АПЛ. Борнмут Забарного впевнено обіграв Ньюкасл

Борнмут приймав Ньюкасл 11 листопада в 12-му турі АПЛ (2:0).

Суботу, 11 листопада, можна назвати українським днем в АПЛ. Олександр Зінченко і Віталій Миколенко відзначилися голами, а закривав ігровий день матч Борнмут – Ньюкасл за участю Іллі Забарного. Захисник збірної України традиційно з’явився в основі.

Борнмут підходив до гри у зоні вильоту – 6 очок, 18 місце і лише одна перемога. Ньюкасл посідав 7 місце з 4-очковим відставанням від зони ЛЧ, але мав серйозні кадрові труднощі – одразу 11 гравців з різних причин не могли допомогти команді. На тижні команда Едді Хау програла Борусії Дортмунд у Лізі чемпіонів, опустившись на останнє місце групи.

У перші півгодини команди створили кілька моментів, однак забити нікому не вдалося. Нік Поуп впорався з ударами Крісті та Клюйверта. Ньюкасл відповів ударами Лонгстаффа і Холла, які парирував Нето. Найгіршим для Едді Хау було поповнення в лазареті – до всіх втрат додався Альмірон, який травмувався і вимушено залишив поле. Одразу після цього Борнмут ледь не забив – Поуп врятував після чергового удару Крісті.

Соланке міг створити шедевральний асист. Домінік п’ятою покотив на Семеньо, який з гострого кута пробив поруч зі стійкою. Зрештою, перший тайм завершився нулями. Борнмут був ближчим до забитого м’яча, але на гол жодна з команд так і не награла.

Ілля Забарний в атаку не ходив, а біля своїх воріт відіграв надійно. Українець за першу половину виграв усі єдиноборства (три з трьох), але часто втрачав м’яч – цілих 7 разів. З дальніми пасами теж були проблеми – тільки 1 вдалий з 6-ти.

На старті другого тайму Соланке змарнував класний момент. Нападник відгукнувся на пас з глибини, на прийомі обіграв Поупа, але далеко відпустив м’яч і не зміг пробити. Ньюкасл створив момент після стандарту – м’яч таки не влетів у сітку, хоча було дуже близько.

На 60-й хвилині Борнмут все ж відкрив рахунок. Віллок вибив м’яч просто на Соланке, який одразу зорієнтувався і сильно пробив у ближній кут – 1:0. Ньюкасл одразу відповів ударом Гордона, який перед тим ефектно обіграв Забарного. В руки Нето.

А невдовзі “вишні” закрили гру. Після подачі кутового і удару Сіністерри м’яч влучив у стінку, а Забарний і Соланке були першими на добиванні фактично в метрі перед воротами. Влучний удар в активі Соланке, який випередив українця і п’ятою оформив дубль. А міг бути третій український гол за день…

2:0 – Борнмут скористався кадровою кризою Ньюкасла і вибрався із зони вильоту, набравши 9 очок. “Сороки” програли в АПЛ вперше з 2 вересня. Безпрограшна серія команди Едді Хау в чемпіонаті перервалася на позначці 7 матчів. За підсумками туру Ньюкасл ризикує відстати від зони ЛЧ вже на 7 очок. Міжнародна пауза для знекровленої команди Едді Хау настає дуже вчасно.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago