Categories: Єврокубки

Ігор Леонов: Шахтарю треба боротися за плей-офф

Екс-гравець “Шахтаря” Ігор Леонов відреагував на результат “гірників” в матчі з “Барселоною” (1:0) у 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів, який відбувся 7 листопада.

– “Шахтар” обрав правильну тактику, перекрили зони, не дали розбігтися тим футболістам, від яких можна було чекати гостроти. Нейтралізували Левандовського. В захисті зіграли дуже добре і грамотно, кожен підстраховував один одного, це найголовніше. Думаю, “Барселона” їхала з думкою, що легко переможе в півноги, але цей результат – досягнення “Шахтаря”. Хлопці молодці, нічого не сказати.

– “Гірники” забили розкішний гол.

– Судаков віддав чудову передгольову. З дитинства було помітно, що він буде зростати – дуже цілеспрямований та працьовитий. У нього читання гри, гольове чуття, вміння віддати пас, працює голова – все на високому рівні. Постійно виконує великий обсяг роботи в позиції, яку займає. Він має вирости хорошим футболістом. Але, думаю, його треба продавати.

– Кого з гравців можна відзначити?

– Ракіцький та Степаненко були непрохідними для каталонців. Прекрасно зіграли на досвіді, на майстерності. А ще дуже виділявся Судаков.

– Що скажете про “Барселону”?

– На мою думку, нинішня “Барса” не та, що була раніше, часів Гвардіоли. Але вони самі, мабуть, думають, що не гірші. У них гарна молодь, вони мають хороше майбутнє, але останні ігри – з мадридським “Реалом”, “Сосьєдадом” і з “Шахтарем” все показали.

– Які турнірні перспективи відкриваються перед “гірниками”?

– Авжеж, треба боротися за плей-оф ЛЧ. Памʼятаєте, була група у “Шахтаря” з “Челсі” і “Ювентусом”, ще в Донецьку? Тоді багато хто говорив: “Хоч би 3 місце посісти”. У мене тоді було 45-річчя, мене вітав президент і я сказав йому, що команда вийде з групи. Тоді навіть могли посісти перше місце і не вийти в 1/8 на “Барселону”. Тепер потрібно обіграти “Антверпен” і буде лобове протистояння з “Порту”. Важливо не збавляти оберти.

Нагадаємо, що після 4 турів “Шахтар” посідає 3-тє місце у групі, з 6 очками в активі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

20 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

50 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

53 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago