Ла Ліга. Дубль Беллінгема приніс Реалу вольову перемогу над Барселоною

Останній жовтневий тур іспанської Ла Ліги 2023-2024 пройшов під егідою Ель Класіко. Перед першою очною зустріччю в сезоні “Реал” лідирував у чемпіонаті, випереджаючи “Жирону” завдяки кращій різниці м’ячів, а “Барселона” відставала від “бланкос” на один пункт.

Ла Ліга, 11-й тур.

Барселона – Реал Мадрид 1 : 2.

1 – 0. Гюндоган – 6.

1 – 1. Беллінгем – 68.

1 – 2. Беллінгем – 90+2.

Напрочуд скупий на моменти перший тайм видався. Гюндоган легко забив під Кепою після невдалої спроби Чуамені перервати пас і якогось незрозумілого підкату Алаби. Згодом Фермін спокійно пройшов лівим напівфлангом і бахнув під рукою конкурента Луніна (українець традиційно залишився у запасі) – стійка врятувала гостей. Ілкай взагалі лише на 35 хвилині вперше помилився у передачі, хоча після Іньїго Мартінеса саме колишній хавбек Ман Сіті був найбільш залученим до гри в пас.

На протилежній половині поля подій було ще менше. Розчинився Беллінгем, який феєрить у цьому сезоні проти слабших за класом та іменем команд. Вінісіус був настільки пасивним і помилковим у фінальній третині, що в голові складалося одне велике питання – чому нам не сказали, що це товариський матч, а бразилець думками десь настільки далеко, ніби йому просто байдуже на все?! Решту команди також не особливо помітно було. “Відзначився” хіба Чуамені, який захопив за шию суперника у штрафному “вершкових”. Лише на планеті Прімера це не пенальті.

На початку другого тайму Родріго надто егоїстично повівся і пробив з гострого кута замість віддати ліворуч. З тим же успіхом, що Карвахаль до перерви у схожому епізоді. Ледь не використали стандарт каталонці. Після удару Мартінеса стійка врятувала Мадрид, а на добиванні вже Кепа спромігся накрити спробу Араухо. Канселу кілька разів поспіль накручував усіх суперників на своєму шляху, але то офсайд і удар вище, то заграється ще один екс-манчестерець. Повертається Лєвандовскі. Виходить на заміну й інший ветеран Модріч. Форвард Хоселу міняє провального Родріго.

Весь матч враження, що Реалу заборонили пробивати з меж штрафного. Проте й так можна забити, якщо у твоїй команді Беллінгем. Джуд вальнув метрів із 30 без шансів для Тер Штегена, який перед тим потягнув дальню спробу Чуамені. А ось уже й Арахуо притримує руками, зриваючи спробу проходу Камавінга. Теж дуже схоже на пенальті. А вже в компенсований час Карвахаль подав з правого флангу, Модріч ледь помітно продовжив, а Беллінгем увірвався у воротарський і покотив поміж ніг Тер Штегену.

Реал продирається на 1 місце, посуваючи Жирону з Циганковим і Довбиком лише завдяки додатковим показникам (в обох команд по 28 очок). Барселона після Шахтаря в ЛЧ втрачає навіть нічию, відстаючи вже на 4 пункти. Атлетіко залишається тіньовим лідером з шансами набрати все ті ж 28 очок, якщо виграє свої 2 матчі в запасі.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

39 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

1 годину ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago