Мілан – Ювентус: анонс матчу 9-го туру Серії А

22 жовтня. 21:45. Серія А. Дев’ятий тур
Мілан. “Джузеппе Меацца”
“Мілан” – “Ювентус”
Головний арбітр: Мауріціо Маріані

Стан команд

В “Мілані” про Скудетто говорять, дуже активно. Особливо новачки Крістіан Пулішич, Рубен Лофтус-Чік. Минулого сезону команда пробилася до Ліги Чемпіонів лише завдяки зняттю очок у “Ювентуса” і не хоче повторювати нічого подібного, а бажає повернутися у боротьбу за перше місце. Вже повернулася. Вона виглядає потужно, зібрано і тур розпочала на першому місці.

В “Юве” ж Массіміліано Аллегрі завзято заперечує боротьбу за Скудетто, говорячи про мету Топ-4, про міць “Мілана”, “Інтера” та “Наполі”. Але навколо вважають, що без тягара Єврокубків “б’янконері” просто зобов’язані поборотися за трофей у лізі. Їхні суперники, зокрема, й “россонері”, впевнені, що поборються. Аллегрі вважає такі висловлювання скоріше психологічною війною, але ім’я “Ювентуса” зобов’язує.

Обидві команди вже провалювалися цього сезону. Після чого збиралися з акцентом насамперед на оборону. “Мілан” після 1:5 в дербі заграв набагато відповідальніше та жорсткіше, хоча втратив яскравість і в перших таймах вже зовсім не форсує події. “Ювентус” після 2:4 від “Сассуоло” відмовився від незвично яскравої гри початку сезону та повернувся до типового сумного футболу Аллегрі.

Різниця м’ячів “россонері” в шести матчах у всіх турнірах після дербі – 7:1. У восьмому турі вони дотиснули “Дженоа” у вкрай похмурому матчі лише на 87-ій хвилині, та ще й після цього м’яч влучав в їхню поперечину, воротаря Маньяна вилучили, у ворота вставав Олів’є Жиру та рятував. У попередньому домашньому матчі проти “Лаціо” перші 59 хвилин були похмурими і лише потім двічі увімкнувся турбо-двигун Рафаеля Леау.

Різниця м’ячів “б’янконері” в трьох матчах після “Сассуоло” – 3:0. Їхні вболівальники свистіли їм під час перерви матчу проти “Лечче” (1:0), всі звинувачували в боягузливій грі в Бергамо проти “Аталанти” (0:0), небажанні атакувати, в дербі (2:0) вони нікуди не поспішали в першому таймі, а в другому забили двічі зі стандартних положень. Проте Аллегрі дуже задоволений дорослістю та зібраністю команди.

Сьогодні обидві команди діятимуть так само обережно, як і у своїх останніх матчах. За володінням м’ячем “Мілан” другий у лізі, а “Ювентус” – десятий, тож в цьому компоненті все ясно. Перший розраховуватиме на прориви Леау та підключення Пулішича, другий – на стандартні положення (Стефано Піолі вже заявив, що побоюється висоти гравців суперника).

Швидше за все, обидві команди захочуть відкласти вирішення питання на другий тайм.

Звісно, не можна не нагадати про скандали навколо “Ювентуса”. Допінг-тест Поля Погба, дискваліфікацію Ніколо Фаджолі за незаконні ставки. Всі розмови останнім часом лише про це. Чи вдасться залишити їх осторонь сьогодні?

Останні матчі команд

Мілан

Мілан – Еллас Верона 1:0 (ліга)
Кальярі – Мілан 1:3 (ліга)
Мілан – Лаціо 2:0 (ліга)
Боруссія Дортмунд – Мілан 0:0 (Ліга Чемпіонів)
Дженоа – Мілан 0:1 (ліга)

Ювентус (всі – ліга)

Ювентус – Лаціо 3:1
Сассуоло – Ювентус 4:2
Ювентус – Лечче 1:0
Аталанта – Ювентус 0:0
Ювентус – Торіно 2:0

Кадри

Маньян та Тео Ернандес дискваліфіковані, і це серйозні удари. Ще й травмований другий воротар Спортьєлло, тож дебютує за “Мілан” в стартовому складі у воротах 40-річний Антоніо Міранте, який влітку цього року збирався завершити кар’єру. До речі, колишній воротар “Ювентуса”, за який відіграв сім матчів ще у Серії Б у сезоні 2006/07.

Тео на лівому фланзі оборони дуже пристойно замінював Алессандро Флоренці, але проти скромних команд. Як вийде проти “Ювентуса” у правого захисника за амплуа?

У центрі поля повернувся Крунич після місяця відсутності, але навряд чи його одразу ж кинуть у стартовий склад. Травмований Лофтус-Чік. Залишаються Адлі, Муса, Рейндерс та силовий Побега. Троє з чотирьох вийдуть. Перші троє ніколи в кар’єрі не виходили у стартовому складі проти “Ювентуса”, четвертий несподівано вийшов в міланському матчі у попередньому сезоні і дуже добре боровся.

Травмований вінгер Чуквуезе, під питанням форвард Окафор, але вони – гравці запасу. Пулішич, Жиру та Леау на трьох з початку сезону набрали вже 11 голів (чотири, чотири, три відповідно) та сім асистів.

Втрати переслідують і “Ювентус”. Захисники Даніло та Алекс Сандро вилетіли, і навіть говорять про можливий відхід Аллегрі від трьох центральних. Якщо не відійде – Ругані отримає шанс. Його ситуація та ж сама, що й Флоренці – добре прикриває проти скромних команд, велике питання проти грандів. Фаджолі був гравцем стартового складу.

К’єза знову травмований. А він почав сезон чудово і встиг забити чотири м’ячі. Нині Федеріко у заявці, але навряд чи готовий до “старту”. Влахович, також автор чотирьох м’ячів, тільки-но після травми і виглядає не в формі.

У центрі поля замість Фаджолі зіграє або схожий на нього Міретті, або менш технічний, але більш силовий і динамічний МакКенні, який цього сезону більше грав на правому фланзі оборони. Там тепер може зіграти Веа чи Камбіазо. А в атаці компанію Влаховичу може скласти Мілік чи Кен. Обидва в останніх турах виглядали дуже пристойно, хоча останній так забити і не спромігся.

“Мілан”: Міранте, Калабрія, Тіав, Томорі, Флоренці, Адлі, Побега, Рейндерс, Пулішич, Жиру, Леау

“Ювентус”: Щенсни, Гатті, Бремер, Ругані, Камбіазо, Локателлі, МакКенні, Рабіо, Костич, Влахович, Мілік

Цифри та факти

  • У сезоні 2022/23 вперше з сезону 2009/10 “Мілан” спромігся перемогти “Ювентус” в обох матчах ліги – 2:0 вдома та 1:0 в гостях. У сезоні перед цим обидва матчі завершилися внічию – 0:0 та 1:1. А у сезоні 2020/21 команди обмінялися гостьовими перемогами – 3:0 та 3:1. Таким чином, “россонері” не програвали цьому супернику в п’яти останніх матчах – три перемоги та дві нічиї. Шість поспіль без поразок від нього у лізі вони не видавали з 1989-го року
  • У чотирьох з п’яти останніх матчів проти “Ювентуса” у лізі “Мілан” не пропускав. До цього не пропустивши від нього в тому ж турнірі у чотирьох з 22-ох. Не пропускав в трьох останніх
  • У восьми з 11-ти останніх очних матчів у лізі щонайменше одна команда не забивала
    “Мілан” вигравав вісім з дев’яти своїх перших матчів у сезоні у лізі лише у сезонах 1954/55 та 2021/22. Сьогодні це може статися втретє
  • Жодна команда у Серії А не видала більше матчів в 2023-му році без пропущених, ніж “Ювентус” – 15. Зокрема, й останні три
  • Антоніо Міранте не розпочинав матч Серії А у воротах з квітня 2021-го року. Тоді він виступав за “Рому”. З того часу на полі в будь-якому турнірі він з’являвся лише одного разу. На 89-ій хвилині останнього матчу “Мілана” минулого сезону
Максимович Назар

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

47 хв. ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

53 хв. ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

59 хв. ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

1 годину ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

3 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

3 години ago