Categories: Інше

ТМ. Рух зазнав поразки від Шахтаря

Сьогодні відбувся товариський матч донецького “Шахтаря” проти львівського “Руху”, матч пройшов на полі готельного комплексу Emily Resort у Львові. У цьому матчі у “Шахтаря” були відсутні 12 гравців, яких викликали на матчі збірних, а у “Руху” – всього 3. Востаннє, коли “гірники” зустрічалися з “Рухом”, матч завершився з рахунком 1:1.

Товариський матч

Рух Львів – Шахтар Донецьк 0 : 2.

0 – 1. Келсі – 37.

0 – 2. Невертон – 49.

Сусіди по турнірній таблиці УПЛ – Рух та Шахтар – вирішили заповнити паузу, викликану матчами збірних, товариським поєдинком у Львові. Обидві команди підійшли до гри з усією серйозністю, виставивши бойові склади. Арбітром матчу став досвідчений Олександр Шандор.

Вже на 1-й хвилині Руніч вийшов сам на сам, але Рудько потягнув, вибивши сферу перед собою. Слюбик був першим на добиванні, та під м’яч кинувся Ракицький, перевівши на кутовий. За 3 хвилини вже Климчук вибіг на побачення з кіпером Шахтаря, однак під тиском захисника пробив не надто сильно.

За трохи Підгурський головою замикав навіс з лівого флангу – і знову досвідчений Рудько врятував. Рух ні на мить не зупинявся, а “гірники” часто грали просто на відбій, гасячи пожежі у власному штрафному – за перші 13 хвилин львів’яни встигли подати аж шість кутових.

В середині тайму Рунічу спочатку забракло лічених сантиметрів, аби замкнути простріл Теслюка з правого флангу, а за мить з його пострілом впорався Рудько. Згодом вже поперечина врятувала Шахтар від гола.

Зрештою, “гірникам” вдалось збити запал гравців Руха і відсунути гру від своїх воріт. Час від часу підопічні ван Леувена намагались атакувати ворота Ледвія, але особливої загрози це не становило. Тим несподіванішим став гол “гірників” на 36-й хвилині: навіс зі стандарту, Келсі вистрибнув вище за захисників і головою переправив сферу у сітку. Климчук одразу міг зрівнювати, але на шляху його потужного удару знову став воротар донеччан.

Львів’янам відверто не щастило – перед самою перервою Климчук викотив під удар Теслюку і той з лівої з меж штрафного пробив прямісінько у Рудька, а згодом Пастух з близької відстані примудрився замкнути навіс над поперечиною.

Після відпочинку Шахтар подвоїв – Невертон увірвався у штрафний лівим флангом і з гострого кута красиво прошив Ледвія. До слова, вперше у складі донеччан після тривалої відсутності через травму (перелому ключиці у липневому матчі з Металістом 1925) на полі з’явився Валерій Бондар.

На 64-й хвилині Твардовський, який замінив у рамці “гірників” Рудька, зумів у падінні потягнути удар від Руніча під дальню стійку. В середині другого тайму Рух заробив право на небезпечний штрафний з правого флангу, але захисники були першими на підборі після навісу. Не скористався свої шансом і Шахтар, коли з 17-ти метрів мав можливысть забити зі штрафного. Довгий, який привіз цей стандарт, буквально своїм достоїнством врятував ворота Ледвія.

Наприкінці матчу Мисик міг скорочувати – його удар зі штрафного оминув стінку, але прилетів прямо у руки кіперу. Не зовсім логічна перемога Шахтаря.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago