АПЛ. Арсенал Зінченка розтрощив Шеффілд Юнайтед

В межах 10-го туру АПЛ лондонський “Арсенал” на своєму полі зіграв проти “Шеффілда”. Український захисник Олександр Зінченко розпочав цей поєдинок з перших хвилин.

АПЛ, 10-й тур.

Арсенал – Шеффілд Юнайтед 5 : 0.

1 – 0. Нкетіа – 28.

2 – 0. Нкетіа – 51.

3 – 0. Нкетіа – 58.

4 – 0. Вієйра – 88-пен.

5 – 0. Томіясу – 90+6.

Арсенал у рідних стінах впевнено розправився з Шеффілдом. Хет-трик в активі Едді Нкетії. На 29-й хвилині нападник відкрився під закидання від Райса й розстріляв ворота з семи метрів, а на старті другого тайму він пробивав з відскоку після подачі з кутового. Добити ж “блейдс” форвард вирішив фантастичним ударом у дев’ятку з лінії півкола – 3:0!

Ще два м’ячі були проведені наприкінці зустрічі. Вієйра відзначився з пенальті, а Томіясу після його навісу в компенсований час розстріляв ворота, скориставшись відскоком – 5:0. До речі, японець забив дебютний гол за Арсенал.

Зінченко повернувся у стартовий склад “канонірів”, та ще й зіграв всі 100+ хвилин. Таким чином, Мікель Артета розвіяв крихти сумнівів щодо довіри Олександру – про це почали говорити після заміни в перерві матчу з Челсі та через відсутність у поєдинку з Севільєю. Поява Томіясу на позиції українця у вівторок була суто тактичною.

Наш земляк провів свій класичний матч, зміщуючись у центр поля й відповідаючи за циркуляцію м’яча. Він прийняв 25 передач від центрбеків, що говорить про відкритість для партнерів у стадії білд-апу. Помітно, що за відсутності Едегора напрям обіграшів Олександр звузився – він активніше обігрувався на лівому фланзі та в опорній зоні, рідко переводячи м’яч на правий край.

Ефективність дій українця, як завжди, була на висоті (як же приємно це визнавати). 102 дотики до м’яча, 84 передачі (95% точності), чотири точних паси з просуванням (з чотирьох спроб). Із мінусів – п’ять програшних єдиноборств із семи, однак Зінченко компенсував це двома відбираннями (його так і не обійшли на дриблінгу) та одним перехопленням.

Сашко був дотичний до першої гольової атаки, віддавши один із ранніх пасів, однак це була поперечна скидка. Куди важливішими були дії перед третім голом – саме Зінченко перехопив винос “блейдс”, скинувши м’яч на Мартінеллі й запустивши результативну комбінацію. Словом, українець залишається на коні.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago