Ліверпуль – Евертон: анонс мерсисайдського дербі

Англійська Прем’єр-ліга. 9-й тур.
21 жовтня. 14:30. Ліверпуль. “Енфілд”
Головний суддя: Крейґ Поусон (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Ліверпуль”

Підопічні Юрґена Клоппа непогано розпочали чемпіонат та загалом сезон, постійно пропускаючи першими, але майже завжди знаходячи можливість створити камбек, навіть якщо вони грають у меншості.

У цьому сезоні на їхньому рахунку тільки одна поразка, це сталось у скандальному матчі проти “Тоттенгема”, де вони пропустили гол на останніх секундах доданого арбітром часу. Втім і цієї поразки могло не бути, якби арбітри ВАР не припустились грубої помилки, не зарахувавши чистий гол Луїса Діаса. Свою помилку ФА визнала, а от очки мерсисайдцям ніхто повертати не збирається.

Після поразки проти “шпор” у них була перемога над бельгійським “Сент-Жиллуаз” (2:0) в рамках Ліги Європи, а також весела результативна нічия з “Брайтоном” (2:2). Загалом форма команди Клоппа достатньо хороша і до матчу проти свого принципового суперника вони підходять з впевненістю. Питання лиш у тому, як почуватимуться гравці, які повернулись до клубу після міжнародної перерви, особливо це стосується гравців з Південної Америки.

“Евертон”

Синя сторона Мерсиайду потрохи приходить в себе після надзвичайно невдалого старту сезону. Якби не нещодавня поразка від головного аутсайдера чемпіонату “Лутона”, то можна було б стверджувати, що підопічні Шона Дайчча точно готові давати бій більш іменитим суперникам.

За свої останні 4 матчі “Евертон” здобув три перемоги: над “Брентфордом” (1:3), над “Астон Віллою” (1:2) та над “Борнмутом” (3:0). Якщо підопічних Андоні Іраоли зараз обігрують практично всі, а матч проти “вілланів” був в рамках Кубку Англійської Ліги, то звитяга над “Брентфордом” виглядала достатньо потужно. В тій грі “іриски” просто розчавили свого суперника.

Завдяки останнім результатам команда Дайча вилізла із зони вильоту і тепер трохи комфортніше почуває себе в турнірній таблиці. Але чи під силу їм відібрати очки у мерсисайдському дербі? Велике питання.

Особисті зустрічі

13.02.23 АПЛ “Ліверпуль” — “Евертон” 2:0

03.09.22 АПЛ “Евертон” — “Ліверпуль” 0:0

24.04.22 АПЛ “Ліверпуль” — “Евертон” 2:0

01.12.21 АПЛ “Евертон” — “Ліверпуль” 1:4

20.02.21 АПЛ “Ліверпуль” — “Евертон” 0:2

Цифри та факти

  • “Ліверпуль” непереможний в 27 з останніх 28 матчів проти “Евертона” в усіх турнірах;
  • В останніх 7 матчах “Ліверпуля” проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Ліверпуль” непереможний у 18 зі своїх останніх 19 матчів в рамках Прем’єр-Ліги;
  • “Евертон” не забивав у матчах проти “Ліверпуля” з грудня 2021 року.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У складі “Ліверпуля” вистачає травм, втім майже всі найважливіші виконавці зараз готові. Найвідчутнішою втратою є, напевно, Енді Робертсон. Лівий оборонець матиме операцію на плечі, це підтвердив Юрґен Клопп. Він пропустить кілька місцяів. Також через пошкодження не зможе зіграти Тьяго Алькантара, Коді Ґакпо та Куівін Келлехер.

Все ще відбуває свою дискваліфікацію після вилучення у матчі проти “Тоттенгема” Кертіс Джонс. Через незначне ушкодження під питанням участь у матчі Стефана Байчетіча.

Щодо “Евертона”, то свіжих травм немає. Наразі всі гравці, що знаходяться в лазареті, перебувають там ще зі старту сезону. Мова про Шеймуса Коулмана, Деле Аллі та Андре Ґомеша.

“Ліверпуль”, 4-3-3: Аліссон — Александер-Арнолд, ван Дейк, Матіп, Цимікас — Собослай, Мак Аллістер, Ґравенберх — Салах, Жота, Діас

“Евертон”, 4-4-1-1: Пікфорд — Янґ, Брентуейт, Тарковскі, Миколенко — Макніл, Ґарнер, Онана, Гаррісон — Дукуре — Калверт-Льюїн

Максимович Назар

Recent Posts

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

1 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

4 хв. ago

Пересоляк знову став кінцевим бенефіціарним власником Миная – у квітні сплив термін дії накладених на нього санкцій РНБО

Президент «Миная» Валерій Пересоляк став кінцевим бенефіціарним власником клубу. Читати далі

7 хв. ago

Експерти визначили найкращого тренера, гравця та символічну збірну 4-го туру УПЛ

Відбувся перенесений матч 4-го туру («Динамо» — «Ворскла»), і після того, як зіграли усі команди,…

8 хв. ago

Юрій Беньо: Такий період у кожного буває. Якщо Судаков хоче бути зіркою – мусить витримувати цей тиск

Колишній тренер «Шахтаря» Юрій Беньо в коментарі Тribuna.com прокоментував гру півзахисника гірників Георгія Судакова та виділив гравців донецької команди, які сподобались фахівцю,…

9 хв. ago

Полісся покарало Макуана за непрофесіоналізм – конголезця переведено у Полісся-2

ТаТоТаке повідомляє, що конголезький вінгер «Полісся» Бені Макуана тренується з «Поліссям-2». Читати далі

11 хв. ago