Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті: анонс матчу 10-го туру АПЛ

Англійська Прем’єр-ліга. 10-й тур.
29 жовтня. 17:30. Манчестер. “Олд Траффорд”
Головний суддя: Пол Тірні (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Манчестер Юнайтед”

Якщо подивитись на результати останніх трьох матчів підопічних тен Хага, то може здатись, що у них все в порядку і після двох поразок поспіль вони повернулись на переможний шлях. Втім кожна з останніх трьох звитяг залишала після себе дуже багато запитань по змісту гри.

Спочатку згадаємо, що “червоні дияволи” програли “Крістал Пелас” та “Галатасараю”. Потім була перемога над “Брентфордом”, яку здобув для своєї команди Скотт Мактоміней, забивши двічі у компенсований арбітром час. Далі перемога над “Шеффілд Юнайтед”, яка також здобувалась надзвичайно тяжко і здавалось, що вони можуть втратити очки проти одного з головних аутсайдерів чемпіонату.

А на цьому тижні “Манчестер Юнайтед” ледь втримав переможний результат проти скромного “Копенгагена” в Лізі Чемпіонів. Андре Онана відбив пенальті за лічені хвилини до фінального свистка і врятував свою команду від чергової ганьби.

Незважаючи на результати, криза команди тен Хага все ж продовжується і зустріч з “Манчестер Сіті” може підтвердити цю тезу. З іншого боку, коли мова заходить про манчестерське дербі, то команда може ожити і налаштуватись на цей матч зовсім по-іншому. Лиш на це вболівальникам “Юнайтед” і залишається сподіватись.

“Манчестер Сіті”

У команди Пепа Гвардіоли також не все ідеально, втім їхні ігрові проблеми виникали в основному в тих матчах, де не міг грати головний мозок центру поля Родрі. Без нього у “містян” все дійсно було достатньо сумно, але з поверненням іспанця повернулись і результати.

Перед міжнародною паузою вони програли “Арсеналу” принциповий матч, після якого всі почали задаватись питанням з приводу спроможності “Сіті” знову взяти титул у цьому сезоні. І дійсно, підопічні Гвардіоли не настільки видовищні на початку нового сезону, як це було в минулому. Проте клас все ще залишається.

Минулого тижня вони обіграли “Брайтон” Роберто Де Дзербі, щоб завжди можна заносити собі в актив як непросту ачівку. На цьому тижні в неосновному складі та економному режимі їм вдалось переграти швейцарський “Янґ Бойз”. Так, у цій грі Ерлінг Голанд відзначився дублем, але до гри норвежця в останніх матчах все ще вистачає запитань. Здається, він тимчасово втратив своє гольове відчуття і гострота його ударів значно впала у порівнянні з праймовими часами минулого сезону.

Як би там не було, ситуацію в “Сіті” точно не назвеш кризою, це скоріше невеличкий ігровий спад, який майже не заважає результатам. Тому до манчестерського дербі вони вкотре підходять у якості фаворитів.

Особисті зустрічі

03.06.23 КА “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 2:1

14.01.23 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Манчестер Сіті” 2:1

02.10.22 АПЛ “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 6:3

06.03.22 АПЛ “Манчестер Сіті” — “Манчестер Юнайтед” 4:1

06.11.21 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Манчестер Сіті” 0:2

Цифри та факти

  • “Манчестер Сіті” програв останні 2 виїзних матчі в рамках Прем’єр-Ліги;
  • Востаннє нічию у матчах між “Манчестер Юнайтед” та “Манчестер Сіті” фіксували ще 3 роки тому, тоді на “Олд Траффорд” все закінчилось з рахунком 0:0;
  • У 4 з останніх 5 матчів між цими суперниками проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У “Манчестер Юнайтед” вистачає травм та інших проблем зі складом, через які Ерік тен Хаг не може розраховувати на всіх. Через пошкодження у манчестерському дербі не зіграють: Лісандро Мартінес, Тайлер Маласія та Амад Діалло.

Під питанням участь у матчі Каземіро, Аарона Ван-Біссаки та Люка Шоу. Ну і Джейдон Санчо відсторонений від команди особисто головним тренером, тому його очікувати не варто.

Щодо проблем Пепа Гвардіоли, то травма тільки в одного футболіста, але в якого. Мова про Кевін де Брюйне, який травмувався ще у матчі першого туру проти “Бернлі”. Також не зіграє Мануель Аканджі, який отримав вилучення у минулому матчі проти “Брайтона”.

“Манчестер Юнайтед”, 4-2-3-1: Онана — Далот, Маґуайр, Варан, Реґілон — Мактоміней, Каземіро — Антоні, Фернандеш, Рашфорд — Гойлунд

“Манчестер Сіті”, 4-2-3-1: Едерсон — Уокер, Діаш, Аке, Гвардіол — Сілва, Родрі — Фоден, Альварес, Доку — Голанд

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

39 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

43 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

45 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

47 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

55 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

59 хв. ago