
Голи: 0:1, Молейро, 70; 1:1, Будімір, 73.

Реал 5:1 Валенсія

Українець Андрій Лунін знову вийшов у стартовому складі Реалу. Після успішної гри проти Браги у Лізі чемпіонів, Карло Анчелотті довірив українцю місце у старті і на матч проти Валенсії. І 24-річний голкіпер не підвів довіру тренера, виручивши свою команду майже всюди, де потрібно. Виключенням став момент на 88-й хвилині, коли Уго Дуро забив гол престижу для левантійців. Але на той момент Реал вів в рахунку 5:0. Головними героями матчу у відсутності Джуда Беллінгхема, стали бразильські нападники Реалу Родріго та Вінісіус Жуніор. Обидва забили по два голи, ще один м’яч в активі Дані Карвахаля. Цікаво, що українець Роман Яремчук замінив Франа Переса на 70-й хвилині, однак засмутити свого співвітчизника на воротах суперника так і не зміг.

Реал – Валенсія – 5:1 (2:0; 3:1)
Голи: 1:0, Карвахаль, 3; 2:0, Вінісіус Жуніор, 42; 3:0, Вінісіус Жуніор, 49; 4:0, Родріго, 50; 5:0, Родріго, 84; 5:1, Дуро, 88. 

Барселона 2:1 Алавес

Після поразки від Шахтаря у Лізі чемпіонів, Барселона з великим трудом виграла у Алавеса. Причому, команда Хаві пропустила вже на 1-й хвилині, коли відзначився Омородіон. На перерву Барселона пішла у статусі команди, що програє. А у другому таймі рятувати ситуацію взявся визнаний майстер своєї справи: Роберт Левандовський. Його дубль приніс Барселоні перемогу і дозволив команді втриматися у топ-3 в турнірній таблиці.

Барселона – Алавес – 2:1 (0:1; 2:0)
Голи: 0:1, Омородіон, 1; 1:1, Левандовський, 53; 2:1, Левандовський, з пенальті, 78.

Севілья 1:1 Бетіс

Севільське дербі завершилося миром. Для команди з Рамон Санчес Пісхуан цього сезону це звичайна справа: це вже п’ята мирова поспіль. Тут також, як і в матчі Осасуна – Лас-Пальмас голи забивали у період з 70 по 80 хвилини. Бетіс не програє вже 8 матчів поспіль.

Севілья – Бетіс – 1:1 (0:0; 1:1)
Голи: 0:1, А.Перес, 72; 1:1, Ракітіч, 79.

Атлетіко 3:1 Вільярреал

За іменами по своєму статусу цей матч поступався хіба зустрічі Реала та Валенсії. Але на ділі Вільярреал переживає гостру кризу, а Атлетіко минулого тижня знищив Селтік у Лізі чемпіонів (6:0). Під каток мадридців потрапила і жовта субмарина. Хоча починалося все для гостей непогано: Жерар Морено відкрив рахунок на 20-й хвилині. Ще до перерви хлопці Сімеоне зрівняли рахунок, а два вирішальні голи були забиті вже після 80-ї хвилини. Атлетіко дихає в спину Барселоні, посідаючи 4-ту сходинку. При цьому, команда Дієго Сімеоне ще зберігає в запасі незіграний матч проти Валенсії, відтак цілком може обійти каталонців та переслідувати Реал.

Атлетіко – Вільярреал – 3:1 (1:1; 2:0)
Голи: 0:1, Жерар Морено, 20; 1:1, Вітсель, 45; 2:1, Грізманн, 80; 3:1, Ліно, 45.

Матч Мальйорка – Кадіс буде зіграно 29 листопада.

Турнірна таблиця

Жирона продовжує утримувати лідерство, маючи в активі п’ятиматчеву виграшну серію та 34 очки. Реал другий, Барса – в топ-3. Найгірше справи йдуть у Альмерії, Гранади та Сельти.

 

Підписуйтесь 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago