Борусія Дортмунд – Баварія: анонс матчу 10-го туру Бундесліги

Бундесліга, 10-й тур

Дортмунд, Сигнал Ідуна Парк

Боруссія Д – Баварія 19:30

Трансляція – Megogo

Боруссія Дортмунд

“Боруссія” зіткнулася з безліччю проблем у новому сезоні, але Едін Терзич дуже непогано вирішує їх прямо на ходу. Трансфер Джуда Беллінгема та погана форма Аллера з Адейємі змусила команду піти на тактичні перебудови. Терзич перейшов на 4-2-3-1: Нмеча доповнює Емре Джана в опорній зоні, Брандта перевели на фланг і він там не загубився (видавши результативну серію з 8 матчів поспіль), а також воскресла кар’єра нетлінного Марко Ройса, який посеред тижня вивів БД у 1/8 Кубка Німеччини голом у ворота “Гоффенгайма” (1:0).

Поки Терзич шукав оптимальний склад, “Боруссія” відверто кульгала у позиційній атаці (хоча цей компонент досі не вражає). На старті кампанії цей недолік маскували найкращі стандарти в лізі (5.8 очікуваних голів) та чудова форма Доніелла Малена. Були безглузді нічиї з “Бохумом” (1:1) та “Гайденгаймом” (2:2) й поразка ПСЖ (2:0) у ЛЧ, але в іншому команда справляється солідно. Виправились справи і в захисті. Дір все ще вистачає, але Гуммельс і Кобель тягнуть на повну, завдяки чому 5 із 7 останніх ігор Дортмунд відіграв на нуль.

В останні тижні у “Боруссії” було чимало невеликих пошкоджень у цілої групи ключових гравців (Кобель, Нмеча, Джан, Забітцер), але перед Класікером усі встигли одужати. Навіть основний лівий фулбек Бенсебаїні відбув дискваліфікацію, хоча до алжирця було чимало питань цієї осені. У лазареті залишився лише Жюльєн Дюранвіль. Хоча 17-річний півзахисник все одно не мав жодних шансів на ігровий час у такому поєдинку.

Баварія

“Баварія” втратила лише 4 очки у дебютних 9 турах Бундесліги та йде зі 100-відсотковим результатом у Лізі Чемпіонів після першого кола. У жовтні команда провела ідеальний відрізок, вигравши всі матчі у всіх турнірах. Харрі Кейн швидко адаптувався до нового місця роботи, набравши вже 17 результативних дій у чемпіонаті (12+5). Нещодавно були епічно побиті “Бохум” (7:0) і “Дармштадт” (8:0). Але критики Томаса Тухеля не вщухають.

Маттеус і компанія знову вщент рознесли баварців після феєричного вильоту від представника третього дивізіону “Саарбрюкена” (2:1) у Кубку Німеччини посеред тижня. Але приводи для критики давали і непереконливі матчі з “Копенгагеном” (1:2) та “Галатасараєм” (1:3) у ЛЧ, у яких не було й натяку на типову домінацію “Баварії” та контроль над тим, що відбувається на полі. Ця версія мюнхенців знищує у перехідних фазах рахунок класної форми Лероя Сане та наявності нового топ-фронтмена на вістрі. Але в решті компонентів команда не вражає.

Перед виїздом до Дортмунда у Тухеля вистачає приводів для занепокоєння. Незамінний Кімміх через дискваліфікацію залишив опорну зону роботязі Лаймеру. Також на тижні тяжку травму отримав де Лігт. Декілька тижнів поза грою залишалися Горецка та Гнабрі. Вони встигли долікуватись, але їх кондиції викликають питання. Як і Ноєр, який проведе лише третю гру після річної відсутності.

Статистика та факти

  • Брандт відзначається результативними діями у 8 останніх матчах Бундесліги. Це найкраща серія для гравця Дортмунда з 2021 року (Голанд, теж 8 матчів).
  • “Боруссія” не програвала в 17 останніх матчах Бундесліги. Востаннє вони поступилися саме “Баварії” у квітні минулого року.
  • “Боруссія” у рідних стінах не програвала у 20 останніх іграх Бундесліги.
  • Кейн – лідер Бундесліги за результативними діями (12+5).
  • “Баварія” забила 44 голи у 13 останніх Класікерах. У 12 з них мюнхенці забивали щонайменше 2 м’ячі.

Орієнтовні склади

Боруссія Д: Кобель – Рюерсон, Гуммельс, Шлоттербек, Бенсебаїні – Нмеча, Джан – Мален, Ройс, Брандт – Фюллькруг

Баварія: Ноєр – Мазрауї, Упамекано, Кім, Девіс – Лаймер, Горецка – Сане, Мусіала, Коман – Кейн

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago