Categories: Друга ліга

Український клуб пояснив причину припинення виступів

Фінансовий директор ВАСТа Антон Шиманець розповів про ситуацію, яка змусила миколаївський клуб оголосити про відмову від участі у Другій лізі.

“У нас мала відбутися гра з МФК Металург-2. Ми мали їхати на матч зранку, був замовлений автобус. У нас зараз обмежена кількість футболістів у заявці. На гру мало їхати 12 футболістів – дев’ятеро гравців прийшли.

Головний тренер повідомив, що футболістів нема. Почали їм телефонувати – двоє взагалі не відповіли, а двоє повідомили, що вони не хочуть грати. З цими гравцями вже була раніше подібна ситуація. Це не поодинокий випадок, коли вони порушують тренувальну та ігрову дисципліну.

У нас є заборгованості по заробітній платі, але всі ці речі ми, як і перед початком, так і протягом чемпіонату, проговорювали. Є люди, перед якими є заборгованості по зарплаті, але вони надали згоду дограти хоча б перше коло, а потім вже ухвалювати рішення про подальшу співпрацю. Але зараз вони маніпулюють ситуацією в клубі, коли в нас обмежена кількість футболістів.

Коли ми дізналися про їхнє рішення не їхати, то відразу зателефонували в ПФЛ та МФК Металург. Це було близько 8 години ранку. Я особисто спілкувався з начальником команди, повідомили спортивному директору. Ми просили перенести гру, але вони не пішли нам на зустріч. З одного боку, я їх розумію. Вже все було замовлено, приїхали арбітри і транслятори. Але не розумію, чому вони у своїх коментарях говорять, що ми їх не повідомляли.

Зараз готуємо офіційного листа щодо цих футболістів. Це Андрій Шмат, В’ячеслав Студенко, Ян Штирбу і Ярослав Кербаль. Має бути якась повага до нашої команди, своїх партнерів, до інших клубів та організаторів проведення змагань – ПФЛ та УАФ. Будемо вирішувати це питання на внутрішньому рівні, де в нас є зобов’язання по контракту і є додаткові умови з заохоченнями та стягненнями.

У понеділок поїду в ПФЛ для розв’язання цих питань і будемо ухвалювати рішення. Зі свого боку буду робити все можливе, щоб ці футболісти понесли ті покарання, які передбачені регламентом і нормами УАФ”, – сказав Шиманець у коментарі Tribuna.

До слова, заява про зняття з чемпіонату Другої ліги несподівано зникла з офіційної сторінки клубу в Instagram.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

18 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

22 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

24 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

27 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

29 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

31 хв. ago