Ла Ліга. Два асиста+гол Довбика та гол Циганкова допомогли Жироні перемогти Осасуну

У матчі 12 туру іспанської Прімери зустрілися минулорічні конкуренти за єврокубки. Тоді боротьбу за останню, сьому путівку в євротурніри у вирішальному матчі 38 туру виграла “Осасуна”. Сьогодні ж “Жирона” вийшла на поле у статусі фаворита, адже перебувала на дев’ять сходинок вище за памплонців.

Ла Ліга, 12-й тур.

Осасуна – Жирона  2 : 4.

0 – 1. Мартін – 16.

1 – 1. Будімір – 25.

2 – 1. Будімір – 55.

2 – 2. Довбик – 71.

2 – 3. Циганков – 80.

2 – 4. Гарсія А. – 90.

Жирона підходила до гри у статусі одного з лідерів чемпіонату. Команда Мічела поступалася Реалу лише за додатковими показниками. У мідвік каталонці провели дуже складний поєдинок в 1/64 Кубка, дотиснувши скромний Сан-Роке на 90+8 хвилині. Осасуна відпочивала посеред тижня завдяки участі в Суперкубку Іспанії. Тож цьогорічні фіналісти Копа дель Рей мали набагато більше часу на підготовку. Артем Довбик знову потрапив до стартового складу “біло-червоних”, тоді як Віктор Циганков розпочинав гру на лаві запасних. Мічел береже екс-динамівця після травми і буде поступового підводити його до оптимальної форми.

Команди стартували під рясним дощем. Янхель Еррера міг забивати вже на 8-й хвилині, відверто пробачивши господарів. Арнау класно подав на лінію воротарського, а венесуелець головою пробив над поперечкою. Очевидно, фанати Жирони відчули флешбеки за мотивами матчу з Реалом, коли південноамериканець не забив сі схожої позиції.

Гассаніга невпевнено зіграв на виході, вибивши м’яча прямісінько на Торро, проте хавбек Осасуни промахнувся з лінії штрафного. Жирона натомість розірвала памплонців у перехідній фазі. Блінд знайшов у центрі поля Довбика, який закрив м’яч корпусом та обігрався з Савіо. Бразилець покотив українцеві на вільний простір, а той зряче відпасував на дальню стійку поміж ніг захиснику – Мартіну залишалося влучити у ворота.

Розкішна робота Довбика, який записує до свого активу третю результативну передачу у сезоні. Наш форвард регулярно відтягувався на власну половину поля, пропонував себе, був активним і корисним у комбінаційній грі гостей.

Осасуна несподівано відігралася в середині першого тайму. Арнау та Алейш отримали передачу за спини, Янхель не встиг пісдтрахувати. Мой Гомес після ледь помітного дотику від Будіміра вистрелив у ближній – Гассаніга парирував перед собою, а той же хорват опинився першим на добиванні.

Після забитого м’яча Осасуна перехопила ініціативу. Памплонці більше контролювали м’яч (52%-48%), частіше пробивали по воротах (7-5) і навіть могли вийти вперед ще до перерви. Рубен Пенья, вигравши повітря, пробив вище з кількох метрів. Жирона підсіла і майже нічого не створювала. У Довбика, зокрема, звалився м’яч після передачі Савіо.

Господарі повернулись з роздягальні ще більш зарядженими. Підопічні Аррасате душили гостей високим пресингом. Мохіка зарядив поруч з дальньою стійкою. Гассаніга вирішив потріпати нерви власним партнерам, не зафіксувавши сферу з першої спроби. У діях каталонців з’явилась нервозність. Осасуна активно використовувала фланг Мохіки, за яким не встигав Арнау. Саме після подачі колумбійця Будімір оформив дубль ударом головою. 32-річний хорват забив свій 6-й гол у сезоні, обігнавшги Артема Довбика (5).

Коуту, який вийшов на позиції Циганкова, програвав боротьбу Мохіці. Однак, Мічел не поспішав з замінами. Віктор замінив бразильця на 70-й хвилині, а вже за мить Жирона зрівняла рахунок. Нестримний Довбик провів вже 6-й м’яч у Ла Лізі! Артем у боротьбі з капітаном Осасуни Давідом Гарсією головою замкнув подачу Мігеля на дальній стійці. Цікаво, що Довбику знадобилося лише 11 матчів, щоб перевершити досягнення Артема Кравця, який п’ять разів відзначався у Прімері.

Український концерт у Памплоні не завершився голом Довбика. Екс-форвард Дніпра-1 допоміг відзначитися Циганкову. Артем проштувхнув м’яча на Вітю, який все ж пробив з другої спроби після курйозного першого дотику. Фантастика! Осасуна посипалась, а Жирона добила памплонців голом Алейша. Циганков виконав передгольову на Порту, а той знайшов у карному капітана, який не схибив – 4:2.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago