Екс-тренер Шахтаря U-19 – про період роботи в окупованому Донецьку

Колишній головний тренер молодіжної команди Шахтаря Мігель Кардосо пригадав період роботи в окупованому Донецьку.

“Місто вже було захоплене сепаратистами. Я поїхав до Києва і обговорив ситуацію з Сергієм Палкіним. Він запитав мене: “Мігелю, ти зможеш повернутися в Донецьк?”. На той час команди U-19 і U-21 усе ще перебували там, готові розпочати сезон. Я швидко погодився на вирішення цього завдання.

Я прилетів до Харкова і поїхав звідти на мінівені разом зі своїм перекладачем і водієм. Прибув до Донецька, пройшовши через 14 блокпостів. Чотирнадцять! Коли я перетнув лінію фронту війни, то опинився в місті-примарі, тому що Донецьк на той момент був саме містом-примарою. Протягом двох тижнів я тренував команди U-19 вранці та U-21 у другій половині дня на базі академії Шахтаря.

За ці два тижні мені надійшло багато телефонних дзвінків від консула Португалії в Києві. У цей період я став свідком бомбардування, нічних обстрілів. Це вже була явна війна. Невдовзі мені довелося покинути Донецьк, бо мій консул сказав мені: “Мігелю, ми повідомимо португальський уряд, що більше не збираємося брати на себе відповідальність за тебе”. Тому я передзвонив Сергію Палкіну й сказав, що мені треба виїхати з міста.

Палкін попросив мене почекати, доки він складе план. Вже наступного дня він зателефонував мені, і було організовано колону із двох чи трьох автобусів, в яких перебували усі футболісти з команд U-19 та U-21, а також я, мої українські асистенти, медичний персонал. Попереду та позаду нас їхала поліція. І ось так ми мандрували самісінькою лінією фронту. Спершу ми заїхали до росії, а потім повернулися до України. У підсумку ми дісталися до Полтави. Дозвольте мені зазначити одну річ, адже це – історичний факт. Рік, коли ми були в Полтаві, – це рік, коли команда до U-19 років вийшла у фінал Юнацької ліги УЄФА. Тож найважчим роком клубу став рік найбільшого спортивного досягнення академії”, – розповів Кардосо в інтерв’ю The Gurdian.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

34 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

38 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

40 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

42 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

50 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

54 хв. ago