Categories: УПЛ

Олександр Хацкевич: Якщо Суркіс не купив Луческу футболістів, значить, тренер не був такий наполегливий

Відомий білоруський тренер Олександр Хацкевич поділився очікуваннями від чергового українського класико. Гра киян проти “Шахтаря”, надагаємо, відбудеться 3 листопада, початок – о 17:00.

“Очікування завжди оманливі – чекаєш на один футбол, а виходить інший. У класичному емоції завжди б’ють через край, і футболісти більше грають не головою, а серцем. Останнім часом все відбувається не так яскраво, бо нема вболівальників. Коли я працював у Динамо, то наші матчі із Шахтарем без вилучень не обходилися, а сьогодні градус напруги трішки впав.

Наразі Динамо складно нав’язати гру першим номером. Протистояння Луческу – Пушич? На полі грають не тренери, а футболісти. Сьогодні це питання зовсім не актуальне, тому що у Луческу нічого не виходить в нинішньому Динамо, а Пушичу ще потрібно показати, що він собою являє.

Сьогодні Ванат – це бліда тінь Влада, який був минулого сезону. Можливо, хлопець дуже високо злетів через виклик до збірної, але вже настав час опускатися на землю. Я перехвалив? Хвалити можна, але великі аванси роздавати не треба. Скільки таких футболістів вже було в Динамо та Шахтарі, яких хвалили, а потім вони зникали. Тому втрата Ваната сьогодні не надто суттєва для Динамо.

Щодо Ярмоленка, то це дійсно втрата. Він має в кар’єрі багато матчів за Динамо проти Шахтаря та є досвідченим гравцем. Кияни досі не можуть знайти йому заміну. Без Андрія Динамо дуже сильно втратило в плані креативу.

Хто стане героєм матчу? Той самий Віталій Буяльський з його досвідом. Може, Бражко очі заплющить і метрів із 30-ти гол покладе. Все може бути, але найголовніше – Динамо зараз потрібно бути командою на полі, а не грати кожен сам за себе. На жаль, останнім часом жодних командних взаємодій взагалі не видно, Динамо грає дуже приречено.

Щоб покращити взаємодію, у команді є тренер, який повинен вивести цих футболістів на інший рівень. Давайте і з нього будемо питати, а не тільки з футболістів.

Майбутнє Луческу? Це питання поставте Циганику, він більше знає, ніж я та інші. Щодо трансферів, то Коли Луческу прийшов у Динамо, команду було зібрано, він не привів жодного футболіста. Вчитель прийшов, коли клас був готовий.

Луческу скаржиться, що пішло 11 футболістів, але ж ти досвідчений тренер, бачиш, які позиції треба посилити, то наполягай на цьому! В мій час теж пішло 11 футболістів, і якщо порівняти прізвища – це небо та земля. Назву лише віце-чемпіона світа Віду, гравця збірної Португалії Антунеша, Ярмоленка, Мбокані, Гонсалеса. Але ми заново зібрали команду і зробили її конкурентною в Лізі Європи.

Якщо Суркіс не купив Луческу футболістів, значить, тренер не був такий наполегливий. Напевно, Луческу бачив перспективу у цих гравцях. Тому тут питання має бути не лише до Суркіса, а й до Луческу. Він має бути повноцінним менеджером. Шахтар купує бразильців, яким по 18-19 років. Їм якраз потрібен час, і їм його дадуть. У Шахтарі вміють працювати з молодими легіонерами. Їх уже починають потихеньку підпускати до основи.

Прогноз на гру? Я дуже хочу, щоб Динамо перервало свою безвиграшну серію, але зробити це буде досить важко. Сьогодні киянам голи даються не просто і дербі рідко бувають результативними, тому я ставлю на нічию – 1:1″, – цитує Хацкевича “Український футбол”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago