Наполі – Мілан: анонс матчу 10-го туру Серії А

29 жовтня. 21:45. Серія А. Десятий тур
Неаполь. “Стадіо Дієго Армандо Марадона”
“Наполі” – “Мілан”
Головний арбітр: Даніеле Орсато

“Тиждень вогню” – так ЗМІ назвали нинішній період “Мілана”. Хоча б через календар. “Ювентус”, “Парі Сен-Жермен”, тепер “Наполі”. І перші два матчі “россонері” програли, навіть не забивши жодного м’яча. Навіть не створивши практично нічого в атаці. А в обороні пропускаючи швидкі контратаки суперників, удар здалеку з рикошетом, прориви Кіліана Мбаппе. Привезли вилучення проти “Юве” вже на сороковій хвилині.

Стефано Піолі не бажає занадто драматизувати, кажучи, що до вилучення в Мілані і в першому таймі в Парижі його команда грала краще за суперників. Розлютився на Давіде Калабрію, який говорив про неорганізованість і закликав тих, хто не вірить в успіх, піти геть. Тренер заявив, що капітан неправий, і всі гравці працюють важко.

ЗМІ та вболівальники майже повністю погоджуються з Калабрією. Вважають, що “Мілан” неорганізований, занадто часто залишає своїх захисників віч-на-віч зі швидкими форвардами, занадто високо пресингує, залишаючи розриви. А в атаці позбавлений ідей. Що просто слабкий для Топ-матчів. Згадують 1:5 від “Інтера” в середині вересня. Довіра до Піолі на дуже низькому рівні.

На низькому рівні й довіра до Руді Гарсії. Всі Топ-матчі з новим тренером було програно, ще й вдома – 1:2 “Лаціо”, 1:3 “Фіорентині”, 2:3 “Реалу”. Після “фіалок” у нього був свій “тиждень вогню”, і президент Ауреліо Де Лаурентіс визнав, що думав звільнити тренера. Заявивши також, що захищатиме його, погрожував гравцям і почав відвідувати тренувальну базу команди набагато частіше, ніж зазвичай.

Гра проти “Уніона” в гостях у Лізі Чемпіонів у вівторок була дуже низького рівня, і якщо хтось заслужив забити – то це суперник. В результаті вирішили індивідуальні дії Хвічі Кварацхелії. Він (два голи) і Маттео Політано (гол і два асисти) зробили гру і в дев’ятому турі ліги у Вероні, і там команда загалом виглядала соліднішою і жвавішою, ніж зазвичай. Але це ще не чемпіонський рівень.

Не дивно, що Corriere Dello Sport називає матч делікатним для всіх, і особливо для двох тренерів. Також називає справжнім іспитом на дорослість. Сам Піолі визнає, що його команда напружена, але вважає, що і повинна бути після двох таких поразок.

Пікантна ця зустріч і через пам’ять про сварку тренерів вісім років тому в Римському дербі. Піолі та Гарсія тоді обізвали один одного “брехуном” і “дурнем”. Щоправда, нині заявляють, що все те вже давно минуло і хвалять один одного.

“Наполі” завжди бажає домінувати, володіти м’ячем. В принципі, домінувати хоче і “Мілан”. Але минулого сезону він досяг успіху проти цього суперника, граючи з глухої оборони. В швидких контратаках у лізі у Неаполі він здобув 4:0. Як вийде цього разу?

Цифри та факти

  • Шість останніх очних матчів у лізі завершилися гостьовими перемогами. Зокрема, 4:0 “Мілана” у Неаполі минулого сезону. Тоді в Мілані неаполітанці виграли з рахунком 2:1.
  • Загалом у Неаполі у лізі “Мілан” виграв три матчі поспіль, пропустивши один м’яч, і не програв чотири поспіль. Чотири поспіль у лізі там він не вигравав ніколи
  • Також команди у сезоні 2022/23 зустрічалися у Лізі Чемпіонів. Там все вийшло стандартніше. 1:0 у Мілані на користь господарів, 1:1 у Неаполі. Таким чином, в 2023-му році в очних матчах у всіх турнірах попереду “Мілан” – дві перемоги та нічия
  • “Наполі” програв два з трьох останніх домашніх матчів у лізі, стільки ж, скільки у попередніх 23-ох матчах. Двох поразок вдома поспіль у лізі він не зазнавав з грудня 2021-го року
    “Мілан” та “Наполі” – лідери Серії А за голами в другій третині матчу – дев’ять та сім відповідно
  • Рафаель Леау набрав сім очок за схемою “гол+пас” у восьми останніх матчах проти команд, які на момент початку туру перебували в Топ-5 – п’ять голів та два асисти. Зокрема, дубль у Неаполі у квітні
  • Матч проти “Парі Сен-Жермен” став двохсотим для Стефано Піолі на чолі “Мілана”

Кадри

Вилучений проти “Ювентуса” Тіав дискваліфікований. Як і тоді, його замінить Калулу. Ось перший воротар Маньян та лівий захисник Ернандес повертаються після дискваліфікації. А Лофтус-Чік та Чуквуезе, як і раніше, травмовані. Замість першого вийде Муса чи абсолютно захисний Побега? Поруч вийде Крунич чи Адлі?

Олів’є Жиру не забивав з гри в жодному турнірі з серпня, Рафаель Леау – з 23-го вересня. Їх постійно критикують. Час відповідати критиці. І проти “Наполі” вони вміють. З початку 2022-го року француз забив цьому супернику три м’ячі у всіх турнірах, португалець – два, додавши асист.

Окафор та Йович повернуться до заявки, хоча для стартового складу ще не готові. Та й ніхто не збирався їх ставити у стартовий.

У “Наполі”, як і раніше, відсутній Віктор Осімхен. Кварацхелія та Політано за його відсутності беруть гру на себе. Як і запасний форвард Распадорі, на рахунку якого гол “Уніону” та асист у Вероні. Можливо, в такому матчі Гарсія захоче виставити натуральнішого форварда Сімеоне, але той не в такій гарній формі.

Опорник Ангісса повернеться до заявки, але ще не готовий грати повний матч. Гарсія заявляє, що не вирішив, чи випустить його з перших хвилин. Каюст додав за його відсутності, але все ж таки викликає запитання в плані готовності до великих матчів. Як і новачок у центрі оборони Натан. З ним від “Реала” та “Фіорентини” отримали по три м’ячі. Але бразилець повинен залишитися. Поруч з Ррахмані чи Естігором.

Руї та Олівера борються за місце лівого захисника.

“Наполі”: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Натан, Олівера, Лоботка, Каюст, Зелінськи, Політано, Распадорі, Кварацхелія

“Мілан”: Маньян, Калабрія, Калулу, Томорі, Ернандес, Круніч, Побега, Рейндерс, Пулішич, Жиру, Леау

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

19 хв. ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

24 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

24 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

27 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

28 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

47 хв. ago