Серія А. Аталанта поступилася Вероні

Серія А. Аталанта – Еллас Верона 1:2. Ще й Малиновський травмувався

 33-й тур Бергамо. “Гевісс Стадіум”

“Аталанта” – “Еллас Верона” 1:2

Голи: Скальвіні 82 – Чеккеріні 45+1, Коопмейнерс 55 (автогол)

“Аталанта”: Муссо, Скальвіні (Пашаліч 86), Деміраль (Джимсіті 57), Паломіно, Хатебур (Пеццелла 56), Де Роон, Коопмейнерс, Дзаппакоста, Малиновський (Міранчук 34), Бога (Муріель 56), Сапата

“Еллас Верона”: Монтіпо, Казале, Гюнтер (Шутало 37), Чеккеріні (Велозу 71), Фараоні, Тамез, Іліч, Лазовіч (Депаолі 78), Барак, Капрарі (Лазанья 78), Сімеоне (Хонгла 78)

Попередження: Паломіно 25, Малиновський 31, Коопмейнерс 58 – Гюнтер 9, Казале 21, Чеккеріні 67

 “Аталанта” кинула всі сили на Лігу Європи. Чого вистачило лише для чвертьфіналу. У лізі вона тим часом здобула лише три перемоги в 14-ти матчах, йшла 14-ою в турнірній таблиці другого кола. Вдома не перемагала в шести з семи. Після вильоту від “Лейпцігу” в четвер Джан П’єро Гасперіні вже почав підсумовувати не лише сезон, а й всю шестирічну каденцію. Щоправда, запевняв разом з воротарем Хуаном Муссо, що збирається боротися за вихід до Єврокубків на сезон 2022/23. Але сьогодні боротьба не вдалася.

Власне, і “Аталанта”, і “міні-Аталанта”, як називають “Верону”, нині в поганій формі. Проте спромоглися видати гру в своєму стилі. Швидку, інтенсивну, жорстку, з акцентом на двобої. З майже сорока ударами по воротах. Очікувано не вистачало точності.

Почали краще господарі. Малиновський обігрався з Сапатою і потужно пробивав метрів з дев’яти. По центру, тому Монтіпо вдалося відбити. Дзаппакоста прорвався з пасу Бога і також пробив в центр. Малиновський здалеку не влучив. Потім розпочали гості. Фараоні з гострого кута в падінні влучив у стійку, Капрарі спрямував штрафний у поперечину, Муссо відбив удар Сімеоне в ближньому куті. Наприкінці першого тайму “Аталанта” повернулася. М’яч потрапляв до Сапати та Хатебура метрів за 7-8 від воріт, і вони мали пробивати точніше.

Рахунок все ж таки було відкрито ще до перерви. Веронці перехопили м’яч у центрі поля, пішли в контратаку, Сімеоне вийшов на воротаря, навісив на голову Чекеріні, який забив в порожні ворота. Щоправда, арбітри спочатку показали офсайд, але ВАР їх виправив. На початку другого тайму “стінка” Іліча і Тамеза пройшла центр оборони бергамців як ніж крізь масло, серб пробив, м’яч зрикошетив від воротаря в Коопмейнерса і далі в сітку.

“Аталанта” намагалася боротися. Зрештою відіграла один м’яч, коли Дзаппакоста навісив на Скальвіні. За десять хвилин до цього Монтіпо витягнув удар головою іншого центрального захисника Паломіно. Але навіть в такі хвилини “Верона” виглядала зібранішою та небезпечнішою, цікавішою командою. Сімеоне намагався пробити Муссо з гострого кута, а Лазовіч – впритул, Лазанья здалеку влучив у стійку.

Третя поразка “Аталанти” поспіль і у всіх турнірах, і у Серії А. І того, і іншого не було з січня 2016-го року. Тоді Гасперіні ще не тренував команду. Вона в ямі, з якої неясно, чи вибереться і неясно, чи хоче взагалі вибиратися. До сьомого місця – п’ять очок. Ще й Малиновський, який, як завжди, розпочав матч активно, розгортав атаки, під час стику (за який отримав жовту картку) пошкодив коліно і змушений був залишити поле. 

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago