Осасуна – Жирона: анонс матчу 12-го туру Ла Ліги

4 листопада 2023 року. 15:00. Памплона. “Ель Садар”.
Ла Ліга 2023-24. 12-й тур
“Осасуна” (Памплона) – “Жирона”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Хуан Крус – Хуан Карлос, Давід Лопес, Рікард Артеро, Хоель Рока, Джастін, Борха Гарсія, Тоні Вілья
Під питанням: Ерік Гарсія, Пабло Торре (обидва – “Жирона”)

“Осасуна”

Памплонці програли більше половини з 11 зіграних на сьогоднішній день поєдинків у Ла Лізі, але при цьому у п’яти з шести програних матчів вони поступилися командам з верхньої частини турнірної таблиці і вже встигли відіграти проти трійки грандів, тож згодом підуть дещо простіші суперники. Хоча попереду також зустрічі і з “Жироною”, яка наразі ділить 1-2 місце з “Реалом”, та “Реалом Сосьєдад”. Але все ж гадаю, що до кінця року команді Хагоби Аррасате вдасться дещо покращити своє турнірне становище.

Після жовтневої міжнародної паузи “Осасуна” нарешті здобула першу домашню перемогу у сезоні, вигравши два тижні тому на “Ель Садарі” у “Гранади” з рахунком 2:0. Обидва голи “Насрідам” забив Анте Будімір, котрий відзначився у дебюті матчу та невдовзі по перерві, реалізувавши пенальті. Минулими вихідними “рохільйос” були близькими до набору очок у виїзному поєдинку з “Бетісом” (наразі памплонці лише одного разу зіграли внічию, розписавши нулівку вдома з “Севільєю”), зумівши зрівняти рахунок на 85-й хвилині завдяки голу Рубена Гарсії. Але зрештою гості пропустили вирішальний другий гол на останніх секундах компенсованого часу від магічного Іско, чим дуже засмутили Хагобу Аррасате.

“Жирона”

“Рохібланкос” у свою чергу цього сезону витримують темп чемпіонської гонки і приводів для засмучення не дають, ані своєму тренеру, ані власним вболівальникам, ані кому б то не було. Наприкінці вересня каталонці вдома програли мадридському “Реалу”, але це єдина їхня поразка у поточному чемпіонаті. Ще одного разу команда Мічела не виграла у стартовому турі, коли зіграла внічию на виїзді з “Реалом Сосьєдад”. Інші дев’ять матчів – перемоги. Переважно впевнені та яскраві, але було й кілька таких, які можна назвати вистражданими.

Перша з таких була на початку вересня, коли “Жироні” лише наприкінці поєдинку таки вдалося дотиснути “Лас-Пальмас” (1:0), а друга мала місце минулого вікенду. У гості на “Монтіліві” завітала невезуча “Сельта” Рафи Бенітеса. Галісійці достойно трималися на полі одного з лідерів чемпіонату і коли здавалося, що їм все ж вдасться завадити “рохібланкос” повернутися на вершину турнірної таблиці, Янхель Еррера забив переможний гол. Сталося це на 90+1 хвилині, і таким чином команда Мічела вперше у поточному сезоні забила у компенсований час.

На тижні каталонці провели досить непростий, як виявилося, поєдинок Кубка Короля проти представника четвертого дивізіону, “Сан-Роке” з містечка Лепе. Зрозуміло, що Мічел виставив на цю гру фактично резервний склад, розбавлений лише кількома гравцями основи (через кадрові проблеми не було іншого виходу), і його команда ледь не влаштувалася на геть непотрібний додатковий час. На початку 2-го тайму Валері вивів гостей вперед, однак у наступній же атаці господарі змогли відігратися. “Жирона” у цьому матчі боролася не лише з суперником, але ще й з газоном, який, як не важко здогадатися, був жахливої якості і неабияк допомагав “Сан-Роке” відбиватися. І все ж каталонцям вдалося уникнути абсолютно лишніх 30 хвилин гри – фактично в останній атаці відзначився Савіо, якому асистував Артем Довбик.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago