Categories: УПЛ

УПЛ. Зоря мінімально поступилася Поліссю

“Полісся” претендує на високі позиції у таблиці, але для того, аби бути конкурентним, команда мусить гідно боротися з уже визнаними авторитетами. Матч проти “Зорі” – серйозна перевірка для житомирян.

УПЛ, 12-й тур.

Зоря Луганськ – Полісся Житомир 0 : 1.

0 – 1. Макуана – 16.

Один із лідерів чемпіонату приїхав у гості до одного з аутсайдерів. До старту сезону навіть уявити ніхто не міг, що буде саме так, а не навпаки. І ще врахуйте, що Полісся грає в еліті свій перший сезон в історії. Втім, Юрій Калітвінцев доводить, що якнайкраще підготував команду до гри в УПЛ.

Зоря ж постраждала через втрату тренеру та ще й керівництво не вгадало з наступником для Партіка ван Леувена. Лише з приходом Валерія Кривенцова команда почала демонструвати ознаки одужання, вигравши три останні матчі в усіх турнірах. Сьогодні початок також обіцяв багато. Кирюханцев класно закинув на Герреро – той дуже непогано пробивав, але Бойко зумів парирувати в каркас воріт. На табло світилася 9-та хвилина.

Полісся натяк зрозуміло, миттєво перехопивши ініціативу. Макуана отримував надто багато простору на своєму фланзі. Якщо з першим ударом конголезця Турбаєвський впорався, то через кілька хвилин Бені вже радів забитому м’ячу. Відразу два захисники проспали ривок форварда житомирян.

Зоря знайшла слабке місце в суперника й почала туди тиснути. Горбач та Герреро знущалися з Лукаса Тейлора, як могли. Не дивно, що Калітвінцев замінив бразильця відразу по перерві. Взагалі ідеальним початок другого тайму міг зробити Аріельсон, але пробив у поперечину. За луганців у такому ж стилі відповів Снірніцин. Слідом черговий момент мав Макуана, який цього разу не зміг прицільно пробити. Найкращий шанс врятувати луганців від поразки мав Данченко, який неточно пробив із меж штрафного майданчика.

Завдяки цій перемозі Полісся закріпилося на другому місці турнірної таблиці УПЛ, не дозволивши Кривбасу піти у відрив. Зоря залишається у зоні перехідних матчів, але має ще один матч у запасі.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

2 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago