АПЛ. Челсі без Мудрика поступився Брентфорду Ярмолюка

Челсі програв Брентфорду (0:1) у 10 турі чемпіонату Англії 2023/24.

Михайло Мудрик раптово не потрапив до заявки через незначну м’язову проблему, що спіткала й Енцо Фернандеса. Єгор Ярмолюк традиційно опинився у запасі. Вибуховий початок зустрічі. Мбеумо на підбиранні після стандарту пробив у блок, а після 4 хвилині почала давити машина Почеттіно. Спершу в контратаці Стерлінг, Джекксон і Палмер не розібралися. Згодом Мадуеке після кількох простих помилок продерся у штрафний (Янельт надто довго і пасивно пласувався назад) і дав у хрестовину. Джексон викручував у правий кут – Флеккен ефектно потягнув.

Непоганий постріл Галлахера метрів з 22 знову приймає на себе воротар “бджілок”. Ще 2 геніальні ходи Палмера, який створює 4 гольові моменти за перші 20 хвилин. Спершу екс-хавбек Манчестер Сіті закинув діагональку на Кукурелью, який з кількох метрів бездарно і слабко пробив у воротаря. Згодом новий плеймейкер Челсі розрізним пасом, хоч і не без рикошету від оборонця, виводить Стерлінга на розстрільну позицію. Рахім у своєму стилі пробив над поперечиною.

За наступні 25 хвилин тайму команда Франка практично повністю усунула загрозу для своїх воріт. Так, було чергове вривання Кукурельї у штрафний, заблокований удар Мадуеке і постріл Палмера зі стандарту, коли снаряд перелетів і стінку, і ворота. Однак це все – далеко не настільки гостро, різко і несподівано для суперника. Ніби й награли підопічні Почеттіно на 1 очікуваний гол, однак реалізація знову жахає: на 10 ударів тільки 2 у площину воріт. При тому, що Брентфорд бив двічі, але Мбеумо з нульового кута ледь не прошив Санчеса.

На старті другої половини Янельт у дотик замикав простріл з правого флангу. Пощастило господарям, що прямо в Санчеса. Тільки 3 заміни в основі Челсі після феєрії з Арсеналом. Мадуеке не дає того інтенсиву, що Мудрик. Джексон попереду також значно передбачуваніший. А ось номінальний центрбек Дісасі на правому фланзі оборони випускає Піннока, який реалізовує подачу Мбеумо. І був ж перед тим аналогічний момент, тільки з прострілом і вбивчим моментом перед тим. Кукурелью витягують на одного гравця Брентфорда, Галлахер поганенько страхує іншого, дозволяючи виконати передачу без перешкод.

Джеймс і Матсен замінили Дісасі та Мадуеке, які нині відверто не впоралися. Мопе, колишній партнер Миколенка, ще до свого виходу на заміну отримав надзвичайно курйозну жовту. Екс-форвард Евертона так активно розминався, що… вибіг на поле перед штрафним Челсі. Ярмолюк, якому перед тим показували щось на тактичній дошці, виходить з Мопе на 76 хвилині. І який же неймовірний шанс загубив 19-річний хавбек молодіжної збірної України! Мбеумо розірвав на швидкості, в контру після кутового вибігали аж 5 футболістів Брентфорда. Ярмолюк, на жаль, програв Санчесу дуель віч-на-віч, не зумівши прошити іспанського голкіпера.

Перед тим Джеймс класно прострілював, у Палмера не вийшов удар у дотик, ще один партнер не зумів додати. Ну, а Мопе і Мбеумо показали Єгору, як треба реалізовувати. Щоправда тут було все значно легше. Адже Санчес дарма пішов у чужий штрафний і не зміг нейтралізувати контру проти двох нападників гостей. Брентфорд виграє третій поспіль матч на стадіоні Стемфорд Брідж і обходить Челсі в АПЛ 2023/24.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

23 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

26 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

28 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

32 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

34 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

36 хв. ago