Categories: Інше

Київ за три дні?? Луческу вкотре довів, ще не здатний адекватно оцінювати ситуацію

Вже колишній тренер київського Динамо Мірча Луческу дав інтерв’ю російським пропагандистам. І відповідь на перше ж питання поставила під сумнів здатність Луческу адекватно оцінювати ситуацію.

“Ніколи у житті я не програвав у трьох матчах поспіль. Місяць тому ми були першими з відривом у шість очок від Шахтаря. Пізніше, на жаль, сталося те, що сталося”, – заявив Луческу.

Для початку варто відзначити, що відставка Луческу була після матчу проти Шахтаря. І тоді Динамо справді програло. Та для команди це була третя поразка за чотири матчі, а не поспіль. Адже перед матчем проти “гірників” Динамо зіграло внічию проти Колоса, яка і “розбила” серію поразок киян (перед тим вони програли Поліссю та Дніпро-1).

Та й три матчі поспіль Луческу програвав. При цьому в цьому ж сезоні. Сталося це тоді, коли кияни намагалися потрапити до групи Ліги конференцій. Після поразки в матчі УПЛ проти Чорноморця, Динамо двічі програло і Бешикташу у кваліфікації ЛК. Але навіть це не стало причиною, щоб подати у відставку.
А от фраза “місяць тому ми були першими з відривом у шість очок від Шахтаря” більше нагадує звіти російських пропагандистів про ситуацію на фронті, аніж мають щось спільне з реальністю. Бо Луческу видає бажане за дійсне.

Після 9 туру УПЛ (30 вересня – 2 жовтня) в турнірній таблиці лідирував Шахтар, в якого було 18 очок. Стільки ж мало Дніпро-1. І ці команди зіграли по 9 матчів. Динамо на той час було на шостому місці з 15 очками. Але кияни на той час зіграли лише 6 матчів. Тому, чисто теоретично, якби Динамо виграло ці три матчі, які ще не зіграли, то і справді могли вийти на перше місце, обійшовши Шахтар та Дніпро-1 на шість очок. Але для цього ці три матчі треба було зіграти та, найголовніше, – виграти. Так, в суперниках доволі кризові Металіст 1925, Верес та Зоря. Але вважати, що ти на першому місці, коли це не так – це як “взяти Київ за три дні”.

А вже потім Динамо під керівництвом Луческу “посипалося”. І програло “стикові” матчі за лідерство. Спочатку поступилися Поліссю, двічі пропустивши у більшості. Далі була поразка у матчі з Дніпро-1. Нічия з Колосом не надто врятувала ситуацію, а лише відклала подальше падіння киян. А поразка у матчі проти Шахтаря відкинула їх аж в середину турнірної таблиці.

Так, в Динамо і далі залишаються ці три матчі в запасі, які їм треба провести. Та навіть перемога в цих матчах не гарантує киянам лідерства в турнірній таблиці. Адже піднімуться вони лише на 4 місце. Однак вирішувати це завдання Динамо вже буде без Луческу.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

33 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

37 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

39 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

42 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

44 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

46 хв. ago