Categories: УПЛ

Спортивний юрист прокоментував ситуацію з гравцем-втікачем Роспутьком

Гравець “Шахтар Ю19” – Олександр Роспутько втік після поїздки до Бельгії на матч з “Антверпеном”. Агентська компанія заявила, що після гри контактувала з Роспутьком, йшлося про продовження контакту, це була остання розмова агенції з Олександром, більше він не виходив на зв’язок.

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін прокоментував порушення контракту з “Шахтарем” і самовільне залишення за кордоном:

Відповідальність за дострокове одностороннє розірвання контракту зазвичай передбачена самим контрактом. Після справи Зінченка донецький “Шахтар” прописує в контрактах дуже солідні штрафи. В деяких контрактах я бачив цифру в 30 мільйонів євро. Інше питання ‒ щодо обґрунтованості такого штрафу та можливості його реально стягнути. Але це вже справа юристів клубу.

Також Скоропашкін пояснив, чи міг Олександр Роспутько покинути “Шахтар” на тих же правах, як легіонери (поправка ФІФА для чемпіонатів України та Росії на час війни):

Маючи діючий контракт з одним клубом, гравцеві технічно неможливо заявитись за інший клуб, навіть з урахування поправок. Це можна зробити лише після закінчення діючого контракту або через повідомлення про розірвання контракту через якісь порушення (невиплата зарплати, аб’юзивна поведінка тощо) чи з посиланням на славнозвісний Додаток 7, який не розповсюджується на футболістів з українським громадянством. В іншому випадку, до гравця можуть бути застосовані дисциплінарні санкції у вигляді спортивної дискваліфікації до 6 місяців на додачу до штрафу. Окрім того, санкції можуть бути застосовані до нового клубу, як такого, що схилив гравця до порушення контракту.

Чи можна вже вважати Роспутька порушником, юрист прокоментував так:

Особа вважається порушником з моменту вчинення самого порушення. Самовільне залишення розташування клубу, в тому числі коли команда перебуває на виїзді, вважається серйозним порушенням для футболіста. Це з точки зору регламентних норм футболу.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

4 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

4 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

4 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

4 години ago