АПЛ. Евертон з голом Миколенка у результативному матчі переміг Кристал Пелес

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі Евертона проти Крістал Пелас.

АПЛ, 12-й тур.

Кристал Пелес – Евертон 2 : 3.

0 – 1. Миколенко – 1.

1 – 1. Езе – 5-пен.

1 – 2. Дукуре – 49.

2 – 2. Едуар – 73.

2 – 3. Гує – 86.

Поєдинок розпочався з гола Віталія Миколенка! Вже на першій хвилині українець пробив по воротах. Удар заблокували, але атака Евертона продовжилася. Подача Харрісона з правого флангу, Миколенко опинився на позиції центрфорварда і ударом головою відкрив рахунок. Оборонець збірної України відзначився у другому матчі поспіль. Після одного гола у 60-ти поєдинках за Евертон Миколенко забив вже у другому турі поспіль. Тепер в його активі 3 м’ячі за ліверпульську команду.

Як виявилося, Миколенко ще й встановив рекорд АПЛ сезону 2023/24. Забивши на 54-й секунді, українець став автором найшвидшого гола в поточному чемпіонаті Англії.

Крістал Пелас швидко відігрався. Езе втік від Миколенка і впав у штрафному майданчику. Пенальті, який сам Еберечі Езе з легкістю реалізував. 1:1 вже на 5-й хвилині гри. Блискавичний старт. В середині тайму Езе хотів заробити ще один пенальті – знову падіння після контакту з Брентвейтом, який і “привіз” 11-метровий на старті гри. Цього разу арбітр показав гравцю Крістал Пелас жовту за симуляцію.

Миколенко – безапеляційно найкращий гравець Евертона у стартові 25 хвилин. Три виграні єдиноборства з трьох, лише одна неточна передача з 9-ти, а єдина спроба дриблінгу теж була вдалою. Факт, який дуже тішить, з урахуванням майбутнього матчу збірної України проти Італії.

До перерви рахунок не змінився. Та й реальних моментів після такого ураганного старту вже й не було. Хіба що вже в доданий час Едуар приклався з-за меж штрафного – Пікфорд не дрімав. 1:1 після першого тайму.

На старті другої половини Миколенко знову долучився до гола Евертона. Українець вкотре підключився до атаки і заробив кутовий, а після його подачі пробив з лінії штрафного. Віталій класно приклався з льоту, однак влучив у стійку. На добиванні першим був Дукуре, який знову вивів Евертон вперед. Офсайду VAR не зафіксував – Лерма був ближче до воріт, ніж півзахисник Евертона.

Як і в першому таймі, Крістал Пелас міг швидко відігратися, проте цього разу Пікфорд впорався з ударом Езе, який був найкращим у складі “орлів”. Миколенко на куражі ще й ледь автогол не оформив – Пікфорд зреагував і вибив м’яч з лінії воріт після не надто вдалої дії українця. Міг забивати й Лерма, який з-за меж штрафного трохи не влучив у ближній кут.

Підопічні Ходжсона таки відігралися. На 74-й хвилині Тарковскі вирішив залишити м’яч Пікфорду після скидки у штрафний. Одсон Едуар намір суперника розгадав, вискочивши з-за його спини і зрівнявши рахунок. Офсайду не було – Евертон знову не втримав перевагу.

Але на 86-й хвилині команда Миколенка все ж забила переможний гол, хоча майже перестала ходити вперед. Класна атака “ірисок” завершилася влучним ударом Ідрісси Гуйє, який отримав пас від Дукуре і вразив ближній кут. 2:3.

Вже у доданий час Віталій Миколенко, який знову видав дуже солідний матч, отримав жовту картку, яка дещо знизила його оцінку від статистичних порталів. Евертон втримав важливу перемогу, набрав 14 очок і піднявся на 14 місце АПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago