Атлетік – Валенсія: анонс матчу 11-го туру Ла Ліги

29 жовтня 2023 року. 19:30. Більбао. “Нуево Сан Мамес”.
Ла Ліга 2023-24. 11-й тур
“Атлетік” (Більбао) – “Валенсія”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Єрай Альварес, Юрі Берчіче, Андер Еррера – Хесус Васкес, Муктар Діакабі, Андре Алмейда, Альберто Марі
Під питанням: Хулен Аґірресабала – Дженк Озкаджар

“Атлетік”

Команда Ернесто Вальверде останніми тижнями дещо втратила позитивну динаміку набору очок, вигравши лише один з чотирьох попередніх матчів. Загалом у виїзних поразках від “Реала Сосьєдад” (0:3) та “Барселони” (0:1) минулими вихідними нема нічого занадто дивного, тим більше що за грою “Леви” не сильно поступалися ані в дербі, ані в зустрічі із діючим чемпіоном Іспанії. Просто “чурі-урдін” значно краще розпорядилися створеними моментами, а “блаугранас” десь навіть пощастило все ж таки забити переможний гол наприкінці зустрічі, причому це був історичний гол – дебютант Ла Ліги Марк Гвіу відзначився через 34 секунди після своєї появи на полі.

А ось за що можна закинути “Атлетіку”, так це втрату очок у домашньому поєдинку проти “Хетафе”. Окрема “подяка” Ояну Сансету, який на рівному місці залишив команду у меншості на весь другий тайм. Перший завдяки голу Берчіче господарі виграли 1:0. Невдовзі по перерві “асулонес” відігралися після розіграшу стандарту, але згодом Іньякі Вільямс вдруге вивів басків вперед, однак втримати мінімальну перевагу “Левам” зрештою не вдалося. А ось наступний домашній матч команда Ернесто Вальверде виграла без проблем, спокійно розібравшись з “Альмерією” – 3:0. Переможний перший гол вже на 10-й хвилині забив Горка Гурусета, з яким клуб з Більбао найближчим часом планує подовжити контракт. У середині 2-ї половини дебютним голом за “Атлетік” відзначився хавбек Дані Гарсія, а на 81-й хвилині Сансет частково реабілітувався за свій фейл у попередньому поєдинку, встановивши остаточний рахунок зустрічі.

“Валенсія”

Якщо вже “Левів” потроху штормить останнім часом, то що тоді казати про “Лос Чес”. Команда Рубена Барахи та стабільність такі ж синоніми, як, до прикладу, слова “тепловізор” та “теплотраса”. Погоду в ній роблять молоді й дуже талановиті гравці, більшість з яких є вихованцями клубної академії, тому ось такі гойдалки – зовсім не дивина. При цьому варто відзначити, що навіть за умови відсутності стабільності і максимальної непередбачуваності “Кажани” все рівно тримаються на досить таки пристойному рівні і вже зараз мають солідний відрив у вісім очок від зони вильоту, ділячи у таблиці 8-9 місця з “Бетісом”, якому до слова на початку жовтня без шансів програли 0:3 у Севільї.

Та поразка стала третім матчем у безвиграшній серії, яка тривала чотири тури після сенсаційної та яскравої домашньої перемоги над “Атлетіко” з рахунком 3:0. До того “Валенсія” комфортно влаштувалася на нічию в Альмерії (2:2), показавши, що вміє дуже непогано контратакувати, а потім поступилася 0:1 вдома “Реалу Сосьєдад”. Перед жовтневою міжнародною паузою команда Рубена Бараха розписала ще одну виїзну нічию, поділивши очки з “Мальоркою” (1:1), а ось минулими вихідними “Лос Чес” нарешті перервали свою невдалу серію, доволі впевнено розібравшись вдома з “Кадісом” – 2:0. Хосе Гая дуже швидко вивів “Кажанів” вперед, відзначившись на 4-й хвилині зустрічі, згодом гості залишилися у меншості, а за кілька хвилин Уго Дуро подвоїв перевагу “Валенсії” і, як виявилося, встановив остаточний рахунок. У другому таймі вдалося забити й Роману Яремчуку, але його гол відмінили через невеличкий офсайд.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

49 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

53 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

54 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

57 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago