АПЛ. Гол Зінченка допоміг Арсеналу обіграти Бернлі

Олександр Зінченко вийшов з перших хвилин на матч 12-го туру АПЛ Арсенал – Бернлі. Конкурент українця, Такехіро Томіясу, також вийшов в основі, але на правому фланзі оборони.

АПЛ, 12-й тур.

Арсенал – Бернлі 3 : 1.

1 – 0. Троссард – 45+1.

1 – 1. Браунхілл – 54.

2 – 1. Саліба – 57.

3 – 1. Зінченко – 74.

Вил: Вієйра (Арсенал) – 83хв.

Після скандальної поразки в Ньюкаслі “каноніри” опустились на четверту позицію, однак нічого страшного не сталося. Від вершини АПЛ підопічних Мікеля Артети відділяли всього три залікових бали. Їх можна було набрати у матчі з 19-ю командою чемпіонату – Бернлі.

Зінченко розпочав поєдинок у старті, що неабияк важливо. Дві попередні гри українець стартував із запасу, поступаючись місцем для Томіясу. Цього разу коуч Арсенала випустив обох – на банку присів Вайт (з ним це теж стало траплятись частіше). Схоже, Мікель просто ротує обидва фланги оборони в залежності від різних причин. Про втрату довіри до Олександра поки не йдеться.

Як і очікувалось, лондонці домінували від першої до останньої хвилини. Втім, проблема конвертації своєї переваги у гострі моменти не покидає “гармашів” – в основний час першого тайму пригадуються тільки два удари. Сака на 20-й стріляв з правого краю штрафного у ближню дев’ятку, а Троссар на 36-й бив з дистанції під поперечку. Траффорд виконав красиві сейви.

Було ще кілька хороших атак, але їм не вистачало якісного завершення. При цьому Бернлі ще й огризався контрвипадами. Зокрема, на 8-й хвилині Амдуні прорвався по центру й бахнув з лінії штрафного, а на 31-й Гудмундссон вискочив майже віч-на-віч – Райя париував в обох випадках.

Варто відзначти, що до перерви Арсенал не гребував подачами. Кроси виконувались грамотно, на дальні стійки зі спробами скидок під удар. Це поєднувалось з вриваннями Сака й Мартінеллі на дриблінгу, а також із активною підтримкою Зінченка та Троссара. Зрештою, саме такий футбол і приніс успіх.

На 1-й компенсованій хвилині Мартінеллі скинув м’яч Зінченку, а той у дотик виконав навіс на дальній край штрафного. Сака звідти дав скидку на протилежну стійку, а Троссар замкнув головою – 1:0! Цікаво, що Леандро у поточному сезоні забиває виключно з передач Букайо.

Відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Арсенала, однак господарі досить швидко її втратили. Вже на 53-й хвилині Бернлі зрівняв, а помилився головний конкурент Зінченка! Колеошо протиснув Томіясу та скинув під удар Родрігесу – його удар заблокували, однак з відскоку тут же бахнув Браунхілл. М’яч рикошетом від захисника пішов у протихід голкіперу. 1:1!

Втім, вже на 57-й хвилині Мартінеллі й Троссар організували контратаку лівим флангом, в завершенні якої Габріель вилетів віч-на-віч. Траффорд парирував, однак подальший кутовий завершився замиканням Саліба. Троссар же додав до свого гола ще й асист – 2:1!

Після цього моментів майже не виникало. Другий тайм виявився доволі інертним, що залишало шанси для Бернлі. На щастя для “канонірів”, гру вдалося закрити на 74-й хвилині – а зробив це наш Зінченко! Мартінеллі заробив кутовий, подачу Троссара вибили на лінії штрафного, а Сашко підхопив відскок. Ефектним ударом з лету українець спрямував м’яч у праву дев’ятку. 3:1!

Олександр забив лишень свій другий гол в АПЛ. Його точно не можна назвати випадковим, адже саме в цих зонах Зінченко завжди і розташовується при стандартах – і він регулярно виграє підбирання. Нарешті за це прийшла винагорода…

Поєдинок так і завершився з рахунком 3:1. Зінченко отримав найвищу оцінки від статистичних порталів (8,9 на Sofascore, 8,8 на Whoscored). Наш земляк виграв 7 із 8 єдиноборств на землі – і точно таку ж статистику він оформив у верхових дуелях! В активі Сашка аж 115 дотиків до м’яча, 93 передачі (81 точна), 6 точних пасів з просуванням (із шести), 2 паси під удар, 5 успішних відбирань з 5-ти спроб і 1 вдалий обіграш на дриблінгу.

Були у Зінченка і надзвичайно ефектні хайлайти. Зокрема, у твіттері відзначили атаку з вриванням у карний майданчик та пасом п’яткою на Сака.

З іншого боку, його пробачили в одному з епізодів. Мова про вихід віч-на-віч Гудмундссона – там була чиста робота 1-в-1, однак суперник виявився швидшим, та ще й вдало поставив корпус. Ну, ідеально зіграти вдається рідко.

В цілому ж, Зінченко сьогодні був на коні. Завдяки його перфомансу Арсенал набрав 27 очок, наздогнавши Манчестер Сіті на вершині АПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

3 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

5 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

8 хв. ago

Динамо розпродало всі доступні для продажу квитки на матч з Рухом

Київське «Динамо» повідомило про те, що припинено продаж квитків на домашній матч команди в 7-му…

11 хв. ago

Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги чемпіонів

Вінгер Рахім Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги…

14 хв. ago

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 години ago