Categories: Євро-2024

Відбір до Євро-2024. Україна обіграла Північну Македонію

Два матчі – дві перемоги. Саме таке завдання стояло перед збірною України у жовтні. Втім, треба врахувати, що збірна Північної Македонії мала стільки ж очок, як і підопічні Сергія Реброва. А це означає, що мотивація у суперника також є. І це робило завдання українців ще складнішим.

Відбір до Євро-2024, 7-й тур.

Україна – Північна Македонія  2 : 0.

1 – 0. Судаков – 30.

2 – 0. Караваєв – 90+5.

Україна: Трубін – Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко, Зінченко (Сидорчук, 76) – Зубков (Маліновський, 68), Судаков (Сваток, 88), Мудрик (Караваєв, 88) – Довбик (Яремчук, 76). Запасні: Бущан, Різник, Михайліченко, Буяльський, Назарина, Піхальонок, Ванат.

Північна Македонія: Дімітрієвскі – Манев (Чурлінов, 46), Серафімов, Мусліу – Ашковскі (Дімоскі, 46), Елезі (Дорієв, 74), Атанасов (Адемі, 63), Аліоскі – Барді – Міовскі (Трайковскі, 84), Ельмас. Запасні: Алексовскі, Шішковскі, Ільязовскі, Мітровскі, Алімі, Рістовскі, Тодоровскі.

У попередній зустрічі команд наші хлопці вирвали дуже важку перемогу 3:2, а після поразки від Італії не мають права на нові помилки. Намагається розтягнути масовану оборону гостей команда Реброва через постійні закидання на фланги. І Миколенко, і Конопля високо підіймаються. Зубков і Мудрик також відкриваються під передачі з глибини. Михайло намагається зміщуватися в центр і навіть перевантажувати правий фланг, але не вистачає успішної взаємодії з партнерами.

Ледь не привезли собі неприємності “синьо-жовті” з передачами назад. Добре, що спочатку Трубін розібрався, а потім Матвієнко дуже холоднокровно накрутив Елмаса. Не менш крутими фінтами розкидав Довбик Серафімова і пробив у ближній. Відзначаємо сейв Дімітрієвскі та закидання Коноплі на хід Артему від центральної лінії поля. На 14 перша спроба македонців, не дуже вдалий дальній удар. А ще через 2 хвилини Мудрик вибухає на лівому фланзі, проходить аж до воротарського, але голкіпер Райо Вальєкано і тут парирує.

Відзначаємо, що і тут крайній оборонець (цього разу Миколенко) з глибини закидав, але розіграли на вільного через Зінченка, який розкрив фланг для вінгера Челсі одним пасом. Тепер уже Судаков закидає на Мудрика, який накручує кількох суперників, намагається знайти Довбика, підбирає і стріляє здалеку – надто високо. А ось і форвард Абердіна Міловскі виривається лівим напівфлангом під розкішний пас Барді за спини. Миколенко програє швидкісну боротьбу, проходить удар – Трубін рятує. Мудрик видає фінт за фінтом під нарізочки. Якийсь аж надто активний лівий фланг, тоді як правий недодає в атаці.

Конопля і Зубков приклалися здалеку, Сашку навіть здалося, що є підстави вимагати пенальті, хоча м’яч влучив у свого ж Довбика. А далі знову спрацював лівий фланг. Миколенко потягнув на двох, перехопили, але ініціатива у пресингу вже була за нами. Переляк і дерев’яний прийом Атанасова використав Судаков. Снаряд підібрав Зінченко, але Георгій ледь не видряпав його з-під ніг хавбека Арсенала – настільки вже бачив, що робитиме. Потужний дальній постріл винагородив позитивне нахабство хавбека Шахтаря, хоча вирішальним тут став рикошет від Серафімова, який відіграв голкіпера.

Міовскі тепер праворуч у штрафному ловить закидання з глибини, легко відіграє Матвієнка, але Трубін і тут виручає. Знову чудить наш лівий край. Усе той же Міовскі нейтралізує Миколенка простою стіночкою. Мудрик забиває на те, щоб дограти з Ашковскі, але фулбек грецької Ламії також не зміг прошити Трубіна. Уже третій героїічний сейв кіпера Бенфіки, який відвів 0,8 очікуваного гола загрози! Постійну більшість отримують македонці на обох краях нашого штрафного – завдяки тонкій грі в пас через стіночки і трикутник, але й також фінтами. Барді та Елмас по черзі ліворуч обігрують двох суперників, і лише приціл підводить.

Поміж тим вклинюється епізод імені Довбика, який спочатку відкрився на правому фланзі й заробив кутовий, а потім спробував повторити один зі своїх уже класичних голів за Жирону – після подачі Зінченка пробивав з відкиданням у дальній кут, мінімально схибив. Наставник Північної Македонії вже у перерві замінив правого центрального та правого крайнього захисників. Ефект Мудрика? Ашковскі ще й супермомент запоров. Вийшов, до слова, вінгер Чурлінов, бо нема вже потреби сидіти в автобусі, а ми щедро дозволяємо створювати моменти у володіннях Трубіна.

І саме гравець Бернлі самотужки проривається праворуч, Степаненко встигає хіба що в Забарного врізатися, але знову виручає воротар. Перед тим інший голкіпер помилився з виносом м’яча. Степаненко підібрав і впорався із зустрічним тиском двох македонців. Судаков ефектно розрізав лінії, Довбик з мінімального офсайду все одно дивом не влучив. Як же вибухаємо на контратаці. А все через блискучий пас Судакова на хід Довбику. Артем як асистент значно кращий, ніж завершувач. Прекрасне закидання крізь двох опонентів, але Мудрик пробиває прямо в Дімітрієвскі, який вчасно вискочив далеко із воріт.

Чергова класна подача кутового від Зінченка – не виручить голкіпер Райо, бере на себе удар Матвієнка поперечка! Веселий футбол за годину часу: 14 на 12 за ударами, однак наші моменти мають значно більшу якість у розрахунках гостроти xG (2,22:0,79). Ребров готує перший хід, це Маліновський. На 67 хвилині Руслан міняє Зубкова, який встигає счепитися з македонцем, коли вже сходить з поля. Звичайна боротьба гравця Дженоа проти Елмаса погіршується виставленою рукою в напрямку обличчя хавбека Наполі. Це жовта, зароблена за першу ж хвилину на полі. Маліновський пропустить матч з Мальтою через дискваліфікацію.

Барді та Адемі з лівого напівфлангу стріляють, без особливої небезпеки. А ось Маліновський спочатку накручує двох македонців, а потім віддає чужому. Далі ж Руслан жорстко фолить в центрі поля, а жовта вже є! Ще 2 атакувальні ходи в гостей. Ребров відповідає випускаючи Яремчука та Сидорчука замість Довбика і Зінченка. Перший удар України за 16 хвилин. Це Мудрик самотужки продерся, змістився в центр і бахнув метрів з 30 – близенько до лівої стійки.

Тільки Маліновський робить ривок, як Матвієнко запускає ракету вперед. Руслан дочекався партнерів, атака змістила свій акцент на лівий фланг, де Мудрик прокинув у центр. Божевільний дальній удар Судакова з шаленими проблемами перевів у поперечину Дімітрієвскі. Маліновський блискуче вийшов у контратаку, видав стіночку, внаслідок якої Яремчук опинився сам на сам з голкіпером, але влучив у ногу того ж головного героя гостей. Дивна пара замін на 88 хвилині. Атакувальних Судакова і Мудрика замінили центрбек Сваток і універсал Караваєв. Останній міг відзначитися після подачі Маліновського зі стандарту.

І що витворяє джокер Реброва! Караваєв накрутив візаві на лівому фланзі, а потім ледь не з центра поля закинув за комірець Дімітрієвскі, який вийшов надто далеко з воріт, намагаючись прочитати гру з виходом Яремчука по центру.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

55 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

59 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

1 годину ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago